Gönderen Konu: T25 2004 2.0 Benzindeyken motor ısınınca stop ediyor  (Okunma sayısı 1410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Arkadaşlar merhaba 2004 model 2.0 otomatik Benzin/LPG aracım Sadece benzindeyken motor ısınınca stop ediyor Yani bı 15 dakika sürüş sonrası stop ediyor araç Benzin gelmiyormuş gibi araç hemen yığılıyor ve bı kaç Saniye sonra stop ediyor ve kaldığı yerde motor hala sıcak olduğu içinde çalışmıyor bı 10 dk kadar bekledikten sonra çalışıyor araç 3 -5 dk kadar gidiyor  ve tekrar stop ediyor Dediğim gibi sadece benzindeyken oluyor LPG'DE hiçbir sıkıntı yok. Not: LPG Uyumlu olmadığını biliyorum benden önceki sahibi taktırmış. LPG olmasa aracı kullanmak imkansız LPG sokturme düşüncem var ama önce bu sorunu gidermem lazım başına gelen oldumu ve ya önerilerinizi aktarirsaniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 2004 2.0 Benzindeyken motor ısınınca stop ediyor
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2023, 23:35:41 »
Sorununuz ile alakalı forumda bir konu vardı. Konuyu aratırsanız bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 226000
  • Model Yılı: '03
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2023, 06:03:46 »
Merhaba, aynı sorunları yaşıyorum bana aracın tesisatını komple elden geçirmeyi tavsiye eden ustalar oldu. Sorun bir türlü geçmiyor. Bir seyir halindeyken 5 10 dk aynı devirde sürüş yapınca araç 2000 devirde takılı kalıyor araç gaza bassan kasıyor basmasan stop ediyor trafikte büyük sıkıntı oluyor. Bunlara sebep bulamıyor ustalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2023, 11:51:13 »
Tesisatı komple elden gelirseniz bile başka sorunlar çıkacaktır. Bu araçlarda LPG büyük sıkıntı arabadan tiksinir binmek istemezsiniz. Ya benzin fiyatına katlanıp LPG yi söktürüp bineceksiniz. Ya da aracı elden çıkaracaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2023, 13:02:06 »
Arkadaşlar merhaba 2004 model 2.0 otomatik Benzin/LPG aracım Sadece benzindeyken motor ısınınca stop ediyor Yani bı 15 dakika sürüş sonrası stop ediyor araç Benzin gelmiyormuş gibi araç hemen yığılıyor ve bı kaç Saniye sonra stop ediyor ve kaldığı yerde motor hala sıcak olduğu içinde çalışmıyor bı 10 dk kadar bekledikten sonra çalışıyor araç 3 -5 dk kadar gidiyor  ve tekrar stop ediyor Dediğim gibi sadece benzindeyken oluyor LPG'DE hiçbir sıkıntı yok. Not: LPG Uyumlu olmadığını biliyorum benden önceki sahibi taktırmış. LPG olmasa aracı kullanmak imkansız LPG sokturme düşüncem var ama önce bu sorunu gidermem lazım başına gelen oldumu ve ya önerilerinizi aktarirsaniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar,
LPG geçmişi çok değilse yakın zamanda takılmışsa sökülebilir ama eskiyse benzin enjektörleri nin yanmış olma riski çok yüksek,eğer enjektörler bitmiş se yapılacak birşey lpg'ye devam,direk enjeksiyon olduğu için lpg'ye uyumsuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2023, 04:28:43 »
Araç benzinde çalışır iken toyota uyumlu arıza tespit cihazı ile kontrol ettirin çıkan problemleri sildirin tekrarlayan arızalardan yola çıkarak bakmanız fayda olucak.Sizinde dediğiniz gibi lpg uyumu yok onda ki sistem kara düzen lpg dediğimiz karbüratörlü sistem lpg motora giren havanın bulunduğu boğaz kelebeğinden gaz emişi yaptığı için araç beyin sistemi karışıyor. Bakacağınız yerler boğaz kelebeği temizliği map sensör kontrol temizliği ve en son (maddiyatttan dolayı sona bıraktım ki bence ilk kontrol edilmesi gerekn yer fakat hem konum itibarı ile ulaşılması zor yerde olduğu için işçilik sökme takma parası yüksek hemde yenisi iyi para  çıkma olanda ise  düzgün çalışanı bulmak zor olduğu için) benzin enjektör soketi ve kendisi.
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2023, 10:31:26 »
Tesisatı komple elden gelirseniz bile başka sorunlar çıkacaktır. Bu araçlarda LPG büyük sıkıntı arabadan tiksinir binmek istemezsiniz. Ya benzin fiyatına katlanıp LPG yi söktürüp bineceksiniz. Ya da aracı elden çıkaracaksınız.
:tamam:
Kesinlikle doğru. 5 yıldır Avensis kullanan birisi olarak size derim ki; hemen yarın söktürün tesisatı. Yoksa Avensisi kucağınıza alır ağlarsınız.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2023, 13:01:01 »
Bende de aynı durum vardı hatta buraya da yazmıştım aylarca gitmediğim usta kalmadı neredeyse aracı benzin döküp yakacaktım. Artık araştırmaya başlamıştım ve sorunu kendim çözdüm. Çok basitmiş LPG beyni ve benzin driverindan gelen kablolar bir rölede birleşiyor ve bu röle arıza yaptığı zaman araç benzinde stop ediyor ve ne zaman bunu yapacağı belli olmuyor. Yani 50₺ verip röleyi değiştirmeni tavsiye ederim.