0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Arkadaşlar,Bu konuyla ilgili bir başlık var mı bilmiyorum ama bu ara dikkatimi çeken bir şey var. Bende 2020 1.6 flame-x var, sahil yolunda 70 de hız sabitleyicisine aldım, ortalama 1.1 devirle gidiyor ama teyp üzerindeki yakıt tüketimine baktığımda 15-20 civarı yakıt yaktığını söylüyor. yada belirli bir hızdan sonra ayağımı gazdan çekiyorum yakıt sarfiyatı max 30 lt/km ye dayanıyor ama araca biraz yüklendiğimde 2500-3000 devirlerde bu değer 6-7 lere kadar düşüyor. Gaza bastıkça yakıt seviyesi düşüyor Ben anlamadım bu işi normalde ayağı gazdan çekince bu değerin aşağı doğru düşmesi gerekmez mi? Hele böyle 80-90 ile giderken ayağımı gazdan çekip lt/km yi sıfırlıyorum hiç gaza falan basmıyorum değer 99 lt/km oluyor. Daha öncede ortalamada 8.5-10 arası değişip duruyordu ama LPG den sonra değerler sapıttı gibime geldi. Böyle birşey olma imkanı var mı? AFR ayarı vs acaba bir ayarı değiştirme gibi birşey yapmış olabilir mi? Yeni lpg taktırdım ilk fulledikten sonra 200 km yol gittim neredeyse 28 Lt aldı ikinci depoyu fullememde ama ondada oturması için 3-4 depo gitmem gerektiğini birde ölçümü doğru yapabilmek için içindeki gazı komple bitirmek sonra belirli bir miktar alıp onunla tekrar lpg yi bitene kadar kullanmamı önerdiler doğru çözüm için. Ayın 21 inde bakıma gideceğim orada da soracağım bu konuyu ama sizden bunu tecrübe eden var mı diye merak ettim.Teşekkürler,iyi günler dilerim