0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şehir içi kullanın için çok uygun bir seçenek. Sürekli şehir dışı kullanımda sürekli şarj istasyonu aramak insanı biraz sıkar. Ancak yılda bir iki defa uzun yol yapılıyorsa zaten dinlenmek ve ayak açmak için verilen kahve ve yemek molasında araç şarj olacaktır. Ve vakit kaybı pek olmayacaktır. Elektrikli araçta asıl sorun ikinci el piyasası ve ülkemizde ki batarya garanti sorunları olacaktır. Haliyle garanti bitiminde bozulan ve şarj tutmayan batarya maliyeti biraz tuzlu olacaktır. Şuan için ülkemizde batarya tamir yerleri yok ama gelecekte yaygınlaşırsa maliyet belki biraz düşer. Ben imkan olsa bugün alır mıyım. Sanırım alırdım, ama uzun menzil alma gayretinde olurdum.
Uzun yolda çok fazla elektrikli araba olurda, her şarj noktasında kuyruk olur. Ayak açmak için durduğumuzda şarj sırası beklemek de olası bir durum. Benzinde böyle değil. Yığılma olmuyor. Menzil uzun. Yolda çok var. Yoğunluk olsa bile benzin almak 5dk hem de elektriklinin 2-3 katı menzile sahip oluyorsunuz
Yangın konusuna daha önce de dikkat çekmiştim,2 Tesla,2 Togg yandı, soğukta pili bitti yolda kaldı geçen kış,Zoe patladı infilak etti,3-4 gün önce galiba Kanada'da Tesla yandı,kapılar kilitli kaldı açılmadı 4 kişi yanarak can verdi,sonra dediler ki mekanik olarak ta açılabilme imkanı vardı,o telaşla kimin aklına gelir ve bakalım doğrumu söylüyorlar.
Dün Ankara BYD bayisindeydim. Seal'ı inceledik ve baya beğendik. Tek sorunu çok sıkıcı renkler ile geliyor olması, kaplama şart Aldığımız bilgiye göre de 890 kişi varmış kapora vererek sıraya giren. Mart-Nisan gibi anca sıra gelir dediler ve fiyatlar da Mart-Nisan gibi ne olur birşey diyemediler.Bugün MG bayisine gidececğim. Eski Corolla satıldı. Yaris'i de satıyoruz şu anda, o da satılınca yerlerine MG4 almayı planlıyoruz.