Gönderen Konu: Efsane kasa Ae101 Su taşırma sorunu  (Okunma sayısı 828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Efsane kasa Ae101 Su taşırma sorunu
« : Kasım 04, 2023, 00:25:09 »
Merhabalar. Aracımla ilgili çözemediğim bir sorun var .
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Araç ısındıktan sonra hortum sertleşiyor. Radyatör kapağını açtığımda su taşıyor. Araç fan açınca taşma kesiliyor ?

BUDA VİDEOSU 
Conta yanması gibi görünüyor ama ne tekleme ne geç çalışma bişey yok. Boşuna kapak söktürmek istemiyorum öğrenciyim ve bütçem kısıtlı :(

Toyota Club Türkiye

Efsane kasa Ae101 Su taşırma sorunu
« : Kasım 04, 2023, 00:25:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane kasa Ae101 Su taşırma sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2023, 00:37:30 »
Suyu fazla koymuş olabilir mısınız? Şu fazla ise kendisi atar dışarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2023, 00:47:39 »
Motor sıcakken açarsan tabiki suyu tahliye eder içinde basınç var,su eksiltme yoksa sorun olmaz,hortumun biraz şişmesi sertleşmesi normal,hortumda eskimiş olabilir,geç çalışma ilk çalıştırma da tekleme su eksiltme yoksa herşey normal zaten gaza bastığında araba devirdaim yapıyor herşey normal,akşamdan kaloriferi sıcak konuma al öyle stop et sabah araba soğukken çalıştırmadan önce genleşme kabından ve radyatörden su seviyesini kontrol et eksikse doldur genleşme kabına ful çizgisini (yarında olacak) geçirme 2 gün böyle kontrol et eksilme yoksa herşey yolunda demektir,hava yaptığı zaman suyu taşırır fan açınca havayı genleşme kabından atar havayı atarken genleşme kabından bir miktar taşma olması normal.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2023, 16:57:59 »
Benim anlmadığım araç hararetmi yapıyorda siz sıcak aracın radyatör kapağını açıyorsunuz . Aracın fan açıyor ise  devirdaim var demektir araçta  .Termostat tam açmıyor ise  fan geç açar motor daha çok ısınır . Motor soguk iken radyatör kağaını aç marşa bas  gaza bastığında radyatörden hava kabarcığı geliyor ise  su taşırıyor ise  silindir kabak contası zarar görmüş olabilir . Radyatör kapağı sorunlarında radyatör sorunlarında da benzeri şeyler oluyor youtube bunla alakalı bir video vardı . araçtırın derim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2023, 14:11:58 »
Arkadaşlar anlamadığım konuyu belirtiyorum açıklamayı yapıyorum ama halen neden bunu yaptığımı soranlar olmuş. Sadece yazmış olmak için cevap yazmayın lütfen.
Araçtaki sıkıntı çözüldü. Sorun ise termostat. Geç açıyor ve iç hararet yükseldiği için hortumlar şişiyor genleşme kabından taşmalar yapıyordu. Termostat değişti sorun düzeldi.