Gönderen Konu: Yaris Marş Problemi  (Okunma sayısı 779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Yaris Marş Problemi
« : Kasım 26, 2023, 17:56:27 »
Arkadaşlar selam. Dün akşam saatlerinde çok ciddi bir yağmur ve fırtına eşliğinde 2011 model 1.0 motorlu Xp90 kasa kodlu Yaris’imle yolculuk yapıyordum. Mecburen su birikintilerine girmem de gerekti. Bu sabah ise marşa bastım ve marş basmadı. Tık sesi bazen geliyor bazen gelmiyor. Ve göstergedeki akü ışığı kontağı açtığım zaman ilk başlarda cızbız şeklinde yanıp sönüyordu gidip geliyordu fakat daha sonra o da gitti ve artık akü lambası hiç yanmıyor. Araçta çalışmayan herhangi bir elektriksel aksam yoktu. Bir kaç kişi yardımıyla vurdurarak çalıştırdık gayet normal çalışıyordu. Sorun tahminimce dün akşam marş motoru su aldı. Belki sopa ile biraz tıklatsam çalışır diye düşündüm ama marş motorunu bulamadım. Daha sonra ite ite evimin altına getirip koydum arabayı ve birden 5 dakika evvel çalışan camlar da çalışmamaya başladı. Sadece sürücü camı çalışıyor onun haricindeki 3 cam da ne kendi kapısı üzerinden ne sürücü kapısı üzerinden açılmıyor da kapanmıyor da. Sigortaları kontrol ettim sağlam gibiler. Bu haftasonu için çok ihtiyacım var arabaya. Maddi durumum da pek müsait değil tahmini olarak bir oto elektrikçi ne kadar masraf çıkarır marş motoru ve camlar için? Lütfen yardım edin.

Toyota Club Türkiye

Yaris Marş Problemi
« : Kasım 26, 2023, 17:56:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Marş Problemi
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2023, 18:24:17 »
Önce aküye bakın,ölçülsün,bağlantı kablolarında bir kopukluk vs olabilir,daha sonra marş motoru ,şarj dinamosu kontrol edilir,aracı vurdurma suretiyle çalıştırılması tavsiye edilmez,akü takviye kablosu ve bir diğer aracı yanına yaklaştırarak  çalıştırmayı deneyin bakalım çalışacak mı? Elektrikçi gelip takviye akü ile çalıştırırsa 300 tl gibi servis ücreti talep edebilir,daha sonra bir oto elektrikçiye gidersiniz,sudan etkilenen kısımlarda umarım daha sonra kendiliğinden çalışır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2023, 18:28:54 »
Yazmayı unutmuşum kusura bakmayın. Aküm daha yeni, üzerinde yeşil ışığı da yanıyor ayrıca tüm elektronik aksam çalışıyor cam hariç. Takviye de denedim ama nafile. Şu an araç içersinde kontak açıkken akü ışığı yanmıyor herhangi bir şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2023, 13:30:20 »
Başına böyle bir şey gelen varsa çözdüm arkadaşlar. Akünün hemen altında bir ünite var marş motoru, şarj dinamosu vs. aynı üniteye bağlı ve şase kabloları ortak. O üniteye giden şase yani - kablosu zamanla pas tutmuş ve işlevini yerine getiremez hale gelmiş. Çözüm ise elektrikçide yeni kablo çektirdim aralık 2023 piyasasıyla 300 TL gibi bir maliyeti oldu.