0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Servise bakım için gittiğimde akü kontrolü yapılmıştı bana yanlış hatırlamıyorsam
Toyota servis son zamanlarda bozdu gerçekten. Yaris hibritte akü koltuk altında. Fakat bizdeki hibritlerde akü biriyor ya da kritik diye uyarı da çıkmıyor. Toyota akü için uyarı koymuyor, akü’den yanan şeylere de para istiyor. İlginç gerçekten. Bi kere aküden dolayı cam motoru neden yanar bu bile soru işareti
2018 model sonrası toyota net pişmanlıktır. 2018 sonrası modeller ile "akü" anahtar kelimesini yan yana gördüğüm anda koşarak uzaklaşma hissiyatım artıyor. Toyota kendisini Türkiye piyasasından silmeye yemin etmiş gibi duruyor bu akü sorunu ve çözümsüzlüğüyle... Kim sorsa memnun musun diye almamalarını tavsiye ediyorum artık.
Servisin bitmiş dediği akü, arka koltukların altındaki hybrid sistem aküleri değil. Bütün arabalarda bulunan ve kaputun altındaki normal 12v akü. Bujilere elektriği de bu akü sağlıyor. O yüzden araçta marş motoru olmasa da ilk başlatma için 12v aküye de ihtiyaç duyuluyor.Ama işin ilginci; mahalle arası oto elektrikçilerde, hatta benzincilerde bile, basit bir multimetreyi akü kutuplarına takarak yapılan kontrolün bakım protokolünde yer almaması. Hacı ona da bakmayacaksanız neye bakıyorsunuz gözünüzü seveyim ya.2019 model aracıma hybrid sistem kontrolünü bugüne kadar ücretsiz yaptılar ama sanırım 3 yıl ücretsiz, sonrasında ücret kalemi olarak ekleyip yapıyorlar. Az kaldı, bakıma gidince öğreneceğiz.
Kullanım klavuzunu okudunuz mu ? Hibrid sistem aküsü farklı, normal akü farklı. Siz normal 12 volt diye geçen akü nedeniyle arıza yaşamışsınız. Servis hybrid sistem aküsünü her servis bakımında kontrol eder. Diğer 12 volt akü sadece sorun varsa kontrol edilir. Zamanı gelince değişir. 12volt akünün bitmesi fren sistemini de bozabilirdi. Burada toyotaya yakışmayan nokta bu akülerin üzerinde marka bile olsa zayıf olması hatta hybrid araçlarda, günlük çalıştırılmıyorsa daha da zayıflaması. Şehirler arası yolda ışıklar açıkken bırakır giderseniz yolda kalırsınız. Hbrid sistemin çalışması için küçük bir takviyeye ihtiyaç duyarsınız. Geçmiş olsun.