Gönderen Konu: 2017 model yaris hbryd 12 v akü  (Okunma sayısı 1219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
2017 model yaris hbryd 12 v akü
« : Eylül 05, 2023, 16:20:09 »
Herkese merhaba ,aracımızın bugün tüm ışıkları yanıp vitesi d den p konumuna getirmemiz gerektiği uyarısında bulundu bir kac kez denedik ama düzelmedi kapatıp uzun bir süre bekledikten sonra şans oldugunu dusunuuyorum çalıstı .Sorum su ki serviste 12 v akü ciddi yüksek fiyatta muadil akü ne takabılırım deneyimi olan var mı servis akünün 34 amper olduğunu üstünde pc yazdıgını belirtiyor ayrıca kutup baslarının kucuk oldugunu belırtıyor.Farklı bir amper takılabılırmı?strat stop mu olması lazım?
     Muadil ne takılabılır tecrubesi yada bılgısı olan varmı ızmırde hbrydle uğraşan bilen usta varsa bu konuda da tavsiyelerinize açığım şimdiden hepinize teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2023, 16:27:01
merhaba mevcut akünüzden memnunmusunuz bir sıkıntı yasadınızmı?

Toyota Club Türkiye

2017 model yaris hbryd 12 v akü
« : Eylül 05, 2023, 16:20:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 model yaris hbryd 12 v akü
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2023, 01:26:01 »
Üzerindeki akü ne tip?
Tam bakımsızmı,açılabilen kapakları varmı?
Bunlara göre hâli hazırda ki akü bakım imkanı varsa yeniden güçlendirilebir,akülerin geneli (jel aküler hariç) kurşun asit plakalardan oluşur,genelde bakımsızlıktan içinde oluşan sülfatlaşma akımı zayıflatır şarj deşarj dengesizliği akünün zayıflamasına ve bir zaman sonra devamlı şarj döngüsünde kalmaktan içerisindeki asit ve saf su bileşeninin azalmasına akabinde şarj tutmamaya neden olur,o yüzden bakım imkanı olan akülerin en azından 2 yılda bir asit ölçümü ve sıvı takviyesi yapılarak canlı tutulması mümkündür,sizde aracınızdaki akünün ne tür bir akü olduğunu öğrenirseniz belki müdahale edilebilir,en azından psramız dışarıya gitmemiş olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2023, 14:30:12 »
Bildiğim kadarıyla ince kutup baslı agm akü 34 amper gibi düşük voltajlı birsey snkı bir motorsiklet  aküsü gibi  surda videosu var
https://www.youtube.com/shorts/44fP8SyWx1o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2023, 20:10:55 »
Bildiğim kadarıyla ince kutup baslı agm akü 34 amper gibi düşük voltajlı birsey snkı bir motorsiklet  aküsü gibi  surda videosu var
https://www.youtube.com/shorts/44fP8SyWx1o

Standart ucuz tip kurşun asit akü. Agm falan değil. Arka koltuğu kaldırıp aynısının benzeri takılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2023, 21:00:05 »
Standart ucuz tip kurşun asit akü. Agm falan değil. Arka koltuğu kaldırıp aynısının benzeri takılır.
Start stop özelliği olan araca Normal akü takarsanız kısa sürede akü biter,
Aracınızdaki akü hangi tip olursa olsun (jel akü hariç) bakımı yapılırsa daha uzun yıllar hizmet eder milli servet yurt dışına kaçmamış olur,araç rutin bakımlarının arasına akü bakımıda eklenirse (olması gerektiği gibi) akü yönünden sıkıntı yaşamazsınız videodaki olduğu gibi,
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2023, 07:25:05 »
Start stop özelliği olan araca Normal akü takarsanız kısa sürede akü biter,Aracınızdaki akü hangi tip olursa olsun (jel akü hariç) bakımı yapılırsa daha uzun yıllar hizmet eder milli servet yurt dışına kaçmamış olur,araç rutin bakımlarının arasına akü bakımıda eklenirse (olması gerektiği gibi) akü yönünden sıkıntı yaşamazsınız videodaki olduğu gibi,

Ne agm’si ne start stopu ya hu. Bilmeden yorum yapmayın lütfen. İnsanları da yanlış yönlendirmeyin video izleyerek öneri yapılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2023, 11:26:49 »
Ne agm’si ne start stopu ya hu. Bilmeden yorum yapmayın lütfen. İnsanları da yanlış yönlendirmeyin video izleyerek öneri yapılmaz.
Video izleyerek yorum yapmıyorum sadece görsel olarak destekliyorum insanlar görsel olarak gördüğüne daha iyi adepte olur,kadir beyin aracındaki akünün agm olduğunu iddia etmedim akülerin bakım ile daha uzun ömürlü olacağını anlatmaya çalıştım ki daha önce başka konularda da defalarca bunları yazdım kendi araçlarıma bu güne kadarda sadece 2 defa yeni akü aldım gerisinin hepsini bakım ile çalışır duruma getirdim,araçlardaki rutin bakımı sadece yağ değiştirmek olarak düşünen piyasada akünün 2 yıl gibi kısa sürede bozulması gayet normal oluyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2023, 12:53:49 »
Video izleyerek yorum yapmıyorum sadece görsel olarak destekliyorum insanlar görsel olarak gördüğüne daha iyi adepte olur,kadir beyin aracındaki akünün agm olduğunu iddia etmedim akülerin bakım ile daha uzun ömürlü olacağını anlatmaya çalıştım ki daha önce başka konularda da defalarca bunları yazdım kendi araçlarıma bu güne kadarda sadece 2 defa yeni akü aldım gerisinin hepsini bakım ile çalışır duruma getirdim,araçlardaki rutin bakımı sadece yağ değiştirmek olarak düşünen piyasada akünün 2 yıl gibi kısa sürede bozulması gayet normal oluyor.

Start stop olan araca normal akü takarsanız demişsiniz. Agm akü’den efb akü’ye takviye yapılmaması önerilen bir konuda, start stopu 12v aküyle alakası olmayan sisteme farklı akü önermemelisiniz. Aracın orijinal aküsü kurşun asit. Ve kaliteli bir akü 7-8 sene kullanılıyor. Mevcut akünün bakımını yaparak yenileyebilirsiniz diyebilirsiniz ama farklı tipte akü önermek doğru değil. Zaten gerek de yok. Kurşun asit ucuzdur. Kaliteli marka alınırsa ömrü en az 5-6 sene olur