Gönderen Konu: 2021 Corolla LPG kullanımında Frende dalgalanma  (Okunma sayısı 602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
2021 Corolla LPG kullanımında Frende dalgalanma
« : Aralık 25, 2023, 11:29:52 »

2021 corolla benzin lpg aracımda yanlızca sürüş modunda (D) frende beklerken çok hafif dalgalanma yapıyor. Park modunda(P) bu dalgalanma olmuyor. Yetkili servis herhangi bir sorun bulamadı. Arıza vermediği için bulamadığını söyleyip gönderdi. Birde bazen bu dalgalanmayı yapmıyor. LPG temizleme katkısı kullandım düzelmedi. Yanlızca tek yerden LPG alıyorum güvendiğim bir istasyon ama denemek için tamamen bitirip farklı bir istasyon denedim düzelmedi.

Aracı ilk aldığımda 5000 km civarında LPG'de çalışmamıştı elektrik hattı ile ilgili bir sıkıntı var dendi ve tüm LPG elektrik hattı yeniden çekildiği söylenmişti. Bundan sonra ne zaman başladı bilmiyorum şuan 46binde 30bin civarı fark ettim. Yetkili servis arıza olmadığını söyledi ama beni bu dalgalanma tedirgin ediyor.

Benzindeyken herhangi bir sıkıntısı yaşamadım yanlızca LPG kullanırken frende bu dalgalanmayı yapıyor.1 hafta benzinde kullandım araçta bir kez bile bu dalgalanmayı yaşamadı.

landirenzo lpg kullanıyorum, buna benzer bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Çözüm önerisi var mıdır?

Toyota Club Türkiye

2021 Corolla LPG kullanımında Frende dalgalanma
« : Aralık 25, 2023, 11:29:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Corolla LPG kullanımında Frende dalgalanma
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2023, 10:02:51 »
Lpg sistemi vakum gücü esası ile çalışır . Aracın emme manifoltu ile regülatör beyni arasında bir vakum hortumu olur . Bu hortumda bir kaçak olabilir. Lpg regülatör içindeki diyaframda bir sorun olabilir . Regülatör basınç ayarı düşük veya yüksek olabilir . Bunların hepsi etmen fren sistemi de lpg sistemi gibi vakum gücü ile çalıştığı için vakum kaçağı varsa bu rolantide dalgalanmaya neden olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2023, 17:05:37 »
Ayarla alakalı. Çok ince ayar yapmak lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2023, 23:04:37 »
Yücel Bey, Mutlu Bey yanıtlarınız için teşekkür ederim. Yücel beyin dediği gibi basınç kaynaklı olabilir çünkü soğuk havalarda yapmıyor. Verdiğiniz bilgiler ile servise test ettireceğim. Buradan tekrar bilgi veririm. İyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 26, 2023, 23:41:31 »
Aküyü kontrol ettirin eğer düşük amper akülerdense yapar,benzinde neden yapmıyor derseniz benzindeyken LPG sistemi devre dışı kalıyor,sizin araç için lpg'ye yapacak bişey yok ön yüklemeli ayar geliyor, regülatör basıncında sorun olsa yolda giderkende belli eder çekişte vs düşüklük oluşur,akü zayıf olursa frene basınca arka stoplar vs anlık akım çekiyor o anda LPG enjektörlerine  yeterli akım gitmeyince dalgalanma yaptırıyor,ayrıca ayak frende olduğunda vakum çalıştığı için motor anlık yüke biniyor kendini toparlayamayınca yine sarsıntılı çalışıyor 3 silindirin karakteri böyle malesef,bide buna landirenzo eklenince işler daha kötü oluyor.ama sorun çıkaracak bişey değil.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.