Gönderen Konu: Direksiyon Sağa Sola Çevirince Gelen Gıcırtı  (Okunma sayısı 5187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Sağa Sola Çevirince Gelen Gıcırtı
« : Ağustos 24, 2023, 11:30:05 »
Merhaba.Aracım 2019 Corolla son zamanlarda direksiyonu çevirirken kanı arabası gibi gacırtı sesi geldiğini duydum. Ancak şöyle oluyor. Tek şoför olduğunda araçta sorun olmuyor. Ancak yolcu bindiğinde ve bagajda biraz eşya olduğunda bu ses geliyor. Amortisör takozlarını sıvı gres ile yağladım. Ancak sorun geçmiyor. Sebep ne olabilir ? Hayati tehlike yaratır mı? Teşekkür ediyorum. 

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Sağa Sola Çevirince Gelen Gıcırtı
« : Ağustos 24, 2023, 11:30:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon Sağa Sola Çevirince Gelen Gıcırtı
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2023, 11:53:38 »
Merhaba.Aracım 2019 Corolla son zamanlarda direksiyonu çevirirken kanı arabası gibi gacırtı sesi geldiğini duydum. Ancak şöyle oluyor. Tek şoför olduğunda araçta sorun olmuyor. Ancak yolcu bindiğinde ve bagajda biraz eşya olduğunda bu ses geliyor. Amortisör takozlarını sıvı gres ile yağladım. Ancak sorun geçmiyor. Sebep ne olabilir ? Hayati tehlike yaratır mı? Teşekkür ediyorum.

Direksiyon çevirince uğultu da yapıyor mu? Sertleşme var mı? Eğer bunlar da varsa mutlaka iyi bir direksiyoncuya gösterin. Her ne kadar modellerimiz farklı olsa da mantık aynı olabilir diye düşünüyorum. Bende de aynı şikayetler vardı. Direksiyon pompası değişti. Ama önce bir Direksiyon yağını kontrol edin veya ettirin.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2023, 15:27:52 »
Uğultu yok. Yağ kontrol edildi sıkıntı yok. Açıkçası 50000 bakımda servise söyledim. Onlar ses duymamış. Daha sonra ben aradı sürdüğümde video olarak kaydettim sesi. İşin ilginç tarafı arabaya yolcu binince olması. Normalde olmuyor. Acaba diyorum araba esneme falan mı yapıyor bilemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2023, 00:00:13 »
Viraj demir lastiklerinden ve amartisörlerin tablaya bindiği yerden yapar malesef Toyota'nın amartisörlerin de tabla izlatörü yok yani helezon ile tabla arasında plastik izalatör kullanmıyor o yüzden ses yapıyor alt takımdaki takozlar diğer araçlara göre sert yapıya sahip erken gevreme oluyor ama yağmurlar başlayınca ıslandıktan sonra o sesleri duymazsınız,alt takımdaki takozları sıvı gres ile yağlarsanız düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2023, 13:44:37 »
Ümit Bey'in söylediği gibi, viraj demir lastiklerinden olabilir ayrıca amortisör başında bulunan bilyaların veya fren diskleri altındaki ana rotillerinde kontrol edilmesi gerekebilir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2023, 14:34:26 »
Neden izolatör kullanmıyor, açıkçası şehirler arası yolda seyahat ederken direksiyonda ve pedallarda titreşim hissediyorum sanıyordum ki 225/45-17 lastikten kaynaklı sebebi bu izolatörün olmamasından mıdır?
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2023, 15:40:23 »
yolcuların binme esnasında yada bagaj yüklerken el freni çekikmi. el freni çekikken arabanın arkasını yaylandırın ses geliyormu birde el frenini indirince aynı işlemi  yapın ses gelmiyorsa el frenindendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2023, 00:52:15 »
Selamlar. El freni çekik değil. Hatta direksiyonu normal frene basmadan çeviriyorum. Yolcu olduğunda ses geliyor. İndiğinde hiçbir sıkıntı yok hala. İlginç. Amortisör bilye takozları sıvı gres ile yağlandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2023, 10:19:00 »
Neden izolatör kullanmıyor, açıkçası şehirler arası yolda seyahat ederken direksiyonda ve pedallarda titreşim hissediyorum sanıyordum ki 225/45-17 lastikten kaynaklı sebebi bu izolatörün olmamasından mıdır?
Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı,seyehat esnasında duyduğunuz ses 17 inç lastiklerlede bağlantısı var ince yanak olması ve piyasadaki kaliteli lastiklere nazaran daha sert hamurlu lastik kullanılması gibi gibi bir çok etken birleşerek sürücü ve yolcuya eksi konfor olarak dönmekte,Toyota araçların Corolla gibi c segmentte kalan modellerinde alt takım bileşenleri sert yapılı malzemeler kullanır, Avensis ten başlayarak avalon,camry,Lexus gibi üst segment modelleri konfor odaklıdır bu modeller ülkemizde bilinenleri bide global de ve Amerika pazarı özelinde satılan modelleri çok daha konforludur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2023, 22:11:57 »
Ya aslında ses değilde asfalttaki pütürleri direksiyonda ve pedallarda hissediyorum diğer c segment araçları sürmedim ama bu olay çok rahatsız ediyor
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2023, 22:15:37 »
Diğer markalarda konfor daha fazla ama sağlamlık çok düşük Toyota'nın alt takımı 10 yıldan fazla sorunsuz çalışır ama diğerleri 3 , 4 yılda ses yapmaya başlar,lastikleri yumuşak hamurlu bir markayla değiştirirseniz ve hava ayarları doğru olursa konfor daha çok artar.
TOYOTA CORONA 3S FE