Gönderen Konu: Sönmeyen 302 motor arıza ışığı  (Okunma sayısı 325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Sönmeyen 302 motor arıza ışığı
« : Ekim 01, 2023, 22:06:06 »
Değerli Toyotocu abilerim ve kardeşlerim,
Sizlerin tecrubelerine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Ben 2014 model 1,6 benzinli\LPG li Verso kullanıcısıyım. Arabam şuan 128 binde ve alınır alınmaz BRC marka LPG takılmışAracım sürekli 302(ikici silindir eteşleme) ateşleme arızası veriyor. Bujileri değiştirdim tekrar yandı. BOBİNİ yerini değiştirdim yine 2. Göz arızası verdi. Tüpü devredışı bırakıp benzinde kullandım ışık yine yandı. Servise gidiyorum bu LPG den diyor. LPG servisine gidiyorum benzin dese yapıyorsa LPG olamaz sibopların gitmiştir deyip sibop yapmak istiyor. Ancak ezbere bir Teşhis ile sibop yaptırmak istemiyorum.Çanakkalede yaşıyorum. Şuan çaresizim hiç bir ustadeedimi çözemedi. Ne yap alıyım, kime gitmeliyim? Yardımlarınızı ekliyor saygılar sunuyorum.

Toyota Club Türkiye

Sönmeyen 302 motor arıza ışığı
« : Ekim 01, 2023, 22:06:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sönmeyen 302 motor arıza ışığı
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2023, 23:12:48 »
Eğer herşeye rağmen aynı silindir de ateşleme arızası veriyorsa sibob yakmış olabilir,test'i işi bilen usta için çok basit kompresyon testi ile durum netleştirilir,eğer yakın çevrenizde toyotadan anlayan usta yoksa form üyemiz tem servisten randuvu alıp İstanbul'a gidin derim,kendileri sadece Toyotaya hizmet vermektedir aracın uzmanıdır,orası uzak gidemem derseniz liqui moly nin sibob temizleyici ürünleri var onlardan alıp deneyebilirsiniz.
LIQUI MOLY Boğaz Kelebeği Temizleyici Spreyi 400 ml (5111)
Bide subab temizleyici var,
https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-supap-temizleyicisi-p-HBCV000002WCVW?magaza=AutoCher&url_src=and-product-detail

Bunları deneyebilirsiniz,sorun düzelirse aracınıza LPG için afr ayarı yaptırın ayar bozuk olduğu için sibob yakıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Sönmeyen 302 motor arıza ışığı
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2023, 19:36:39 »
4 yıl öncede yapmıştı o zaman kompresör testine soktuk sorun çıkmamıştı. Hep silindir 2 arızası veriyor. ama tekrar deneyeceğim.Başına gelipte sorunu farklı çözen arkadaş var mı acaba