Gönderen Konu: Muhabbetkuşu sevdası 😁  (Okunma sayısı 395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
Muhabbetkuşu sevdası 😁
« : Kasım 25, 2023, 16:39:50 »
Kendi hobimden bahsedeyim  :saygi: ben hobi olarak şov muhabbetkuşu 🐦besliyorum ve üretiyorum. Normal muhabbet kuşlarından (jumbo, hollanda, ingiliz, çek, yerli vb.) farkı yarışma kuşu olması. Bu kuşlar soy, tüy ve duruş özellikleri ile diğerlerinden ayrılır. Bir ara rainbow (gökkuşağı) cinsini üretiyordum ama bıraktım, bir kaç dişi elimde kaldı. Şov kuşları fiyat olarakta çok yüksek meblalara çıkabilirler.  Bir kaç görsel ekleyeyim size.

AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Toyota Club Türkiye

Muhabbetkuşu sevdası 😁
« : Kasım 25, 2023, 16:39:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Muhabbetkuşu sevdası 😁
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2023, 12:02:59 »
Çok güzel,konuşma yetisi kazananlar varmı içlerinde,bir zamanlar bende besledim ama bizim dişi çok haşindi 3 tane erkek dövdü en sonunda kafesten kaçtı,şimdilerde yine beslemek çoğaltmak istiyorum kızlarımda çok hevesli ama aptmanda olmuyor malesef,aslında 3 tane balkon var birini feda edebilirim bu güzellikler için ama kapatmak lazım balkonu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2023, 14:33:33 »
İnsanı hayata bağlıyor böyle güzellikler ancak hastalandıklarında tedavileri zor olduğundan hiç hastalanmasınlar sürekli şakısınlar istiyorsunuz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2023, 23:55:25 »
Çok güzel,konuşma yetisi kazananlar varmı içlerinde,bir zamanlar bende besledim ama bizim dişi çok haşindi 3 tane erkek dövdü en sonunda kafesten kaçtı,şimdilerde yine beslemek çoğaltmak istiyorum kızlarımda çok hevesli ama aptmanda olmuyor malesef,aslında 3 tane balkon var birini feda edebilirim bu güzellikler için ama kapatmak lazım balkonu.
Konuşması için yavrudan almak gerekir. Eğitilecek kuş kendini belli eder yada ben anlayabiliyorum diyebilirim  :D dişi kuşlar zor eğitilir çünkü üreme döngüsü başladığında hırçın ve agresif olurlar. Sizi sever mi döver mi belli olmaz. Ancak şöyle bir durum var, bu kuşlar insan gibi karakter sahibidir. Mesela panik atak olan, çokta tın diyen, aşırı saplantılı aşık veya muhbi alço  :rofl: misali.

Eş olarak bakılan kuşlar yine yavruyken alışmadıkları sürece size çok yüz vermezler çünkü sürü içgüdüsü olan hayvanlardır. Yani bir eş seçip o sürünün bir parçası olur ama özel hayata diğerleri karışamaz. Hep yavruyken demenin sebebi sizi sürü lideri veya potansiyel çiftleşmeye uygun eş olarak görmesidir aslında  :rofl: aynı durum bir nevi kedi ve köpeklerde de var ama onlarda alan bölge hassasiyeti var. Benzer ama farklı noktada bir durum.

İnsanı hayata bağlıyor böyle güzellikler ancak hastalandıklarında tedavileri zor olduğundan hiç hastalanmasınlar sürekli şakısınlar istiyorsunuz.

Aynen  :) ve şöyle bir durum var bütün veterinerler getirisi nedeni ile kedi, köpek veya çiftlik hayvanına bakıp onlar üzerinde uzmanlaşmışlar. Türkiyede kuş ve tropikal hayvanlara bakan veteriner sayısı bir elin parmağını geçmez. İzmir ağırlıklı kuş veterinerleri, İstanbul da prof. vardı ki ona soru sormak bile kese yakıyordu.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M