Arkadaşlar merhaba. Aracim 2007 model yarıs. Araçta ara ara olan bir arızayi sormak istiyorum.
Kontağı cevirdigimde abs lambasi ve diğer lambalar yaniyor.abs lambasının sonmesini bekliyorum marşa basıyorum. ABS lambasi sönüyor araç çalışınca tekrar yanıp sönüyor. Bu olay her çalıştırmada olmuyor.
Sebebi ne olabilir..
Arıza kaydı bakıldımı?
Eğer ABS ile ilgili bir sorun varsa ECU ya kayıt atmıştır,
Olası nedenler
Abs sistem chek ediyor olabilir,
Abs sensörlerinden birinin soketi sorunlu olabilir geç okur,
Fren hidroliği hiç değişmediyse basınç kaybı olabilir,fren ana merkez (westinghouse) tamir takımı sorunlu olabilir,eğer rampada frene tam basılı beklerken pedal aşağı doğru iniyorsa ayağınızın altında eziliyorsa merkezde sıkıntı vardır.
Genel olarak bakılması lazım.
Bugün elektrikciye gittim. Bilgisayara bağladılar. Araçta arkahiz sensörü sağ ,sol diye arıza varmış .( C0210 ve 0215 ) Bu arızayi sildiler . Ancak hala dedigim ABS isigini yakıp sonduruyor. Bana akü zayıflığından yapabilir dediler. Hız sensörleri arızası neden verebilir?
(Arızayi sildirdik. Akü zayifligi bu sensör hatalarını verir mi?)
Ali zayıflamışsa yapar,akü zayıflamış tır ama toyotalar çok az şarj'lâ bile marş basabiliyor yalnız o an bütün canı çekiliyor tabi diğer 12 volt ile beslenen bölümler enerji gelmeyince hata veriyor,ayrıca sert çukura düştüyseniz yada araç üzerinde balans ayarı yapıldıysa veya disk değişimi gibi işler yapılırken çekiçleyerel söktülerse sensör bozulma ihtimali var.