Gönderen Konu: Check airbag hatası  (Okunma sayısı 764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 216000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Check airbag hatası
« : Kasım 12, 2023, 12:20:52 »
Herkese merhaba. Auris 2011 model 1.33 aracım var. Aracı 7-8 aydır aldım ve herşeyinden çok memnunum. Aracı alırken check airbag hatası vardı. Airbag cıye götürdüğümde airbag Inde patlama olmadığını söyledi. Sadece vitesin üstündeki karta su felan kaçmış olabilir o sebeple hata veriyor olabilir diyince arabayı aldım. O hata artık gözüme batar oldu. Hata kodu b1660 olarak geçiyor. Geçen yine gittin usta açtı ve o vitesin üstündeki airbag ışıklarının olduğu yeri çıkardı ve temizledi ve yine aynı hata devam etti. Bu sefer de airbag hattına bakacam dedi arabayı bırakman lazım dedi. Acaba daha önce böyle bir hata alan oldu mu? Yolcu koltuğu akım sorunu olarak görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Check airbag hatası
« : Kasım 12, 2023, 12:20:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Check airbag hatası
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2023, 17:45:45 »
Koltuk altında soketler var onları kontrol edin,oksit yapmış olabilir yada tesisatında sıkınıtı olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 216000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Check airbag hatası
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2023, 21:27:37 »
Usta da tesisata bakacağını söyledi de ben de sorayım dedim başına gelen var mı diye. Yolcu koltuğunda sorun var. Acaba orada da koltuk altında bişey var mı kendim kontrol edeyim