Gönderen Konu: Sizce yıl doldu diye bakım yaptırmalı mıyım?  (Okunma sayısı 1328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
Sizce yıl doldu diye bakım yaptırmalı mıyım?
« : Aralık 10, 2023, 14:16:54 »
Herkese merhaba, 2022 model Corolla flame xpack kullanıcısıyım arabam ilk bakıma 6bin kmde yıl dolduğu için girdi, şuan araba ikinci bakıma girecek 8bin kmde, servis 1 yılı doldurduğu için bakım yapmamı söylüyor ayrıca 2 yılda bir fren hidroliğinin değişmesi gerektiğini de söyledi, yılbaşından sonra zam gelebilirmiş ve şuan 5200 TL bakım ücreti çıkarttı (sarf malzeme vs herşey dahil), sizce bakım yaptırmalı mıyım, garantiye etkisi olur mu, sorun yaşar mıyım?
Corolla Flame Xpack 2022

Toyota Club Türkiye

Sizce yıl doldu diye bakım yaptırmalı mıyım?
« : Aralık 10, 2023, 14:16:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce yıl doldu diye bakım yaptırmalı mıyım?
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2023, 18:18:20 »
Önce  aracın bakım kitabına bakın ne diyor? genelde km 10.000 yapıldığı ve yıl dolduğu için önerilmekle birlikte 2000 km yapan yeni bir arabanın 4 tekerini açtırmanın ,kitapta yazmıyorsa 2 yılda bir  hidrolik yağının değişmesine pek anlam veremedim,bana kalırsa en fazla motor yağı ve yağ filtresi değişir,hem   5200 tl den tasarruf olur,hem de garanti kapsamında kalmış olur,giderken cam suyunu kendiniz doldurun ve sarf malzemesi istemiyorum dersiniz.Vatandaşı böyle baskı altına aldıkları için resmi servislere kızıyorum sanki bir şey olsa garanti kapsamına alacaklar,kullanıcı hatası deyip başlarından savacaklar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2023, 20:47:54 »
Hiç gerek yok garantide öyle pamuk ipliğine bağlı bişey değil,kitapçıkta kendiniz yapabileceğiniz bakımlar yazar,yağ bakımıda bunlardan biri,boşuna o kadar para dökmeyin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2023, 21:29:03 »
12 aylık 2bin km yapmış motor yağını değiştirmeme kararı aldım servise gitmezsem çok bişey kaybetmem diye düşünüyorum.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2023, 12:17:52 »
12 aylık 2bin km yapmış motor yağını değiştirmeme kararı aldım servise gitmezsem çok bişey kaybetmem diye düşünüyorum.
bence yaptırın
takibi rahat olur
sonuçta ya 10.000 yada yılda 1 yazmış.10.000 olmadığı için diğer tavsiyeye uymamak size kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2023, 17:26:26 »
Az km yapmış arabada filtreler vs. değiştirmeye gerek olmayabilir belki ancak motor yağı yıl dolduysa da değişmeli. Bu sadece servisin değil işi bilen herkesin söylediği şey. Geç yaptırsan motoru eline mi alırsın hayır. Bu tarz konularda uzun vadede zarar görürsün, ben zaten çok uzun süre binmeyeceğim diyorsan senin bileceğin iş. Tabi satarken de servis bakımlı ve düzenli bakım yaptırmış kaydını tutanların arabasını diğerine göre daha pahalıya sattığını da göz önünde bulundurmak lazım.

Garanti konusunda ise toyota garanti on programı ile sorun olmaz yani 10 yaş 160bin km altındaki arabayı yetkili serviste bakıma götürünce garanti bir yıl uzuyor. Yani bakıma götürmedin diye garantiden çıktıysa bir sonraki bakıma götürdüğünde bir yıl garantisi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2023, 19:11:32 »
Avrupa da yaşayan arkadaşlarım var orda da sentetik motor yağının 2 yılda bir değişmesi gerektiğini söylemişler, mineral bazlı yağlar için 1 yıl deniliyormuş
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2023, 20:33:09 »
Avrupa da yaşayan arkadaşlarım var orda da sentetik motor yağının 2 yılda bir değişmesi gerektiğini söylemişler, mineral bazlı yağlar için 1 yıl deniliyormuş
dünyada her yerde km ler değişebilir ancak km ulaşmaz ise her yıl olduğu belirtilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2023, 08:08:49 »
Bencede ilk yıl servise bakımını yaptırın, sonraki yıllarda istediğinizi yaparsınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2023, 16:49:29 »
Yine servise giderim ama 2bin km yaptığım motor yağını da sırf yıl doldu diye değiştirtmek mantıksız geliyor, ama 2 yılda bir km dolmasa dahi servise giderim böyle bir karar aldım
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2023, 21:03:03 »
Hayır aslında demek istediğim şuydu, aracın hata yapma ihtimali ilk yıl fazladır. sonra hata oranları ancak yıllar sonra artar. Belki hata oranı toyotada daha az olduğundan 10 yıl sonra hata yapabilir. 10 yıl sonra ise zaten toyota bile garanti vermiyor aracına.

Servisde motor ile ilgili bir sorun olduğunda yapılmayan bakım olarak önünüze koyuyorlar. Dışarıda daha iyi bakım yaptırdım diyemiyorsunuz. Fakat bakıma her parça dahil değil. Mesela aks bozuksa garantiden değiştirirler. motor yatak sararsa motoru yapmazlar. çünkü yağı bilinmeyen bir yerde değiştiniz. onlara göre belkide sahte motor yağı kattınız..

Bir yıldır yatan arabada bile motor yağı bozulur, 2000 km de değişmek hiçbirimizin işine gelmese bile toyota işini şansa bırakmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2023, 14:28:02 »
Ne zaman uzun yola çıkarsanız çıkmadan önce yağ ve yağ filtresini değiştirmeniz yeterli olur. Diğer hava polen filtresini ve firen hidroliğini değiştirmeye lüzum yok bana göre. Her 10 bin kmde 5 binlira servise para verseniz(ki 5bin iyimser bir rakam) 100bin kmde 50 binlira yapar. 50 binliraya da yeni bir motor yapılır zaten. Bu araçların düzenli yağ bakımını yaptığınız müddetçe 100bin kmyi çok rahat şekilde aşacaktır.

Nasıl ki sıfır araçlarında bir indirime gittilerse bu servis bakım ücretlerinde de indirime gideceklerini düşünüyorum. O zaman değerlendirilebilir servis.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2023, 08:49:16 »
12 ayda 2bin km yapmış motor yağının çöp olacağını düşünmüyorum kimyasal özellikleri illaki bir miktar değişir ama belirgin şekilde değişeceğine ihtimal vermiyorum, 12 ay değişimi şart koşmak biraz da servislerin kendini garantiye alması ve satış sonrası kolay para kazanma yöntemi olarak gördüğü de aşikar
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2023, 13:08:28 »
Bu konu ile ilgili YouTube videosu buldum, 2 yıldan biraz fazla kullanılmış motor yağı ile 5,5 aylık motor yağını karşılaştırıyor, karşılaştırmada viskozite, deterjanlar, korozyon önleyiciler dahil edilmiş.
Bu videoda ise farklı kilometrelerdeki yağı laboratuvara göndermiş.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2023, 19:54:03 »
Benim km 94.400 ama ben 100.000 bakımını 1 yıl doldu diye yaptırdım.Banada 5 bine mal oldu.