Gönderen Konu: Radyo Donması Hk.  (Okunma sayısı 803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
Radyo Donması Hk.
« : Aralık 12, 2023, 11:10:25 »
Merhabalar,

Yaklaşık 4 ay önce 2013 Advance paket dizel Corolla aldım. Radyosu ile ilgili bir problem yaşıyorum. Bluetooth ile bağlantı yapıyorum ve gayet güzel çalışıyor fakat sonraki çalıştırmalarımda radyo donuyor. Ses vermeye devam ediyor, direksiyondan verdiğim komutları algılamıyor ve aynı şekilde dokunmatik ile üstündeki tuşlar da çalışmıyor. Sonrasında kendini yeniden başlatıyor. Bir süre böyle çalıştıktan sonra kendi kendine düzeliyor. Radyonun yazılım sürümü 3.3.0L

Aracın 3. sahibiyim. Onları da tanıyorum, sorunu onlar da fark etmiş ama bluetooth ile çok bağlanmadıkları için önemsememişler.

Forumda yazılanları okudum ve toyota.co.uk sitesine üye girişi yapıp, oradan yazılım güncellemesini almaya çalıştım fakat "Bu ürün satışı yapılmamaktadır." şeklinde hata verdi.

1 ay önce kadar kontağı kapatmadan önce "Media" kısmından FM'e geçip, bluetooth bağlantısını sonlandırdığımda bu sorunun olmadığını fark ettim. Son 1 haftadır yine donmaya ve kendini yeniden başlatmaya başladı. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek var mı?

İyi günler.

Toyota Club Türkiye

Radyo Donması Hk.
« : Aralık 12, 2023, 11:10:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyo Donması Hk.
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2023, 08:13:05 »
yetkili servis yeni yazılımı kurunca düzeliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2023, 11:13:38 »
Elinde bu yazılımı olan var mı?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2023, 17:13:36
4.3.0L versiyonunu buldum arkadaşlar. İşime yarar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2023, 08:51:18 »
ben internetten bulmuştum, kendim yüklemek için usb belleğe hazırladım fakat yapmadım, sebebide eğer yükleme esnasında bir anlık dahi veri kesintisi olursa firmware yüklemesi olduğu için teyp çöp oluyor,  400 tl vermemek için o riske girme cihazın yenisi 20.000 tl civarı fiyatı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2023, 10:15:16 »
Keşke 400 TL olsa hocam. Yetkili servislerle görüştüm. Önce arıza tespiti yapmamız lazım diyip, 1500 TL sadece ön ödeme istiyorlar. Sonrası için tekrar fiyat isteyeceğiz diyorlar. Ama sizin dediğiniz de doğru radyonun çöp olma durumu da var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2023, 09:31:44 »
çok değil 4-5 ay önce kdz ereğli toyota yetkili servisine gittim sorunu söyledim, yazılım yüklenecek dediler yüklediler ve 400 tl verdim.  arıza tesbiti dediğide ne biliyomusun cihazın menüsüne girip yazılım versionuna bakıyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 108000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2023, 17:39:10 »
Öncelikle merhabalar,
Bende de aynı sorun vardı. Euro ucuzken sitesinden 4€ ya saatlik üyelik alarak dosyaları indirmiş, yönergeye uygun şekilde güncelleme yapabilmiştim. BE-0042T-415 güncellemesini paylaşayım, elinden gelen arkadaşlar kendileri yapabilirler diye düşünüyorum. Tabi ki güncelleme olduğu için karşılaşılabilecek problemler kullanıcının sorumluluğundadır, sorun yaşamamak için servise başvurulmalıdır.

https://we.tl/t-FF9Z210XX3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2024, 10:03:47 »
Burak Bey selamlar,

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Uzun zamandır cevap yazamadım. Radyoya güncellemeyi yapacak fırsatım bir türlü olmadı ancak farklı bir durum oldu. Aracın sol arka hoparlörü patlamıştı. Hoparlörleri değiştirdim ve radyo bir daha donma yapmadı. Hoparlör ile ilgili böyle bir durum söz konusu olabilir mi?