Gönderen Konu: Auris 2012 D4D Hızlanırken Motordan Gelen Uğultu ve Titreme  (Okunma sayısı 1026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 yaşındayım.2012 mod. Auris D4d kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İyi günler kıymetli forum üyeleri. 2012 model D4D auris sahibiyim. Aracı 98.000 km iken almıştım. İlk aldığım zamanlar 5. viteste az ve 6. viteste daha fazla olmak üzere; gaz pedalına yüklendiğimde 1800-2000 devir arası (Her viteste aynı devir aralığında) bir uğultu ve titreme geliyordu. Aracım şuan 144000 kmde. Bu sıkıntı, sonradan 4 ve 3. viteslerde de başladı. (5 ve 6. viteslerde artık rahatsız edecek boyutta) Ağır hızlanmalarda yapmıyor bunu. Ancak gaz pedalına ihtiyacım olan güce erişmek için bastığımda yapıyor. Söz konusu uğultu aracın genel karoserinde hissediliyor. Yani lastik balansı kaynaklı değil. Devirsiz kullanım kaynaklı olmadığının da farkındayım. Sanki turbo açarken yaşadığım bir sorun gibi geliyor. Ancak boşta gaz pedalına bastığımda aynı ses veya titreme olmuyor. Turbonun ıslık seside değil. Daha önce kendim egr valfini temizlemiştim hiç faydası olmadı. Aracın bakımlarını aksatmadım. Yağ yakma problemi yok. Yakıt tüketimi normal. Performans normal. Duman atma vs hiç yaşamadım. Araç servis tarafından güncellenmiş(İntercoler ve yazılım). Forumu inceledim. Benzer sorunu yaşayanlar olmuş ancak çözüm bildiren olmamış. Konu hakkında bilgi veya tecrübesi olan üyeler yardımcı olursa sevinirim. 

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 2012 D4D Hızlanırken Motordan Gelen Uğultu ve Titreme
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2024, 14:41:21 »
80binde sanzuman yagsi değişimi var acaba yapılmamış olabilirmi bu araçlar orjinal baskı balata ile 170bin yapıyor ve bu zaman diliminde sanzuman yağ bakımı atlana biliniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2024, 23:39:51 »
Bende de aynı araç var ve dediğiniz devir aralığında rampa çıkarken özellikle yüklenince yapıyor 2000 devirde kesiyor. Ama genel bir sorun mu bilmiyorum. Yüklenmezsem yapmıyor yani normal hızlanmada. Düzde de pek belli olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2024, 23:00:38 »
Aynı sorun bendede var 70-85 km/s e doğru hızlanırken bir titreme ve uğultu başlıyor 85 km/s geçtikten  sonra kesiliyor ve garip şekilde herzaman olmuyor motor ustasını bindirdim 10 dk sürdü hiç titreme ve uğultu yapmadı ancak arada sırada yapıyor ben sürünce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2024, 19:54:35 »
Aslında  dikkat ederseniz motor soğuk ise duyuluyor. Isınınca çokta duyulmuyor. Bana sanki bilgisayar fanlarında olan soğuk iken soğuk fan sesi diye bir ses var ona benziyor. Turbo egzoza bağlı sonuçta. Titreşimli dönüş yapıyor ise soğuk iken egzoz da davul etkisi yaparak sesi abartıyor olabilir. Naçizane tespitim. Arıza olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2024, 11:01:15 »
Merhabalar. aynı sorun bende de var ama bu sorun mekanik değil bence çünkü sadece devir tam yerini bulana kadar yapıyor. yani motor kasaya yetmiyor ani hızlanmalarda. bende yazılım ile sorunu çözdüm. stage 1 yapıldı. şimdi mesela 6. viteste düşük devirde zorlarsam yapıyor sadece. ama yazılım sonrası beygir gücü artışı oldu hemde yakıtım düştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2024, 00:00:10 »
Sağ sol Aksları değiştim boşluk  vardı akslarda ancak problemim çözülmedi. Akslarla bir ilgisi yok uğultunun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2024, 14:54:29 »
Gaz pedalından ayağımı çektiğimde yavaşlarken uğultu oluyor Normal bir durum mu ?