Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 05:06:56
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla HB / Auris
»
Konu:
2012 Auris 1.33 Garip Bir Ses
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2012 Auris 1.33 Garip Bir Ses (Okunma sayısı 959 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
:
Kasım 16, 2023, 14:15:27 »
Merhabalar , 2012 model 1.33 motor lpgsiz 130 bin kmde auris kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır. Araç son bir haftadır gaz verirken ve gaz keserken ( seyir halinde veya boşta ) iken sanki otobüs retarderi gibi bir uğuldama yapıyor , videosunu ekleyebilirsem ekleyeceğim , bulunduğum şehirde servis olmadığından genel olarak bakımını yaptırdığım yere getirdim , önce normal dediler ben ısrar edince tekrar baktılar evet bir ses olduğunu ve öncelikle şarj dinamosundan şüplendiler iptal edip denedik tekrar aynı sorun devam etti , bu seferde biz anlayamadık en iyisi bir servise git dediler . Serviste 500 km uzaklıkta , acaba sorunun nerden kaynaklı olduğu hakkkında bir fikri bir önerisi olan var mıdır.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Not a valid youtube URL
https://youtube.com/shorts/5IAjLLAmSi8?si=Bf66Yhtofp6rrX_x
Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2023, 15:16:44
Bu arada v kayışı şarj dinomusu devirdaimi iptal ederek denedim ses hala mevcuttu.
Toyota Club Türkiye
«
:
Kasım 16, 2023, 14:15:27 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris 1.33 Garip Bir Ses
«
Yanıtla #1 :
Kasım 16, 2023, 18:11:13 »
Bilya sesi gibi geldi bana kayışları iptal edip denediyseniz devirdaim , gergi bilyası , klima kompresörü gibi olasılıkları devre dışı bırakmışsınız . Burda şanzıman bölgesi kalıyor geri debriyaja basarak denediğinizde ses geliyor mu bunu deneyi .şanzıman giriş çıkış bilyaları da gene olabilir. Debriyaj bilyası olma olasılığı yüksek gibi geldi özellikle 100 km üsüt hızlarda ıslık çalar gibi ses yapar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Kasım 16, 2023, 18:20:34 »
Hocam derbiyaja basınca seste herhangi bir azalma artma söz konusu değil , vites geçişleri olsun çekiş olsun herhangi bir problem yok, şans eseri akşam üzeri eski bı Toyota çalışanı buldum , arabayı aldı sürdü büyük ihtimalle monifolt kaynaklı olabilir dedi cumartesi günü detaylı bakacağız, ama manifolt işi pek kafama yatmadı, bende bilyadan şüpheleniyorum, manifolt kısmının tek kafama yatan kısmı geçen köyde altını vurmuştum aracın ertesi gün bu ses belirmeye başladı zaten. Yorumunuz için teşekkür ederim.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1348 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Kasım 16, 2023, 20:17:32 »
Sesi tam duyamadım,arabanın altını vurmakla manifoldun ne ilgisi var ki ses manifold dan gelmiş olsun,hava filtresi yerine tam oturmuş mu?ona bakın.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kan Grubu: A+
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Kasım 16, 2023, 20:57:32 »
Emiş bölgesi ile alakalı bir ses var, bilya sesine benziyor ama değil aldatmasın sizi Tokay abinin dediği gibi hava filtresine bakın yerine tam oturmuş mu kontrol edin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Kasım 16, 2023, 21:14:32 »
Hava filtresini soktuk hocam hatta etrafında ki borularida söküp baktık, yerine koyduk ses devam etti malesef
Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2023, 21:19:44
Bilya derken hocam , tam olarak bir ismi var mıdır ustaya kontrol ettirsem , yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1348 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Kasım 16, 2023, 23:14:28 »
Altını köy yolunda vurdum ve ses gelmeye başladı diyorsunuz, arabayı bir kanala alıp alttan sesi dinleyin,bir kişi arabada oturur gaza basar,alttan vurunca eksozun boğaz bağlantılarından başlayarak kontrol edersiniz,videodaki sesi duyamıyorum.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 17, 2023, 09:43:16 »
Tespiti aslında kendiniz yapmışsınız Köyde altını vurduktan sonra ses gelmeye başladı diyorsunuz .Eksozu veya katalizatörün olduğu bölgeyi vurduysanız manifoltu oynatmış contasından kaça olma ihtimali olabilir . Daha önce benimde köyde başıma böyle birşey geldi toprağa sürttüm hırıl hırıl ses gelmeye başladı sanayiye götürdüm eksoz izalasyon sacı eğilmiş oda sese neden oluyormuştu. Bir eksozcu ya gidin kanala çeksin bşiri gaza bassın alttan dinlesinler hatta size kanal inip sesi dinleyebilirsiniz daha net ve belirgin tespit edilebilir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Kasım 17, 2023, 10:24:01 »
Değerli yorumlarınız için teşekkürler hocam , yarın inşallah kanala alıp altını bir elden geçireceğiz , umarım sorun manifolt kaynaklıdır da çözebiliriz, buradan da sonuç alamazsak o zaman durum vahim gibi
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Kasım 23, 2023, 09:35:52 »
Malesef manifoltta da sorun çıkmadı, çok önerilen bir ustaya götürdüm, bu seferde triger zincirinden geliyor bu ses ama şu an için değişmeye gerek yok şayet artarsa ses değiştirmeyi önerdi. Sesin bundan dolayı olduğuna emin miyiz dedim , büyük ihtimalle dedi, yine muallakda kaldim
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla HB / Auris
»
Konu: