Gönderen Konu: Volkswagen Yedek Parça anlayan varmı?  (Okunma sayısı 701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Volkswagen Yedek Parça anlayan varmı?
« : Kasım 08, 2023, 15:11:06 »
Merhabalar arkadaşlar,

Babamın aracı golf 6 ve bazı kronik sorunları var. Vites D'ye bazen geçmiyor, bazen D'ye alıyoruz N gözüküyor sanki boştaymış gibi. DSG kartında bi anormallik olduğunu düşünüyorum.

Bunun için de çözüm arıyoruz. Gittiğimiz tüm ustalar saçma sapan fiyatlarla (orijinal yedek parça için istekleri fiyat 22.500) parça ve ustalık için 41 bin ₺ istediler.

Bende parçayı internetten alabileceğimi düşündüm. https://www.enkolayparca.com/urun/dsg-mekatronik-karti-0am927769d-orjinal bu ürün dsg şanzımanının orijinal parçası mı? Bu ürün hakkında bilgisi olan var mı?

Araç 2016 model polo 1.4

Bildiğiniz ustalar varsa lütfen yazin.

Toyota Club Türkiye

Volkswagen Yedek Parça anlayan varmı?
« : Kasım 08, 2023, 15:11:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Volkswagen Yedek Parça anlayan varmı?
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2023, 16:34:16 »
Aracınızın şase numarası ile önce vw resmi servisine başvurarak parça kodunu öğrenin,fiyat alın daha sonra ne yapacağınıza karar verin,iyi bir usta tarafından açılmadan neyin gerekli olduğunu anlamak mümkün olmaz,belki boşuna kart almış olursunuz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2023, 19:26:53 »
Öncelikle geçmiş olsun. Hep derim Wv pişmanlıktır diye. Japonları ise sattıktan sonra pişman olursunuz. Çevremde Wv alıp da mağdur olmayan görmedim. Dsg'si iner, turbosu patlar. Buna rağmen bizim milletteki Vw sevdasını anlamak mümkün değil oysa Japon candır. Yaklaşık 20 yıldır Japon otomatik araçlar kullanıyorum (Corolla, Civic, City, CH-R) Çok şükür bakım harici servise girmedim. Piyasada 30 yıllık efsane kasalar tıkır tıkır saat gibi çalışırken, 3-5 yıllık yeni araçların arızalanması kullan at mantığıyla üretimdir. Japonlar asil ve dürüst insanlar gercekten. Size tavsiyem güvendiğiniz bir Volswagen ustasından ve servisten fiyat alıp karşılaştırın arada çok fiyat farkı yoksa servisten yaptırmanız olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2023, 09:47:09 »
Şanzıman işi zor.ciddi anlamda düzgün ve işi gerçekten iyi yapan usta bulmak zor.Bir de istedikleri kadar revize etmek eskisi gibi  olmuyor çok uzun sürmeden yine hissettiriyor problemin gelişini ufaktan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2023, 12:22:31 »
Merhabalar arkadaşlar,

Babamın aracı golf 6 ve bazı kronik sorunları var. Vites D'ye bazen geçmiyor, bazen D'ye alıyoruz N gözüküyor sanki boştaymış gibi. DSG kartında bi anormallik olduğunu düşünüyorum.

Bunun için de çözüm arıyoruz. Gittiğimiz tüm ustalar saçma sapan fiyatlarla (orijinal yedek parça için istekleri fiyat 22.500) parça ve ustalık için 41 bin ₺ istediler.

Bende parçayı internetten alabileceğimi düşündüm. https://www.enkolayparca.com/urun/dsg-mekatronik-karti-0am927769d-orjinal bu ürün dsg şanzımanının orijinal parçası mı? Bu ürün hakkında bilgisi olan var mı?

Araç 2016 model polo 1.4

Bildiğiniz ustalar varsa lütfen yazin.
Öncelikle geçmiş olsun,ikamet bilginizi paylaşırsanız daha iyi tavsiyede bulunulur yalnız şanzıman işi öyle basit ve ucuz bir işlem değil ayrıca işinde iyi olan usta ücretini iyi ister,sizin aracın doktoru Antalya'da Arslan usta sadece wv grubu araçlara hizmet verir ve bu işte gerçekten rakipsiz sorunu bulmadan işi bırakmaz aynı zamanda helal süt emmiş dürüst kişiliklidir, Türkiye genelinde 15 kadar ustayla ve Almanya'dan Tolga ustayla (trakpoint güçlendirilmiş mekatronik tüpünü yapan Tolga usta) birlikte eğitim seminerleri düzenliyorlar,hangi marka araç olursa olsun sadece o markaya hizmet veren işletmelere ustalarla Muhattab olun,
Yalnız öyle çat kapı giden yada yoldan geçerken dönen her aracı almaz randevu sistemi ile çalışır,
Sizin bahsettiğiniz arıza oluştuğunda d ye alınca n gösteriyor ama hareket ediyormu?
Araç kaç km'de ve enson şanzıman sıvısı bakımı ne zaman yapıldı?
Ustanın birde YouTube kanalı var bilgilendirici videolar çekiyor.
https://youtube.com/shorts/Ifq_Ly3Ugtw?si=6Y1n3csvnHdDjH-4  :) :) :) bunun gibi daha ne videolar var bilen bilmeyen herkes şu değişecek bu değişecek diyor.
https://youtube.com/@TAMIRHANE?si=0b3Su_og-ucTzWOo
Buda kanal adresi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.