2001 model 1.4 16v benzin+lpg'li Renault Clio arabam, geçen Mart ayında triger kayışı gergi rulmanının dağılması sebebiyle servislik oldu. Erken fark edip stop ettiğim için pistonlarda sıkıntı olmadı ama kayış gevşeyip sente kaçtığı için sübaplar falan eğildi. Araba silindir kapağına kadar açıldı, bütün sübaplar değişti, geri toplandı.
Motorda sıkıntı yok, gayet güzel oldu. Ama özellikle kış günleri motor soğukken, sabah ilk çalıştırmada, rölantide hani normalde biraz devirli, jikleli çalışır ya, biraz ısınana kadar sürekli 2000 devire kadar gaz verip verip çekiyor. Sürekli 2000'de durmuyor yani, pedala basıp basıp çekiyor, ara gazı veriyor gibi vınnnn vınnnn vınnnn yapıp duruyor. Önceden böyle bir sıkıntısı yoktu. Birkaç yüz metre sürüp azıcık ısındıktan sonra düzeliyor, dalgalanma falan kalmıyor.
Ustaya da gösteremiyorum, çünkü götürene kadar motor ısındığı için düzeliyor. Sabahın köründe ustayı eve getirip göstermem lazım ancak. Video çekip gösterdim ama çok da anlatamadım galiba. Rölanti motoru arızalıdır, orijinali bulunmuyor, yan sanayisi de çok dandik, her sene bozulur, bu üstündeki orijinal, o yüzden bence değiştirmeyelim, bunun arabaya bir zararı yok dedi. Ama ben rölanti motorundan olacağına çok ihtimal vermedim, çünkü sadece motor çok soğukken yapıyor, azıcık ısınınca rölantide falan bir sıkıntı yok. Ayrıca motor açıldıktan sonra oldu. Durup dururken rölanti motoru niye bozulsun, bu ne büyük tesadüf?
Bana başka bir sensör arızasıymış gibi geliyor ama bilemedim. Sizin bir fikriniz var mı?