Gönderen Konu: Android Ekran Resetleme Sorunu  (Okunma sayısı 1154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Android Ekran Resetleme Sorunu
« : Aralık 10, 2023, 13:35:28 »
Aracım 2011 yaris XP90 kasa. Bir zaman önce bilindik kurumsal bir firmadan android ekran taktırdım aracıma. Normal kullanırken hiçbir sıkıntısı yok fakat özellikle sabahları soğuk motorda marşa bastığım anda teyp kendi kendini resetlemeye başlıyor ve yaklaşık 10-15 dakika açılmadan resetleyip duruyor. Bu resetleme esnasında motoru stop edip sadece kontağı açtığımda teyp normal olarak açılıyor ancak marşa tekrar bastığımda yine aynı şekilde resetlemeye başlıyor ve motor belli bir süre çalışana kadar da açılmıyor. Cihazda bir sıkıntı olduğunu düşünüp taktırdığım yerde yeni bir cihazla değiştirttim fakat sonuç yine aynı. Belli ki benim aracımda bir sıkıntı var. Bazı zamanlarda da mesela motor belli bir süre çalıştı ve teyp açıldı, bu sefer de parkları açtığım zaman teyp kesiliyor. Ancak dediğim gibi belli bir süreden sonra teyp açılıyor ve herhangi bir sıkıntısı kalmıyor. Akımla ilgili bir problem olabileceğini düşünüyorum aracımda 60Ah akü takılı ve aküm yeni. Teybin bağlantısında bir problem var desem teyp hiç açılmazdı fakat bir süre sonra normal olarak açılyor. Sizce neyden kaynaklı olabilir yardım edebilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

Android Ekran Resetleme Sorunu
« : Aralık 10, 2023, 13:35:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Android Ekran Resetleme Sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2023, 11:47:00 »
Bazı android teyplerde  açılış geciktirmesi diye bir özellik olur. (Eski aracımdayken kendim normal teybime de uygulamıştım) Yani ilk marş anındaki akım düşüklüğünden etkilenmemesi için  bir süre belirlersiniz örneğin 10 saniye, kontağı çevirdikten 10 saniye sonra teyp açılır, bu sürede de zaten siz aracı çalıştırmış olursunuz. Bence teybinizde böyle bir özellik olabilir, menülerini bir kurcalayın isterseniz.  Eğer öyle bir özellik yok ise de tabiri caizse "eliniz havya tutuyorsa"  bir gecikme devresi ile bu işlemi yapabilirsiniz. 

Bu arada ne kadar aküm yeni desenizde, yine de bir ölçtürün isterseniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Android Ekran Resetleme Sorunu
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2023, 15:24:41 »
Akım koruma gibi bir özelliği yok ki olsa taktırdığım arkadaş bunu söylerdi bana. Akümü ölçtürdüm gayet iyi ve sağlıklı. Aynı zamanda teybin hattına gelen elektriği de ölçtüm o da gayet güzel. Ve bu akım koruma tarzı bir şey değil çünkü kontağı açtığım zaman teyp gayet normal çalışıyor fakat marş bastığımda gidiyor ve 15-20 dakika boyunca sürekli kendini resetleyip duruyor bir türlü açılmıyor. Hala çözemedim yardımcı olabilecek yok mu :/