0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silindir takıp bağajı kirletmektense (görüntü olarak) simit takın mis gibi kapalı temiz olsun zaten 42 lik tank 35 lt alıyor uzun yolda en aşağı 400 km ve daha fazlasını da götürür her yer yakıt istasyonu dolu,stepneyi çok dert etmeyin artık imkan zamanı mobil lastik servisleri bile var çağırdığınız her yere geliyor yerinde tamir edip gidiyorlar,en kötü ihtimalle Avrupa tipi ince stepne alıp bağaja atarsınız yer kaplamaz.
Tavsiye için teşekkür ederim. Simit tank olacaksa neden 42lt? 66 lt(65x25) sığıyor. En azından daha uzun sürede gaz alırım uzun yolda da avantajlı. Bugün bir Avensiste gördüm 45lt silindir koltuğun arkasına dayamışlar çok güzel olmuş.
Tercih sizin zevkler ve renkler tartışılmaz,ben bağaj içerinde sabit bir obje olmasını sevmem,ayrıca unutmayalım ki yakıt sarfiyatında kütlesel ağırlık,tüketimi olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında geliyor araca yüklenecek her kg negatif yönde etki eder,daha büyük tank daha fazla ağırlık demek ayrıca alacağı yakıt miktarı da artacağı için daha fazla ağırlık artışı demek alacağı 20 lt fazlalık size 20x14=280 km fazla menzil olarak dönmeyecek en fazla 200 km yol yapacak totalde bir depoda 80 km'lere varan kayıplar oluşacak bunlarında göz önünde bulundurmak gerekiyor ayrıca aracın ağırlık merkezi değişiklik gösterecek, bağajda hiçmi yük taşınmayacak? diyebilirsiniz _evet bağajda yük taşınıyor ama geçici olarak LPG sistemi ise orada devamlı duruyor o yüzden ne kadar hafif o kadar iyi,araç üretileri ağırlığı düşürmek için her zaman farklı hamleler yapmakta daha sağlam mukavemeti yüksek alaşımlar kullanarak şasiyi hafifletme derdindeler,son karar sizin.
İnternetten tank ağırlıklarını bulamadım ama forumda daha önce muhabbeti geçmiş 42 ile 60lt arasında 1kg fark olduğu yazıyor içindeki gaz ile beraber 20 kg fark eder. Zaten aracın stepne ve diğer avadanlıklar bu ağırlığa yakın gelir. Dediğiniz gibi bir fark olacağını düşünüyorum.
Merhaba, 2015 model Avensis T27 kasaya 72 lt simit tank taktırdım. Herhangi bir çıkıntı ve yükselti yapmadı. 51-52 lt gaz alıyor. Normalde ~58 lt gaz alması lazım, sağolsun montajcılar şamandırayı bükmeyi hiç unutmuyorlar, ne hikmetse. Uzun yolda 688 km şehir içinde 560 km (yaklaşık) yol yapıyor. Tank ölçülerini Atiker'in sitesinden veya diğer imalatçıların internet sitelerinden bulup stepne yeri ölçüleri ile kontrol edebilirsiniz. Ancak montaj fiyatı 72 lt tank için değişecektir. İyi günler dilerim.