Gönderen Konu: Toyota 1.0 yaris gaz yememe sorunu  (Okunma sayısı 1112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '05
Toyota 1.0 yaris gaz yememe sorunu
« : Ağustos 23, 2023, 15:19:29 »
Merhaba.bende toyota yaris 2005 model yarı otomatik 1.0 terra arabam var.bu aracımla bayır aşağı indikten sonra düzlüğe çıkınca gaza bassamda araç hızlanmıyor.bağırıyor ama gitmiyor.daha önce vitesi geçmemeye başlamıştı.tamirciye götürdüm.debriyaj motoru yanmış dedi.değiştirdik.bu parçayı değiştirdikten sonra bu arızayı yapmaya başladı.yani bayır aşağı indikten sonra düz bir zemine gelince gaza bassamda araba bağırıyor ama gitmiyor.tekrar yaptırdığım yere götürdüm.bujiler bitik değişecek dediler.değiştirdim.fakat yine aynı arızayı yaptı.tekrar götürdüm.sürüş falan yaptık.bana arabada arıza yok dedi.bu yarı otomatik araçlar böyle yapar dedi.bendeki araç vvt-i model.mmt vites.yani yarı otomatik.hem manuel hem otomatik.sen bayır aşağı inerken tam düzlüğe gelince frene sonuna kadar bas araba duracak gibi olunca gaza bas gider dedi.ama ben arabayı alalı 1 sene oldu.1 senedir böyle bir şey yapmadı.devamlı bayır aşağı parkediyorum.devamlıda aşağı doğru iniyorum.düzlüğe gelincrde gaza basıyorum ve normal yoluma devam ediyordum.ne zaman bu debriyaj motoru değişti ondan sonra bu arıza oluştu.ustaya bunuda söyledim ama onla alakası yok defi.tamamen kullanıcı hatası dedi.senin bu arabaya alışman lazım dedi.hiç bir işlem falan yapmadan beni geri gönderdi.peki şimdi size soruyorum.ustanın dedikleri doğrumu yoksa arabada sizce nerede bir arıza olabilir.çünkü usta bayır aşağıya inerken tam düzlüğe yaklaşınca frene sonuna kadar bas ekranda vitesin 1 e düştüğünü gör ondan sonra düz zemine dönüp gaza bas hızlanır dedi.öteki türlü normal inince yani vites 2 de veya 3 de inersem ve düzlüğe gelince birden gaza basarsam araç kendini toparlayamadığı için gaza bassamda hızlanmaz dedi.bu bana pek inandırıcı gelmedi ama ne yapayım tamam deyip geldik eve.ben şimdi her bayır aşağı indiğimde hep vitesin 1 de olduğunamı bakıcam.birde bu arıza hep bayır aşağı inipte düzlüğe çıkınca gaza bassamda araç bağırıyor ve gitmiyor.diğer normal düz yolda falan bu arızayı yapmıyor.sizce ustanın dedikleri doğrumu yoksa araçta başka ne arızası olabilir.başka bir ustaya baktırmam gerekirmi.

Toyota Club Türkiye

Toyota 1.0 yaris gaz yememe sorunu
« : Ağustos 23, 2023, 15:19:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota 1.0 yaris gaz yememe sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2023, 00:14:15 »
Ustayı değiştir!
Öyle bir şeymi olurmuş zaten araç devire göre vitesi kendi seçiyor birşeyleri eksik yada yanlış yapmış düzeltemediği içinde bahaneler uyduruyor, kalibrasyon sorunu olabilir,ya yetkili servise git yada işinde iyi olan bir özel servis bul,nerede ikamet ettiğini yazarsan usta servis tavsileri yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2023, 10:57:08 »
Merhaba.ilginiz için çok teşekkür ederim.bu arada bu arada bulunduğum yer Mustafakemalpaşa-BURSA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2023, 10:30:41 »
Bursa'da İsa oto özel Toyota servisi var,giden müşteriler tarafından olumlu geri bildirimler verilmişti, Google üzerinden aratıp yorumlarına bakabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.