Gönderen Konu: Radyatör alt hortumu soğuk  (Okunma sayısı 3098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 334000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
Radyatör alt hortumu soğuk
« : Kasım 03, 2023, 16:03:00 »
Merhaba.2006 corolla d4d Aracımda su eksiltmesi vardı tahliyeden su atıyordu bir kaç ustaya götürdüm kaçak dediler, hava yapıyor dediler vsvs dediler. Farklı bir usta aracı çalıştırdı  gaz vere vere harareti ortaya  getirdi ve radyatörün alt hortumunu elledi ve buz gibiydi üstteki hortumda sıcaktı kalöriferdende sıcak üflüyordu onuda denedik. Ancak radyatör alt hortumu buz gibiydi usta termostat ve devirdaimde sıkıntı olduğunu söyledi. 2-3 farklı ustaya sorduk hepsi farklı birşey söylüyor kimisin fan açmadan ısınmaz diyor kimisi o hortum arabanın üst hortumuyla aynı oranda ısınır diyor kimisi hava var diyor o yüzden ısınmıyor diyor bu konuyu açıklığa kavuşturmak için yardımcı olacak değerli kullanıcı ve ustalar yorumlarınıza ihtiyacım var. Bu işin gerçeği nedir ?

Toyota Club Türkiye

Radyatör alt hortumu soğuk
« : Kasım 03, 2023, 16:03:00 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör alt hortumu soğuk
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2023, 16:39:28 »
Lastik borunun alt kısmı soğuk ise sorun devirdaim de görünüyor,termostat da değişmeli,hem devirdaim ve hem termostat mutlaka orijinal olmalı,uygun orijinal antifriz kullanırsınız,başka bir başlıkta (sorunlar çözümler) benzer arızalar için Ümit Şahantimor adlı üyemizin bir yorumu vardı çözüm için onu bulup okumaya çalışın.Geçmiş olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 334000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2023, 17:13:06 »
Hocam cevabınız için teşekkür ederim üstteki hortum sıcak ancak alttaki hortum komple soğuk. Peki şunu biliyormusunuz bu hortum ne zaman ısınır ne yapar ne eder buna cevap verebilirseniz çok iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2023, 19:21:55 »
Merhaba.2006 corolla d4d Aracımda su eksiltmesi vardı tahliyeden su atıyordu bir kaç ustaya götürdüm kaçak dediler, hava yapıyor dediler vsvs dediler. Farklı bir usta aracı çalıştırdı  gaz vere vere harareti ortaya  getirdi ve radyatörün alt hortumunu elledi ve buz gibiydi üstteki hortumda sıcaktı kalöriferdende sıcak üflüyordu onuda denedik. Ancak radyatör alt hortumu buz gibiydi usta termostat ve devirdaimde sıkıntı olduğunu söyledi. 2-3 farklı ustaya sorduk hepsi farklı birşey söylüyor kimisin fan açmadan ısınmaz diyor kimisi o hortum arabanın üst hortumuyla aynı oranda ısınır diyor kimisi hava var diyor o yüzden ısınmıyor diyor bu konuyu açıklığa kavuşturmak için yardımcı olacak değerli kullanıcı ve ustalar yorumlarınıza ihtiyacım var. Bu işin gerçeği nedir ?
Merhabalar,
Tahliyeden su atıyorsa motor soğutma sıvısında kompresör kaçağı vardır yada termostat ve devirdaim arızalı ise hararet yükselince basınç yapıyordur çıkacak yer bulamayınca tahliyeden atar,diğer ihtimalde silindir kapak contası patlamıştır çivi ucu kadar hasar olsa kompresör basar suyu tahliye eder,ilk önce devirdaimi termostadı ve motor üstündeki metal dönüş borusunu aynı zamanda radyatörü kontrol edin eğer conta sağlamsa daha az maliyetle kurtarırsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.