Gönderen Konu: Yakıt Filtresi Uyarı Işığı  (Okunma sayısı 1447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yakıt Filtresi Uyarı Işığı
« : Aralık 06, 2023, 14:56:36 »
Merhaba arkadaşlar

2012 Dizel auris aracımda aşağıdaki uyarı lambası yanmaya başladı. İnternetten baktığım kadarıyla yakıt filtresinin değişmesi gerekiyor sanırım.

Ankara'da toyotadan iyi anlayan , dürüst , güvenilir tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?

Toyota Club Türkiye

Yakıt Filtresi Uyarı Işığı
« : Aralık 06, 2023, 14:56:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Filtresi Uyarı Işığı
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2023, 15:37:38 »
Şaşmaz'da Dörtnal Toyota dan memnun olan forum üyelerimiz var,başka tavsiyelerde olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2023, 09:46:43 »
Cevabınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2023, 19:27:46 »
Bu gibi durumlarda yakıt filtresinin hemen değiştirilmesi gerekmektedir. Yalnız, yeni filtre takılmadan önce contasının yağlanarak, dikkatlice kıvrılması önlenerek bilirkişiler tarafından montajlanması büyük önem arzeder!

Enjektör temizleyici.!

Özellikle dizel araçlarda her 5.000km'de bir kullanılmaları ile enjektörlerin temiz kalmaları sağlanırken, MAP sensörü, Boğaz kelebeği, EGR ve DPF parçalarının tıkanmalarını da önleyeceği gibi, dizel yakıtı içindeki suyun yakıt ile homojen şekilde bütünleşip yakılarak atılmasını sağlar, yakıt deposunda, yakıt yollarında ve yakıt filtresi içinde suyun birikmesini engeller. Dolayısiyle, öncelikle depo içindeki yakıt pompasının bozulması önlenir, metal yakıt yollarının çürümesi engellenir ve yakıt filtresinin (Toyotada) 20 bin km boyunca yakıtı daha iyi süzmesine yardımcı olur, PCV valfi arızalanmaz, Oksijen sensörü ve DPF sensörleri temizlenir, arıza ışıkları yanmaz.

1- Rafineride, dizel yakıt üretiminin son aşaması olan filtreleme, bildiğimiz su ile yapılır, bu sebeple filtreleme sonrasında tortuyu yakalayarak dibe çöken su ayrıştırılır ve yakıt içine her firmanın kendi katkıları katılır. Bazı marka dizel yakıtlarında diğerlerine göre daha fazla su bulunur. İnternetten kullandığınız yakıtın spec'lerini diğerleri ile karşılaştırınız.

2- Günümüzdeki dizel araçların depolarında dalgıç yakıt pompası kullanılır, yakıt motora ulaştığında ise, genellikle egzantrik miline doğrudan bağlı Yüksek Basınç Pompası ile ortak yakıt yoluna sevk edilir ve enjektörler vasıtasıyla silindir içine püskürtülür. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2023, 16:48:47 »
cevabınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2024, 14:37:21 »
Dalgic pompa kısmına katılmıyorum bizzat kendim samandıra siniz söküp samandıra üzerindeki filtresini temizlemistim ve samandıra yi bütün parçalarını sokerek ve depo içini temizledim pompaya rastlamadım