İyi günler kıymetli forum üyeleri. 2012 model D4D auris sahibiyim. Aracı 98.000 km iken almıştım. İlk aldığım zamanlar 5. viteste az ve 6. viteste daha fazla olmak üzere; gaz pedalına yüklendiğimde 1800-2000 devir arası (Her viteste aynı devir aralığında) bir uğultu ve titreme geliyordu. Aracım şuan 144000 kmde. Bu sıkıntı, sonradan 4 ve 3. viteslerde de başladı. (5 ve 6. viteslerde artık rahatsız edecek boyutta) Ağır hızlanmalarda yapmıyor bunu. Ancak gaz pedalına ihtiyacım olan güce erişmek için bastığımda yapıyor. Söz konusu uğultu aracın genel karoserinde hissediliyor. Yani lastik balansı kaynaklı değil. Devirsiz kullanım kaynaklı olmadığının da farkındayım. Sanki turbo açarken yaşadığım bir sorun gibi geliyor. Ancak boşta gaz pedalına bastığımda aynı ses veya titreme olmuyor. Turbonun ıslık seside değil. Daha önce kendim egr valfini temizlemiştim hiç faydası olmadı. Aracın bakımlarını aksatmadım. Yağ yakma problemi yok. Yakıt tüketimi normal. Performans normal. Duman atma vs hiç yaşamadım. Araç servis tarafından güncellenmiş(İntercoler ve yazılım). Forumu inceledim. Benzer sorunu yaşayanlar olmuş ancak çözüm bildiren olmamış. Konu hakkında bilgi veya tecrübesi olan üyeler yardımcı olursa sevinirim.