Gönderen Konu: Ae101 Rölantide Devir Dalgalanıyor  (Okunma sayısı 839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ae101 Rölantide Devir Dalgalanıyor
« : Eylül 05, 2023, 17:25:04 »
Merhaba Aracım Ae101 1.6 karbüratör (4a-f motor) 93 model.

Aracımın bakımı yapılması için servise bıraktığımda bir sorun yoktu ve servis yakıt sistemi ile alakalı hiçbir şey yapmadı. Ateşleme sistemi ile ilgili sadece bujiler değişti. servise kontrole gittiğimde aracın rölantide düzensiz çalıştığını gördüm. Ayar yapacağız dediler fakat sonradan beni arayıp karbüratöründe sorun var karbüratörcüye gitmesi gerekiyor dediler. Karbüratörün gaz kelebeği milinde boşluk varmış ve revize edildi ayarları ve bakımları yapılmış vs. Aracı almaya gittiğimde araç rölantide düzensiz çalışıyordu. LPG ayarcısına git onun ayar yapması gerek dediler ve oraya gittim. LPG ustası egsoza cihazı taktığında olması gerekenden 3 kat fazla hidrokarbon salgılıyor bu aracın ateşleme sistemi arızalı dedi.

Özet:
Araç çiğ yakıt yakıyor ve bu daha öncede vardı fakat araç teklemiyordu.
Şöyle video çektim
@Ahmet Güve (8047) abi bi süredir konularını okumaktayım. Sakaryada yaşıyorum. Yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum.

Fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.

Toyota Club Türkiye

Ae101 Rölantide Devir Dalgalanıyor
« : Eylül 05, 2023, 17:25:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 Rölantide Devir Dalgalanıyor
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2023, 22:11:17 »
Yanlış buji takmıştır sen başka ustaya git bujileri değiştir düzelir
corolla special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bu dizel sizi üzer...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2023, 23:05:02 »
Benim 1.3 4e-fe araç da ustaya bujilerin durumunu kontrol ettirdim. İyi dedi geri taktı. Sonra araç aynı böyle yapmaya başladı ilk başlarda önemsemedim sonra gitgide arttı. Sorun şuymuş ki buji kablosu sağlamken usta buji sökmek için buji kablosunun şapkasının biri sökünce çatlamış. Kendim farkettim. Buji kablosunu ngk ile değiştirdim düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2023, 15:31:14 »
Benim 1.3 4e-fe araç da ustaya bujilerin durumunu kontrol ettirdim. İyi dedi geri taktı. Sonra araç aynı böyle yapmaya başladı ilk başlarda önemsemedim sonra gitgide arttı. Sorun şuymuş ki buji kablosu sağlamken usta buji sökmek için buji kablosunun şapkasının biri sökünce çatlamış. Kendim farkettim. Buji kablosunu ngk ile değiştirdim düzeldi.
Buji Kablolarından şüheleniyordum zaten. bunu deneyeceğim. Orjinal ngk bulabilirsem deneyeceğim. Yardımın için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2023, 22:57:40 »
Buji kablosunu değiştir düzelir, piyasada kalifiye eleman kalmayınca araç sahipleri böyle mağdur oluyor işte,ustaya bekle şöyle yap böyle yap deyince zoruna gidiyor çok biliyorsan sen yap diyor,o yüzden bende kendim yapıyorum artık,gerekli takımları dizdim ben kendim yapıyorum,o buji kablosunu sökmeden önce beklese soğuyunca sökse hiçbir sorun olmayacak sıcak sıcak çekince koparıyorlar,bide avansını bozmuş olabilir ler elinde avans tabancası olan lpg'ci yada motor ustası bulun kontrol edin distribütör üzerinde ayar yeri var aracınızda onunda yeri bozulmuşsa tornada fiberden ona göre ayar anahtarı yapıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2023, 15:17:26 »
buji kablolarını denedim. fakat işe yaramadı. tekleme videodaki gibi aynen devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2023, 00:22:19 »
Araç teklemiyorki sadece devir dalgalanması var,tekleme ayrı bişey,devir dalgalanmasının bir çok sebebi olabilir,ustanın aracı yerinde görüp incelemesi lazım,siboblara kadar uzanacak bir durum bu en basit şekilde başka bir yerden hava almasından bile çıkabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.