Gönderen Konu: Hava Emiş Rezonatör Hk.  (Okunma sayısı 462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Hava Emiş Rezonatör Hk.
« : Kasım 21, 2023, 16:54:58 »
Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2005 Corolla hb terra model 1.6 vvt-i 3zzfe motor. Model ZZE121L. Aracımda hava emiş hortumunda aşağıya doğru rezonatör bağlantısı için kısa bir branşmanın olduğu, hatta sac üzerinde deliğin de olduğu fakat rezonatör'ün olmadığını farkettim. Şase kodundan arattığımda katalog da rezanatör'ün bulunmadığı görülüyor. Gerçekten yokmudur yoksa bir sebeple oradan çıkarılmış ve takılmamış mıdır?

Eğer tasarımsal olarak da yoksa neden rezonatör koymadıklarını merak ediyorum. Kendim herhangi bir corolla rezonatör takmamı tavsiye eder misiniz.

Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2023, 17:45:06
Kontrol ettim eli zar zor sokup, kör brranşman. Belki de bu model de küçük. İlginç bir çok model de kocaman rezonatör kullanılmış bu model de ya yok ya ufak.

Toyota Club Türkiye

Hava Emiş Rezonatör Hk.
« : Kasım 21, 2023, 16:54:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava Emiş Rezonatör Hk.
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2023, 11:56:18 »
Merhabalar çok teknik yazmışsınız konuya hakim olduğunuz belli,
Şöyleki aracınızda rezonatör ihtiyacı olsa koyulurdu zaten, rezonatör hava emişte çıkan sesi absorbe etmesi için kullanılır bir nevi hava dinlendirme gibi düşünülebilir,eğer aracın evveliyatında sol dan kaza vs varsa sökülüp geri takılmamış olabilir bizim ustaların huyudur çoğu malzemeyi gereksiz görmek.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava Emiş Rezonatör Hk.
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2023, 21:18:30 »
çok kısıtlı bir devirde işlem yapan bir parçadır. Emiş sesinde bir değişiklik yapmıyor. Tek faydası bir küçük devir bandında sesin gereksiz yerlerini törpülüyor. Benim aracımda var. Çok işe yaradığını düşünmüş ve araştırmıştım ama etkisi kısıtlı. Ben içine yalıtım süngeri de koydum, çıkartıp da denedim. Farkı anlamak için çok çok dikkatli olmanız gerek.

Mesela travers üzerinde kauçuk bir parça vardır. Etkisi çok sınırlı olsa bile toyota bazı konularda etkin çalışıryor. Küçük mühendislik hileleri farklar yaratıyor.