Gönderen Konu: Exvol 4/64 gb taktırdım fakat...  (Okunma sayısı 4819 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Exvol 4/64 gb taktırdım fakat...
« : Kasım 26, 2023, 17:10:23 »
Arkadaşlar Toyota Auris 2015 kasa aracıma Exvol 4-64gb multimedya taktırdım.
Amacım navigasyon kullanmak ve ses kalitesini arttırmaktı. Aslında bunlara ulaştım sayılır fakat bazı sorunlar mevcut:
1. Cihazın ekran parlaklık ayarı hiç bir şekilde değişmiyor. Yazılımsal bir hata mı yoksa bana yollamadan yüklenen yazılımdaki sorunla mı ilgili çözemedim. Aldığım kişiye ve montaj yaptırdığım kişiye sordum çözüm üretilemiyor.
2. Cihazın orijinal usb çıkışı iptal oldu onun yerine torpidoya kablo çıkışı konuldu. Orijinal usb kullanabilmem mümkün mü?
3. Arabanın orijinal geri görüş kamerası uymaz denilerek gönderilen kamera takıldı fakat bu kamera çok dandik cvhs üzerinden bağlanıyor. Ahd yapınca görüntü gidiyor. Eski kameranın cihaza takılması için bir adaptör mevcut mudur?
4. Araba her çalıştırdığımda no signal (geri görüş kamerası için) yazıyor ancak geri vitese takınca kendine geliyor. Montaj hatasından mı cihazdan mı çözemedim.
5. Sitelerde yazan multimedyalar için bir çok şifreyi denedim ama fabrika ayarlarına da giremedim. Şifreyi bilen var mı?
Tecrübesi olan çözüm üretebilecek birileri mevcut mu?

Toyota Club Türkiye

Exvol 4/64 gb taktırdım fakat...
« : Kasım 26, 2023, 17:10:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Exvol 4/64 gb taktırdım fakat...
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2023, 20:20:43 »
Eser bey hayırlı olsun öncelikle cihazınız. Ben de yakın zamanda yurtdışından android multimedya getirtmiş birisi olarak, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Bu arada  ben cihazımın montajını kendim yaptım. Bendeki ürün Srnubi  marka. Gerçi bu cihazların belli bir markası yok zaten her firma kendi adıyla ürettirip satışını yapıyor. Genel anlamda birbirinin aynısı cihazlar sadece üzerindeki ROM ların farklılığı yüzünden arayüzleri/temaları  farklı olabiliyor.
1-Benim cihazımda aynı telefon gibi yukarıdaki durum çubuğu aşağıya kaydırıldığında  ekran aydınlık ayarı var. Ayrıca farlar açılınca normal ayarından %15-20 daha kısılıyor parlaklık otomatik olarak.
2-Burada aracın orjinal usb girişinin iptalinden bahsediyorsunuz sanırım, ancak multimedya aracınıza özel olduğu için orjinal usb için de soket olmalıydı, Bende aracın orjinal usb fişine uygun soket geldi, ayrıca  ikinci bir usb soketi daha var isteğe bağlı olarak konumlandırabileceğim.
3-Bence uyar, neden uymasın yine aracın orjinalinde kamera varsa uyumlu soket de olmalıydı.  Yoksa siz de yapabilirsiniz, sadece teybin arkasına gelen soketlerden kameranın fişlerini tespit edip onları erkek RCA soketine bağlayınız ve multimedyanızın kamera girişine bağlayınız. Multimedyanız ile gelen kamera CVBS desteklidir onun için AHD ile çalışmıyordur. Aracınızın kamera formatı nedir bilemiyorum ama, dediğim gibi daha kaliteli ise kesinlikle uyar yada uydurulur.
4-Sanırım montaj sırasında ya geri vites tetikleme ucunu standart kontak ACC moduna bağladılar,   yada kamerayı Reverse View soketine değil de Aux  girişine bağladılar. İkinci giriş isteğe bağlı  ön kamera gibi harici video kaynakları bağlanan bir giriş.

Cihazınızın kullanım kılavuzu varsa iyice inceleyin bence, hatalı montaj olabilir.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2023, 18:12:03 »
Osman Bey teşekkür ederim. Fakat bu kadar sorunla karşılaşacağımı bilsem almazdım.
Aldığım kişi cihazın teknik servisi olarak geçiyor hem ona hem de montaj yaptırdığım adama bugün tekrar sordum hiç bir çözüm üretmiyorlar. Birisi sattım modunda diğeri de taktım gerisi beni ilgilendirmez şeklinde. Kısacası sorduğum soruların yanıtlarını yok olmaz diye kestirip atıyorlar. Ama ben de biliyorum ki hem kamera için hem usb için uygun dönüştürücüler ile bu iş gerçekleşir. Ekran parlaklığı olayına gelince yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum fakat yeni yazılımı yüklemek için dosyalar da bulmak imkansız. Fabrika pin ayarını girip belki bir ayarlardan değişiklik yapılabilir ama onu da bilmiyorum. Kısacası kilitlenip kaldı şu durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2023, 23:57:01 »
Aracın orjinal kamerasını çıkardılar mı yerinden,   çıkardılarsa soketini falan ne yaptılar. Yani en kötü aracın orjinal kamerasını  onların taktığı kamera ile yer değiştirin. Teybin arkası ile uğraşmadan arka bagaj kapağı üzerinde değişiklik yapınız. Soketler uymuyorsa bir oto elektrikçi basitçe halleder bence. Sonuçta kamerya gelen 4 kablo ikisi güç, diğer ikisi sinyal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2023, 17:44:51 »
hayır çıkarmadılar ekstra olarak multimedya yanında gelen kamera takıldı... fakat cihazda ahd modu mevcut bu cvhs olarak çalışıyor dandik bir kamera yani... cihazın tekrar multimedya kısmını açtıracak olursam kamera girişlerini ve eski kamera takılabilir mi kontrol edeceğim... ya da yeni bir kamera almak lazım... multimedya ayarlarında ön kamera kayıt bölümü mevcut cihaza bir de ön kamera da alıp taktırabilirim, ikisini bir arada çıkarmak lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2023, 00:14:07 »
Yani şimdi arkada iki adet kamera var,  ve bir tanesi çalışıyor öyle mi.   Bence yapabiliyor iseniz, eski kameranızı taktırın. En azından yukarda yazdıklarınızdan eski kameranızın daha kaliteli olduğunu anlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2023, 23:06:27 »
evet iki kamera var fakat ben sonradan takılan kamerayı iptal ettirip eski kamerayı multimedya cihazına takmak istiyorum
eski kamera orijinal teyp ile uyumlu sokete sahipti fakat multimedya cihazında rca girişi olduğu için ona uygun dönüştürücü lazım... orijinal teyp kamera girişi ne olarak geçiyor biliyor musunuz? ona göre rca dönüştürücü alıp multimedya cihazına takacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2023, 23:20:54 »
Onu aracınızın eski teybinin soketlerine bakarak, netten teybinizin bağlantı şemasına ulaşarak siz bulmalısınız. Benim aracım qashqai. Aracınız hakkında net bir bilgim yok.