Gönderen Konu: İlk Aracım İçin Öneri  (Okunma sayısı 494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
İlk Aracım İçin Öneri
« : Aralık 14, 2023, 12:29:44 »
Merhabalar, foruma yeni katıldım. İlk defa araba alacağım bütçem 180-190 bin civarlarında birkaç kişiden toyota corona 93-94 manueller ideal diye duydum. Broadway tofaş parasına konfor güvenlik arabası diyenler de var. Ankara'dayım ilk araba olarak corona tercih edilir mi? buralarda ustası ve parçası bulunur mu? Almak istersem nelere dikkat etmeliyim? Araç sürüyorum ama kendim ilk defa araba alıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

İlk Aracım İçin Öneri
« : Aralık 14, 2023, 12:29:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk Aracım İçin Öneri
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2023, 13:54:03 »
Bizden tavsiye beklemeyin, alacağınız araçlar illaki sorunlarla gelecektir. Sonra biz tavsiye ettik bozuldu falan olmasın. Bence arabasına bol bol para harcayan bir kişiden alın. Marka model çok fark etmez. Parça olarak alacağınız her arabada sorundur, renault da daha az sorun olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2023, 14:13:08 »
Merhabalar, foruma yeni katıldım. İlk defa araba alacağım bütçem 180-190 bin civarlarında birkaç kişiden toyota corona 93-94 manueller ideal diye duydum. Broadway tofaş parasına konfor güvenlik arabası diyenler de var. Ankara'dayım ilk araba olarak corona tercih edilir mi? buralarda ustası ve parçası bulunur mu? Almak istersem nelere dikkat etmeliyim? Araç sürüyorum ama kendim ilk defa araba alıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu bütçe ile alacağınız üst segment bir aracın masrafıda üst düzeyde olacaktır bunu unutmayın. Temiz bakımlı bir coronoyı kimse o fiyatlara vermez. Aracı aldığınız paradan çok yürütme maliyetini de düşünmelisiniz. Şahsi görüşüm ben o bütçeyle öyle bir araca girmezdim, piyasaya hakim olanı ustası ve parçası bol olanı almanız yararınıza olacaktır.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2023, 15:49:14 »
Corona için en doğru yorumu okursa Ümit Şahantimor bey verecektir,satış ve pazarlamada Tofaş Renault parasına diye tanıtım yapılır tüm yabancı kökenli arabalar için ancak maalesef bu bütçe rakamları ile ancak 2000 model altı araba alınabilir ve alması mümkün olsa bile yürütmesi sorun çıkarabilir çünkü yedek parça gerektiğinde 'bunlar dolarla geliyor abi' diyerek uçuk fiyatlar talep edilir ve altından kalkılamaz,çıkma parçaya bile orijinal fiyatına yakın para isterler,eğer sanayiye yakın bir meslek grubunda iseniz belki yoksa madem ilk aracınız olacak R 9 ve Tofaş grubu ile işe başlamanızı zaman içinde temiz bir Corolla veya Corona'ya geçilmesini öneririm.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2023, 17:13:21 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) hocam size özelden de yazdım yanıtınız çok makbule geçer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2023, 19:57:11 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) hocam size özelden de yazdım yanıtınız çok makbule geçer
Kusura bakmayın şu günlerde çok yoğunum piyasada tesisat ve kombi işleri çok aşırı,vakit bulup form'da giriş yapamadım,
Üstad o paralara temiz Corona vermezler yıkık dökük araçlar çok başınızı ağrıtır bu tip araçları toplaması oldukça zahmetli ve pahalıdır,araç tarafına gelecek olursak bu güne kadar çok araç değiştirdim ama Corona gibi konforlu sağlam olanını görmedim hâlâ aklımda olan araçtır,temizini bulursanız hiç kaçırmayın alın binmeye doymazsınız ama temizleri 300 ve üstüdür bu tip araçlarda sınıf olanlara bakmalısınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.