Gönderen Konu: corona almak istiyorum.  (Okunma sayısı 1145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
corona almak istiyorum.
« : Eylül 04, 2023, 11:13:48 »
selamlar,
93-94 yeni kasa toyota corona almak istiyorum. yedek parçası kolay bulunur mu. avensisle corolla ile uyumlu parçaları var mı.bulamadığımız parça olursa yurt dışından getirebiliryor muyuz.

Toyota Club Türkiye

corona almak istiyorum.
« : Eylül 04, 2023, 11:13:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: corona almak istiyorum.
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2023, 17:22:27 »
Konforlu güzel araçtır,6 yıl kullandım doyamadım, Avensis,Carina,Corona aynı araçlardır trim parçaları değişiklik gösterir Avensis elektronik olarak farklılık gösterir o da sadece ECU kısmında diğer (motor yön0nden) herşey aynı Corona ile efsane Corolla arka fren balataları aynı mesela bulunmayan hiçbir parçası yok polen filtresi T22 kasa Avensis ile aynı, zaten Facebook gruplarında satan arkadaşlarda var ben bulunmaz dedikleri cam düğmelerinin çerçevsini servisten orjınal olarak temin etmiştim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2023, 17:26:26
Üstten çift eksantrik li 2.0 16 valf motora sahiptir yakıtı motora göre şaşırtıcı şekilde azdır (uzun yolda 1.6 ile aynı yakar daha güçlüdür)en güzel yanı eksantrik kayışı kırılırsa masraf çıkar korkusu yok,yolda yüksek süratle giderken kırılsa bile Toyota dan anlayan ustayı çağır yeni kayışı taksın devam et sibob eğme piston delme derdi yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2023, 20:02:58 »
yardımın için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2023, 22:20:30 »
Olurda alırsanız dikkat etmeniz gerekenler motor,direksiyon pompası,alt takım özellikle amartisörler,çünkü orjinali çok pahalı şanzıman aks hiriş dişlileri (kontrolü çok basit düz yerde kalkış yaparken debriyajı bırakınca tak diye vurma yapar eğer vurma fazlaysa şanzıman tarafında boşluk vardır az vurma yaparsa aks başı bozulmuştur,buji kabloları, distribütör dibinde yağ varmı ona bakın varsa oring ve keçe yırtılmış tır,buji kablosunu çekin bakın buji kovanında yağ varsa kovanları yağ kaçırıyor tamiratı biraz zahmetli ve pahalı olur,koltukları orjınal fabrika çıkışı mavi kadifedir yırtık sökük varmı onlara bakın cam düğmeleri kırık çatlak olmasın ve 4 camda düzgün çalışıyor olsun,kapudu açın ön panelde tam ortasında numara olur eğer o numara silinmişse önden darbelidir,klima çalışıyormu kontrol edin,olurda alırsanız aklınızda bulunsun Corona şarj dinamosu kömürleri ayrı değişiyor çok basit,Corolla gibi diyot tablası komple değişmiyor,kontak aydınlatma çalışıyormu kontrol edin,tavanda gözlük kabı var ona bakın ve koltuk altı çekmeceleri kontrol edin,klimayı açın araç sıcakken klima fanını 4 e getirin motor bölüm0nde çift fan 2.kademede devreye giriyor mu bakın.
Takıldığınız yer olursa özelden de yazabilirsiniz buradanda sorabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2023, 15:56:25 »
selamlar,
93-94 yeni kasa toyota corona almak istiyorum. yedek parçası kolay bulunur mu. avensisle corolla ile uyumlu parçaları var mı.bulamadığımız parça olursa yurt dışından getirebiliryor muyuz.

İnşallah bulursunuz ama olurda bulamazsanız Temiz 2005 Avensis E.E. var elimde
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN