Gönderen Konu: 3 ve 5. Viteste 80 km hız civarı gaz verirken gelen ses  (Okunma sayısı 1507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
İyi günler değerli forum üyelerimiz. Aracım 1.6 benzin/lpg li Terra e12 kasa 2002. Aracımda 3. Ve 5. Viteste 80 km hız civarında gaza basarken çok ince bir rüzgar sesine benzer ıslık sesi gibi bir ses duyuluyor bu sesi siyah asfaltta giderken kulak verince daha net duyulabiliyor. Geçen hafta Baskı seti ile birlikte şanzımanı açtırdım. Dişlilerin iyi durumda olduğu söylendi. 2 tane bilye değiştirilip yeni Baskı seti takıldı. Bu sesin çok az da olsa gelebileceği söylendi. Ancak bu az duyulan ama kafama takılan ses hâlâ devam ediyor. Başka nereye baktırmam lazım?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: 3 ve 5. Viteste 80 km hız civarı gaz verirken gelen ses
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2023, 16:40:56 »
Eğer bu tamiratı iyi bir Toyota ustası yaptı ve sesin bundan böyle de az da olsa gelebileceğini söyledi ise hemen şimdi bir şey yapmayın,zaten şanzıman açılınca yağ vs değişmiştir,bazen bu sesin yeni manuel araçlarda da duyulduğunu ve ustaların önemli değil dediğini biliyoruz,seste zaman için de bir artma söz konusu değilse ek bir arayış içine girmeye gerek olmayabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2023, 20:31:26 »
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Ses uzun süredir var ama dediğiniz gibi sabit düzeyde diyebiliriz. Usta Toyota ustası güvendiğim bir usta. Sesi iyice kulak verince duyabiliyoruz. Bir de şanzıman açıldıktan sonra sadece 4. Viteste gazdan ayağımı çekince vites kolu çok hafif öne doğru geliyor. Ustam bir sorun olmayacağını söyledi. Onun haricinde debriyaj ve vites geçişleri yumuşadı güzel oldu. Ama küçük de olsa benim problem olarak gördüklerimi sizlere danışayım istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2023, 15:00:42 »
Şanzıman açıldığında yağ değişimi yapıldıysa doğru yağ koyulmadıysa değişen bilyalar orjınal değilse inceden bir ses yapar,ama aynı sesi hava filtresi de yapar,bazı orjınal diye satılan filtreler ya tam oturmuyor yada kalitesiz olduğu için ses yapabiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2023, 21:08:49 »
Teşekkür ederim yanıtınız için. Uzun zamandır bu ince ses var 3 ve 5. Viteste 80 km hız civarı gaza basınca geliyor. Seste artma da gözlemleyemedim. Sorun olmuyor uzun zamandan beri ama ben rahatsız oluyorum. Yanımda oturan kişi farketmez bile belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2023, 10:15:29 »
Teşekkür ederim yanıtınız için. Uzun zamandır bu ince ses var 3 ve 5. Viteste 80 km hız civarı gaza basınca geliyor. Seste artma da gözlemleyemedim. Sorun olmuyor uzun zamandan beri ama ben rahatsız oluyorum. Yanımda oturan kişi farketmez bile belki.
Hava filtresini ve boruyu bir kontrol edin,orjınal filtre değilse yada boruda en ufak bir kaçak varsa emiş olunca ıslık sesi gibi ses yapar,en kötü ihtimalle şanzıman yağsız kalmışsa yada uzun km'ler boyunca şanzıman yağı değişmediyse dişlilerde inceden bir yanma olmuştur,yağ değişiminde sonra ses yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2023, 18:07:02 »
Teşekkür ederim Ümit Bey hava filtresini ve boruları bi kontrol edeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2023, 02:20:06 »
Baskı seti değişip şanzıman açıldıktan sonra bu aralar sabah ilk çalıştığında vitesler zor geçmeye başladı. Soğukken takılmalı vites geçişlerine ne sebep olmuş olabilir şanzıman yağını da değişmiştik Kasım ayının başında.