Gönderen Konu: T27 LPG tank seçimi yardım  (Okunma sayısı 1320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
T27 LPG tank seçimi yardım
« : Ağustos 26, 2023, 00:04:47 »
T27 için LPG tankına karar veremedim. Simit olursa en az 55-60 lt olsun diyorum stepneyi çıkardığıma değsin diğer türlü 42 veya 48 lt için stepneyi bozmak mantıklı gelmiyor. 42 lt simit koymaktansa stepneyi bozmadan ince kalem silindir LPG tankı koymak daha mantıklı gibi sanki 27x88cm 45lt silindir tank var. Silindir taktıranlardan pişman olan var mı? Veya tam tersi simit taktırıp da keşke silindir taktırsaydım diyen?...

Toyota Club Türkiye

T27 LPG tank seçimi yardım
« : Ağustos 26, 2023, 00:04:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 LPG tank seçimi yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2023, 10:23:19 »
Silindir takıp bağajı kirletmektense (görüntü olarak) simit takın mis gibi kapalı temiz olsun zaten 42 lik tank 35 lt alıyor uzun yolda en aşağı 400 km ve daha fazlasını da götürür her yer yakıt istasyonu dolu,stepneyi çok dert etmeyin artık imkan zamanı mobil lastik servisleri bile var çağırdığınız her yere geliyor yerinde tamir edip gidiyorlar,en kötü ihtimalle Avrupa tipi ince stepne alıp bağaja atarsınız yer kaplamaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2023, 13:09:09 »
Silindir takıp bağajı kirletmektense (görüntü olarak) simit takın mis gibi kapalı temiz olsun zaten 42 lik tank 35 lt alıyor uzun yolda en aşağı 400 km ve daha fazlasını da götürür her yer yakıt istasyonu dolu,stepneyi çok dert etmeyin artık imkan zamanı mobil lastik servisleri bile var çağırdığınız her yere geliyor yerinde tamir edip gidiyorlar,en kötü ihtimalle Avrupa tipi ince stepne alıp bağaja atarsınız yer kaplamaz.
Tavsiye için teşekkür ederim. Simit tank olacaksa neden 42lt? 66 lt(65x25) sığıyor. En azından daha uzun sürede gaz alırım uzun yolda da avantajlı. Bugün bir Avensiste gördüm 45lt silindir koltuğun arkasına dayamışlar çok güzel olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2023, 19:05:22 »
Tavsiye için teşekkür ederim. Simit tank olacaksa neden 42lt? 66 lt(65x25) sığıyor. En azından daha uzun sürede gaz alırım uzun yolda da avantajlı. Bugün bir Avensiste gördüm 45lt silindir koltuğun arkasına dayamışlar çok güzel olmuş.
Tercih sizin zevkler ve renkler tartışılmaz,ben bağaj içerinde sabit bir obje olmasını sevmem,ayrıca unutmayalım ki yakıt sarfiyatında kütlesel ağırlık,tüketimi olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında geliyor araca yüklenecek her kg negatif yönde etki eder,daha büyük tank daha fazla ağırlık demek ayrıca alacağı yakıt miktarı da artacağı için daha fazla ağırlık artışı demek alacağı 20 lt fazlalık size 20x14=280 km fazla menzil olarak dönmeyecek en fazla 200 km yol yapacak totalde bir depoda 80 km'lere varan kayıplar oluşacak bunlarında göz önünde bulundurmak gerekiyor ayrıca aracın ağırlık merkezi değişiklik gösterecek,
bağajda hiçmi yük taşınmayacak? diyebilirsiniz
_evet bağajda yük taşınıyor ama geçici olarak LPG sistemi ise orada devamlı duruyor o yüzden ne kadar hafif o kadar iyi,araç üretileri ağırlığı düşürmek için her zaman farklı hamleler yapmakta daha sağlam mukavemeti yüksek alaşımlar kullanarak şasiyi hafifletme derdindeler,son karar sizin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2023, 07:36:55 »
Tercih sizin zevkler ve renkler tartışılmaz,ben bağaj içerinde sabit bir obje olmasını sevmem,ayrıca unutmayalım ki yakıt sarfiyatında kütlesel ağırlık,tüketimi olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında geliyor araca yüklenecek her kg negatif yönde etki eder,daha büyük tank daha fazla ağırlık demek ayrıca alacağı yakıt miktarı da artacağı için daha fazla ağırlık artışı demek alacağı 20 lt fazlalık size 20x14=280 km fazla menzil olarak dönmeyecek en fazla 200 km yol yapacak totalde bir depoda 80 km'lere varan kayıplar oluşacak bunlarında göz önünde bulundurmak gerekiyor ayrıca aracın ağırlık merkezi değişiklik gösterecek,
bağajda hiçmi yük taşınmayacak? diyebilirsiniz
_evet bağajda yük taşınıyor ama geçici olarak LPG sistemi ise orada devamlı duruyor o yüzden ne kadar hafif o kadar iyi,araç üretileri ağırlığı düşürmek için her zaman farklı hamleler yapmakta daha sağlam mukavemeti yüksek alaşımlar kullanarak şasiyi hafifletme derdindeler,son karar sizin.
İnternetten tank ağırlıklarını bulamadım ama forumda daha önce muhabbeti geçmiş 42 ile 60lt arasında 1kg fark olduğu yazıyor içindeki gaz ile beraber 20 kg fark eder. Zaten aracın stepne ve diğer avadanlıklar bu ağırlığa yakın gelir. Dediğiniz gibi bir fark olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2023, 15:19:08 »
İnternetten tank ağırlıklarını bulamadım ama forumda daha önce muhabbeti geçmiş 42 ile 60lt arasında 1kg fark olduğu yazıyor içindeki gaz ile beraber 20 kg fark eder. Zaten aracın stepne ve diğer avadanlıklar bu ağırlığa yakın gelir. Dediğiniz gibi bir fark olacağını düşünüyorum.
Hocam 42 ile 60 lt lik tank arasında 1 kg fark olması mümkün değil daha fazla fark vardır LPG tankı öyle basit bir sac değil darbelere dayanıklı olması için  çok mukavemetli kalın bir sac.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2023, 22:52:07 »
Stepneye ihtiyaç hep duyulmuyor. Stepne yuvasına uyan en büyük tankı taktırın. Uzun yolda sürekli yakıt almak çok zahmetli oluyor bir noktadan sonra. En az 600km götürebilmeli benim açımdan mesela. Çapını ölçün o yuvaya sığan 55-60 lt lik tanklarını taktırın. 2-3 parmak yükselirse de yükselsin çok fazla rahatsızlık yaşatmıyor. Şamandırayı da birazcık açtırın daha fazla alsın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2023, 18:30:24 »
Merhaba, 2015 model Avensis T27 kasaya 72 lt simit tank taktırdım. Herhangi bir çıkıntı ve yükselti yapmadı. 51-52 lt gaz alıyor. Normalde ~58 lt gaz alması lazım, sağolsun montajcılar şamandırayı bükmeyi hiç unutmuyorlar, ne hikmetse. Uzun yolda 688 km şehir içinde 560 km (yaklaşık) yol yapıyor. Tank ölçülerini Atiker'in sitesinden veya diğer imalatçıların internet sitelerinden bulup stepne yeri ölçüleri ile kontrol edebilirsiniz. Ancak montaj fiyatı 72 lt tank için değişecektir. İyi günler dilerim.
2006-2015 Toyota Corolla +Prins VSI1 LPG
2015 -> Toyota Avensis T27 +Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2023, 16:14:08 »
Merhaba, 2015 model Avensis T27 kasaya 72 lt simit tank taktırdım. Herhangi bir çıkıntı ve yükselti yapmadı. 51-52 lt gaz alıyor. Normalde ~58 lt gaz alması lazım, sağolsun montajcılar şamandırayı bükmeyi hiç unutmuyorlar, ne hikmetse. Uzun yolda 688 km şehir içinde 560 km (yaklaşık) yol yapıyor. Tank ölçülerini Atiker'in sitesinden veya diğer imalatçıların internet sitelerinden bulup stepne yeri ölçüleri ile kontrol edebilirsiniz. Ancak montaj fiyatı 72 lt tank için değişecektir. İyi günler dilerim.
Teşekkür ederim bilgi için Atiker sitesinden baktım 27x65 cm olan tank 72lt. Yükseklik olarak 25cm ölçmüştüm fakat 27 cm de çıkıntı yapmıyormuş demekki öğrendiğim iyi oldu.🤗