Gönderen Konu: Corolla gitti tiggo 7 geldi  (Okunma sayısı 11140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Corolla gitti tiggo 7 geldi
« : Ekim 16, 2023, 09:54:04 »
Merhaba toyota forum ailesi
Ne zamandır fırsat bulup yazamamıştım
2019 model otomatik vision corolla vardi 2019 ekim ayında 115 bin liraya almistim bu araci 4 yıl kullandim çelik jant ekran lpg ile alır almaz doldurmustum hatasiz boyasiz 43 bin km de 1 Eylül tarihinde 980 bin liraya satip yerine bayiden sifir chery tiggo 7 po luxury paket satın aldım liste fiyati 1325 bine aldim
Yeni aracimdan cok memnunum bu tarz bir arac hayalim vardı yaklaşık 2 yıldır hergun araclara bakıyordum çok şükür hayalimin de üzerinde bir araca kavuştum Rabbım herkese istediği araclara sağlıkla huzurla binmeyi nasip etsin
Soruları olan varsa cevaplayabilirim
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Toyota Club Türkiye

Corolla gitti tiggo 7 geldi
« : Ekim 16, 2023, 09:54:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla gitti tiggo 7 geldi
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2023, 11:04:22 »
Hayırlı olsun. Çinli araç önyargısı hızlıca yıkılıyor gibi, ben de bu aralar elektrikli MG bakıyorum, iki aydır araçsızım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Kan Grubu: 0+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2023, 11:55:24 »
Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin  inşallah ilk izlenimleriniz nasıl bende tiggo 8 pro düşünyorum ama biraz zamana ihtiyacım var ödemlerimi azaltmam lazım sonrasında düşüncem o
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2023, 13:53:56 »
Hayırlı olsun aracınız,Çin algısı değişmeli ve piyasa kendini toplamalı,şimdi byd marka da geliyor umarım artık servis yedek parça vs gibi sorunlar ortadan kalkarsa görüntüsü güzel ve rahat araçlara binsin halkımız.Rekabet iyidir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2023, 14:50:43 »
Sagolun Allah razı olsun chery agustos ve Eylül aylarında en çok satan ithal arac oldu satis rekorları kırıyor beklediğimden daha hızlı tutuldu tam fiyat performans araclari 2019-2020 model tuscon 3008 corolla civic golf gibi araclardan geçen çok sayıda kullanıcı var ve gayet memnunlar
Corolla ile kıyaslarsam
Performans çok iyi 183 beygir 275 tork
Donanim çok fazla açılır cam tavan elektrikli bagaj 360 derece kamera kablosuz şarj ısıtmalı on iki koltuk Elektrikli ve bel destekli on iki koltuk Soğutmalı kolcak anahtarsiz giris ve çalıştırma araci uzaktan çalıştırma elektronik park freni auto hold yokus iniş sistemi otomatik far silecek led far ve sinyaller vs
Konfor iyi c segment suv arac geniş ferah rahat yüksek sürüş pozisyonu kaputu görmek farklı bir hismiş
Yalıtım corolladan daha iyi
Malzeme kalitesi onyargilari yıkacak cinsten
Yakit konusu çok gündemde fazla yakıyor algısı var sebebi bence araclar emsallerine gire uygun ulaşması kolay olduğundan benim gibi lpgli corolla dizel doblo sonrası yakit fazla geliyor ama aslında bu araci emsalleriyle kıyaslamak lazım yoksa haksızlık olur arac 1500 kilo 183 beygir emsali tuscon da buna benzer yakıta sahip ama ayni donanim almak isteyince en az 500 bin lira fazla vermek gerekiyor
Ben aynı güzergah aynı kullanım şekli ile corolla da 9.5 yakarken tiggo 7 de 11 yakıyorum bu yarim litre daha düşer gibi daha 1300 km oldu gittikçe dusuyor full şehir içi istanbul bu kullanım tabi
Corollaya lpg  takmıştım çok memnundum buna da takacağım inşallah servislerin lpgli araclari kabul etmelerini bekliyorum
Almayi düşünenlere tavsiye ederim Yılbaşından önce almaları faydalarina olur diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2023, 15:53:01 »
Hayırlı olsun Ömer bey güzel araba almışsınız,kalite yönünden düşünmenize gerek yok,T-GDİ Motor zaten uzun süredir üretiliyor ve mühendisliği Mitsubishi ye ait,Çinli amcalar ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla iş yapıyorlar, çin malı kötüdür diye bişey yok bugün dünyanın büyük oranda malzeme tedariği Çin'den çıkıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2023, 17:14:25 »
Hayırlı olsun Ömer bey güzel araba almışsınız,kalite yönünden düşünmenize gerek yok,T-GDİ Motor zaten uzun süredir üretiliyor ve mühendisliği Mitsubishi ye ait,Çinli amcalar ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla iş yapıyorlar, çin malı kötüdür diye bişey yok bugün dünyanın büyük oranda malzeme tedariği Çin'den çıkıyor.

Teşekkürler açıkçası bu kadar olumlu yorum beklemiyordum corolla forumdan hani corolla kullanıcısı kitlesi garanticidir risk sevmez ya ondan dolayı ama teknolojiyi gelişmeleri trendleri takip eden bir kitle var burada onyargidan uzak yeniliklere açık insanlar çoğunlukta çok memnun oldum inşallah daha iyileri sizlere de nasip olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2023, 18:12:54 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende Corolladan kurtulacağım günü bekliyorum iyi fiyattan gelirse Atto 3 e geçmeyi planlıyorum nasipse.Toyota japonduda ne oldu sanki araç yılan gibi deri değiştirip elimizde patladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2023, 18:18:56 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende Corolladan kurtulacağım günü bekliyorum iyi fiyattan gelirse Atto 3 e geçmeyi planlıyorum nasipse.Toyota japonduda ne oldu sanki araç yılan gibi deri değiştirip elimizde patladı.
yılan gibi deri değiştirdi derken?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 16, 2023, 18:22:11 »
yılan gibi deri değiştirdi derken?
Google a Corolla boya soyulması diye yazıp aratınca durumun vehametini göreceksiniz. Ben ilk başlarda inanmıyordum taki bir sabah kalkıp aracın boyasının soyulduğunu görene dek.

Profilde yazan araç bilgisine göre sizde adaysınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2023, 22:25:02 »
Hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız. Son kasada boya soyulması ilk defa duyuyorum, google da konuya çok hakim değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2023, 23:42:54 »
Hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız. Son kasada boya soyulması ilk defa duyuyorum, google da konuya çok hakim değil.
Son kasada değil 2011 , 12 modellerde vardı E140 ve E150 kasalarda oldu servis aracı garantiden komple boyadı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 17, 2023, 00:50:19 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 17, 2023, 09:18:53 »
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah. Bu araç tam F/P aracı severiz bizler böyle şeyleri. :) Donanım olarak gerçekten göz dolduran bir araç, şuan için yedek parça tedariğinde sıkıntı yaşandığını duydum ama ne derece bilgim yok. İnşallah sorunsuz bir kullanım süreciniz olur. Bende Ağustosta niyetlenip isim yazdırmıştım o zaman 1.100den veriyorlardı(liste fiyatından yaklaşık 100 bin üstüydü) ama o dönem ödeme şartları beni yoracaktı o yüzden alamamıştım. Şimdi hiç alamam  :rofl: Aracınızı güzel zamanda güzel fiyata satmışsınız, Toyota'nın Ekim ayında yaptığı kampanya 2. elleri çok zora soktu 100-150 bin fiyat düşürenler var yine de satılmıyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 17, 2023, 19:46:05 »
evet 2011 ve 2012 beyaz 040 kodlu araçlarda vardı.bendeki de o ancak ben düzenli boya koruma seramik yaptırdım.iş yerinde gündüz sürekli kapalı otoparkta olduğu için etkilenmedi herhangi bir durumdan ben bir sorun yaşamadım o yüzden. ancak toyota zaten sorunlu olanları komple ücretsiz boyuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 18, 2023, 06:38:00 »
evet 2011 ve 2012 beyaz 040 kodlu araçlarda vardı.bendeki de o ancak ben düzenli boya koruma seramik yaptırdım.iş yerinde gündüz sürekli kapalı otoparkta olduğu için etkilenmedi herhangi bir durumdan ben bir sorun yaşamadım o yüzden. ancak toyota zaten sorunlu olanları komple ücretsiz boyuyordu.
Er yada geç o boya soyuluyor, kapalı otoparkta tutmak belki süreyi biraz uzatabilir. Başarabilirseniz komple (ki zor) servise aracı ücretsiz boyatabilir ve kendinize yeni dertler edinirsiniz. Aslında 2011-2012 ile sınırlı değil 2008 tede var 2013 tede var  rengi özellikle 040 olan (farklı bazı renklerdede mevcut) model fark etmeksizin tüm araçlarda olabiliyor. Corolla benim için pişmanlık oldu. Bu araçtan kurtulduktan sonra bir daha Toyotanın kapısından bile geçmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2023, 10:09:22 »
Er yada geç o boya soyuluyor, kapalı otoparkta tutmak belki süreyi biraz uzatabilir. Başarabilirseniz komple (ki zor) servise aracı ücretsiz boyatabilir ve kendinize yeni dertler edinirsiniz. Aslında 2011-2012 ile sınırlı değil 2008 tede var 2013 tede var  rengi özellikle 040 olan (farklı bazı renklerdede mevcut) model fark etmeksizin tüm araçlarda olabiliyor. Corolla benim için pişmanlık oldu. Bu araçtan kurtulduktan sonra bir daha Toyotanın kapısından bile geçmem.
Yani arkadaşımda da var onda da sorun olmadı ancak evet internette bazı kullanıcılar da gördüm.Servise götürdüğümde sadece 0.5 cm belki daha düşük dökülme vardı önlem olarak bunlar da oluyor aracı boyayalım dediler isterseniz ben istemedim.
ama dediğim gibi bendeki model yılı dışında olan modellerde bilmiyorum ve sadece opak beyaz 040 da gördüm ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2023, 13:30:33 »
Bizim 99 corolla da bile boya problemi vardı. Tırnakla kazıyınca çıkıyor diyorlardı. Hep derim toyotanın altı iyi, üstü berbat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 18, 2023, 15:25:41 »
Yani arkadaşımda da var onda da sorun olmadı ancak evet internette bazı kullanıcılar da gördüm.Servise götürdüğümde sadece 0.5 cm belki daha düşük dökülme vardı önlem olarak bunlar da oluyor aracı boyayalım dediler isterseniz ben istemedim.
ama dediğim gibi bendeki model yılı dışında olan modellerde bilmiyorum ve sadece opak beyaz 040 da gördüm ben.
Ben 300 kişiyi biliyorum tabi bunlar sadece bildiklerim. Olaydan haberi olmayan bir sürü kullanıcıda var. İnşallah sizin başınıza gelmez bu 300 kişiyle tanışmak zorunda kalmazsınız. Kaputu kaldırıp çamurluk uçlarını, bagajın spoyler takılan kısmını birde tavanın arka camla birleştiği kısımları kontrol etmek lazım. İlk emareler genellikle bu noktalarda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 19, 2023, 11:18:17 »
Hayirli olsun dileklerinde bulunan herkese sizin nezdinizde teşekkür ediyorum yaradan sizlere daha iyilerini nasip etsin inşallah
Ben de 2 yildir cam tavanli 180 beygir c suv takip ettim neredeyse hergun zaman geçtikçe kendi aracimla almak istediğim araclar arasındaki mesafenin arttığını gördüm önümüzdeki yilbasinda ise ipin ucu iyice kaçacak diye düşündüm kendimi bayağı zorlayarak hayalimi gerçekleştirmiş oldum
Parça tedarik konusu bugün diğer markalara benzer şekilde ilerliyor yani bilindik markalar da bazen 2-3 ay parça bekliyor günümüzde markaların parça stok tutmadiklari sipariş üzerine getirdikleri söyleniyor hangi marka olursa olsun kaza yaparsak işimiz zor
Allah yüzüme güldü 4 yaşında aracımi 980 bine sattim bir ay sonra corolla sifirda 180 bin lira indirime gitti 1 milyona indirdi ama fiyat performans olmaktan çıkmıştı civic te bence öyle 1700 du şimdi 1500 hala fazla bana göre...