Arkadaşlar selam. Forumda yeni bir üye olaraktan eğer konuyu yanlış yere açtıysam affola. 2011 Yaris sahibiyim. Aracımın kasa kodu XP90. Normalde araçlara ilgili birisi olaraktan bugüne kadar bakımlarını kendim yaptım. Yağ olarak da ustamın tavsiyesi üzerine 5W40 yağ kullandım. Aracım 1.0 yani 1KR motor. Ancak şunu fark ettim ki yabancı forumlar olsun yabancı videolar olsun araçta hep 5W30 yağ kullanmış kullanıcılar. Şimdi size bu hususu sormak istiyorum. Aracıma 5W30 yağ katmalı mıyım? Antalya'da yaşıyorum. Kış ayları yavaştan geliyor bunun için bir tık kalın yağ daha iyi olur diye düşündüm. Ayrıca aracımda ufak bir yağ yakma problemi de var. Bazı kişiler de yağ yakan araçlarda kalın yağ daha iyi olur yağ yakmayı azaltır diyorlar. Sizce ne yapmalıyım ne tür bir yağ kullanmalıyım? 5W30 yağ herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Veya yaratmasa bile kullanmalı mıyım?
Aracınızda lpg var mı ve kaç km de ?
Benim araçla aynı kasa.. benzin ve LPG yok. 110000 km deyim. Hep serviste 5_30 kullandim
Aracımda LPG yok. Km 267.000’de
5w-40 iyidir. Bence hiç maceraya gerek yok. Arabayı seviyorsanız yağ bakımlarını biraz erken yaptırın.
Aracın km si dikkate alındığında 5W/40 yağ normal,5w/30 a dönülmez,ilerde yağ yakma arttığında 5w/50 ve 60 a geçiş yaparsınız,şimdilik arada yağ çubuğunu çekip kontrollerinizi yaparsınız,duruma göre erken km yağ değişimi veya acil hallerde ufak yağ takviyeleriyle idare edilir.