Gönderen Konu: Yarım saat sonra geç marş  (Okunma sayısı 824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yarım saat sonra geç marş
« : Kasım 14, 2023, 14:08:12 »
Arkadaşlar illaki başına gelen olmuştur 98 model corolla aracım 2 gün hiç çalışmasın tek marşda çalışırken biyere gidim yarım saat sonra tekrar çalıştırim baya geç marş alarak çalışıyor sebebi ne olabilir acaba lpgli ama benzinde sürsemde aynısını yapıyor.

Toyota Club Türkiye

Yarım saat sonra geç marş
« : Kasım 14, 2023, 14:08:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarım saat sonra geç marş
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2023, 15:25:27 »
Arkadaşlar illaki başına gelen olmuştur 98 model corolla aracım 2 gün hiç çalışmasın tek marşda çalışırken biyere gidim yarım saat sonra tekrar çalıştırim baya geç marş alarak çalışıyor sebebi ne olabilir acaba lpgli ama benzinde sürsemde aynısını yapıyor.
LPG enjektörlerinden yada regülatör diyaframı dan kaçak yapıyor vakum hattından yanma odasına gaz doluyor,ilk çalışmada benzin ile olduğu için iki yakıt birleşince çalışmıyor, lpg'yi depodan kapatın benzine geçene kadar kullanın daha sonra benzinde kalsın deneyin arızayı bulursunuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2023, 21:36:34 »
teşekkür ederim tankdan vanayı kapatıp denemiştim benzinde tamamen kullandım yine geç marş alıyor  benzin geri dönüş valfi aklıma geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2023, 22:45:45 »
teşekkür ederim tankdan vanayı kapatıp denemiştim benzinde tamamen kullandım yine geç marş alıyor  benzin geri dönüş valfi aklıma geliyor
Valf arızalı olursa tam tersi uzun bekleme sonrası geç çalışır,eğer LPG testi sonrası sorun hâlâ devam ediyorsa ateşleme sistemine bakın buji kabloları yada ateşleme bobininde ısı sonucu direnç oluşuyordur,ilk olarak buji kablolarını ölçerek işe başlayın (ohm konumunda ölçüm yapılacak) 1 ila 10  ohm arasında değer vermesi gerekiyor, distribütör kapağında çatlak vs varsa ateşleme bobini arızalıysa yine sorun çıkarır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2023, 08:14:57 »
98 modeller enjeksiyonlu ise ve krang sensörü varsa belki o bozulmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2023, 23:10:04 »
benzin enjektörlerinde işeme kaçırma olursada yapabiliyormuş artık bakacaz çaresine teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 22, 2023, 22:50:16 »
araba lpg vanasını kapattığımda yine geç çalışmıştı lpgyi ondan eledim ayrıca lpg tuşuna basılı tutunca direk lpgde çalışıyormuş onuda denedim lpgdede geç çalışınca yakıt pompası benzinle ilgili problem değil ozaman mantıken ateşleme ile ilgili sistemlere odaklanacam  bujiler marş motoru kömürü vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yolda...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 282000
  • Model Yılı: '96
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2023, 10:32:28 »
Bu dediğinizin aynısını yaşadım. 96 model ve 98'den beri bizde üzerinde yetiştiğim babamın satmaya kıyamayıp bana verdiği aracım. Elektronik araçların dilinden çok anlanılmayan yıllarda 99 senesinde motoru su ile yıkamıştık. İlk esnada çalışmasında sorun yoktu. Ama motor bölgesini nemli bir hal etkilemiş olacak ki araç önce çalışmadı, sonra çalışsa da 1300devir olunca stop ediyordu. Aracı kapattık 1-2 saat bekledik. Çalışmıştı...
Yıllar sonra geçen senelerde birden fazla başıma geldi, iş gereği taşındığım şehirde -45 derecelerde bile açıkta kalan ama 2sn marş ile çalışan arabayı, ev önüne açığa koymak istemedim gittim naylon aldım aşağıda yazacağım konu başıma geldi. Sonra dedim havasız kalıyor ve gittim demir iskeletli brandalı bir garaj aldım, o da neredeyse hava kaçırmayan güzel malzemeli branda olup içini kuru tutabilen yapısı vardı. Ama aracı çıkardığımda ilk 10dk güzel çalıştı, sonra gaz yememeye ve stop etmeye başladı. Son ve önceki olaylarda yine yıllar öncesi durum aklıma geldi, motoru durdurup hava girecek şekilde 1-2 saat beklediğinde düzeldiğini gördüm. Hatta ön kaput üzerine battaniye attığımda bile bu olay başıma geldi. Aracıma daha 2 sene önce lpg taktırdım. Bu durumları yaşadığımda buji ve ateşleme sistemim komple yeni idi. Ayrıca bu bahsettiğiniz sorun tamamen benzinde iken de olmuştu. Nemlenen bazı parçaları dolayısı ile bu sorun olduğunu düşünüyorum ve hava ile yakıt karışım ayarında dengesizlik oluyor hatta zengin karışım bile yapamıyor dolayısı ile araç ne gaz yiyor ne rolantide çalışıyor. Bu olayı anlayabilen usta bulamadım ben. Çözümü ise aracı branda içine koysam da biraz hava alacak aralık bırakıyorum. Siz de koyduğunuz ortama dikkat edin, dış yağmur ve aşırı soğuğu kıracak şekilde ama havadar yerlere koymaya çalışın. Kaput altına ısıya dayanıklı jelatinli keçe veya köpük yapın bu sorunu yaşıyorsanız faydasını göreceksiniz. Eminim aracı koyduğunuz yer nemli veya çok havasız kalan bir yerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2023, 23:30:12 »
Uzun cevabınız için tşkürler ama sizin sorun benimkinden farklı hava almayla nemle alakası yok benimkinin. araba 2 gün beklesin hemen marş alıo ama işe gidim yarım saat geçsin veya 8 saat geçsin geç tuhaf marş alıo. ama araba 5 gün yatsın direk anında alıo marşı yaz kış farketmeksizin. ya enjektör işemesi ya yakıt pompası olabilir yada distirbğtör içinde krank sensörü okuyucusu oluomuş ama uğraşmayacam böyle biniorum malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2024, 19:50:38 »
Sorun çözüldü.Benzin enjektörlerin den kaynaklıymış.Tamirle düzelecek durumu yokmuş çıkma enjektör taktı ustamız sorun kalmadı marşda 2 gündür sıkıntısız marş alıyor.