Bu dediğinizin aynısını yaşadım. 96 model ve 98'den beri bizde üzerinde yetiştiğim babamın satmaya kıyamayıp bana verdiği aracım. Elektronik araçların dilinden çok anlanılmayan yıllarda 99 senesinde motoru su ile yıkamıştık. İlk esnada çalışmasında sorun yoktu. Ama motor bölgesini nemli bir hal etkilemiş olacak ki araç önce çalışmadı, sonra çalışsa da 1300devir olunca stop ediyordu. Aracı kapattık 1-2 saat bekledik. Çalışmıştı...
Yıllar sonra geçen senelerde birden fazla başıma geldi, iş gereği taşındığım şehirde -45 derecelerde bile açıkta kalan ama 2sn marş ile çalışan arabayı, ev önüne açığa koymak istemedim gittim naylon aldım aşağıda yazacağım konu başıma geldi. Sonra dedim havasız kalıyor ve gittim demir iskeletli brandalı bir garaj aldım, o da neredeyse hava kaçırmayan güzel malzemeli branda olup içini kuru tutabilen yapısı vardı. Ama aracı çıkardığımda ilk 10dk güzel çalıştı, sonra gaz yememeye ve stop etmeye başladı. Son ve önceki olaylarda yine yıllar öncesi durum aklıma geldi, motoru durdurup hava girecek şekilde 1-2 saat beklediğinde düzeldiğini gördüm. Hatta ön kaput üzerine battaniye attığımda bile bu olay başıma geldi. Aracıma daha 2 sene önce lpg taktırdım. Bu durumları yaşadığımda buji ve ateşleme sistemim komple yeni idi. Ayrıca bu bahsettiğiniz sorun tamamen benzinde iken de olmuştu. Nemlenen bazı parçaları dolayısı ile bu sorun olduğunu düşünüyorum ve hava ile yakıt karışım ayarında dengesizlik oluyor hatta zengin karışım bile yapamıyor dolayısı ile araç ne gaz yiyor ne rolantide çalışıyor. Bu olayı anlayabilen usta bulamadım ben. Çözümü ise aracı branda içine koysam da biraz hava alacak aralık bırakıyorum. Siz de koyduğunuz ortama dikkat edin, dış yağmur ve aşırı soğuğu kıracak şekilde ama havadar yerlere koymaya çalışın. Kaput altına ısıya dayanıklı jelatinli keçe veya köpük yapın bu sorunu yaşıyorsanız faydasını göreceksiniz. Eminim aracı koyduğunuz yer nemli veya çok havasız kalan bir yerdir.