Gönderen Konu: 2010 Verso benzinli manuel araç için triger zinciri değişim zamanı  (Okunma sayısı 936 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
Merhabalar herkese,
Acilen cevap bulmam gereken bir soru. Başlıktada belirttiğim gibi aracım "2010 Verso 1.6 VVT-I benzinli manuel". Aracım 303.000Kmde ve henüz motor kısmına hiç el değmedi desem yeri var. Sadece 40.000km de LPG sistemi eklenmişti. Öyle kritk problemlerde yaşatmadı bana çok şükür. Yakın zamanda aracın şarj dinamosu tarafından farklı bir ses almaya başladım. Ustama sorduğumda sesin şarj dinamosunun bilyalarından geldiğini ama değişimini kendisinin yapamadığı söyledi. Bende servise gittim ve ordaki formene dinlettim. Bana sesin Rölanti motorunda geldiğini ve sorun olmadığını söylediler. Ben ustamın dediğini yaptım ve Şarj dinamo rulmanlarını değiştirdim. Amma ses yine devam ediyor. Bunun üzerine bilya değişimini yapan usta bana KM nin çok olduğunu triger değişimi yapıp yapmadığımı sordu. Trigerin zincir olduğunu değişim gerekmediğini servisin söylediğini ilettim. Amma aklımada bu soru takıldı tabii ki.
 BU ARAÇ İÇİN EKZANTRİK YADA TRİGER ZİNCİR DEĞİŞİMİ GEREKLİMİ ?  İstiyorsa ne zaman. Bu müteddit kereler serviste ve çeşitli ustalara sorduğumda aracın trigerinin zincirli olduğunu ve değişim gerekmediğini, zamanı geldiğinde yada kontrol sonucunda V kayışın değişştiğini söylemişlerdi.

Lütfen acil cevap !!!!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Duyduğunuz ses triger zincir sesidir genelde 200 k sonrası sabahları ısınıncaya kadar ufak bir ses yapar sonra keser ama sizinki iyi gitmiş muhtemelen gergi zayıflamıştır,eskiden ufak bir gerdirme ayarından bahsedilirdi ama sizin araçta ne durum uygulanıyor bilmiyorum,kullanılan yağ vizkozitesi ve oluşan karbon birikimleride bu seslere neden olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.