Gönderen Konu: T27 1.8 OTOMATİK LPG İLE İLGİLİ YARDIM  (Okunma sayısı 3968 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
T27 1.8 OTOMATİK LPG İLE İLGİLİ YARDIM
« : Ağustos 17, 2023, 18:06:57 »
2011 model 1.8 otomatik aracımı yaklaşık 4 yıldır  kullanıyorum. İkinci sahibiyim aracım 138binde. Son zamlardan sonra benzin artık yormaya başladı. LPG'ye karşıyım fakat hayat şartları gittikçe zorlaşıyor. Taktırmak mantıklı olur mu? Artısı eksisi neler olur? Hangi marka ve kit aracım için en uyumlusu? Aylık ortalama kullanım 1000-1200km. Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

T27 1.8 OTOMATİK LPG İLE İLGİLİ YARDIM
« : Ağustos 17, 2023, 18:06:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 1.8 OTOMATİK LPG İLE İLGİLİ YARDIM
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2023, 01:50:36 »
İyi bir işçilik ve doğru yol ayarı ile sorunsuz çalışır artısı çok fazla o yüzden önemsiz eksiyi yazmaya hiç lüzum yok,Atiker grand serisini taktırın iyide bir afr ayarı yaptırın mis gibi binin,grand serisi enjektörler tekli dir o yüzden benzin enjektörüne en yakın yerden düzgün açıyla montaj imkanı sunar arıza yaptığı zaman diğerleri gibi hepsini değiştirmek zorunda kalmazsınız hangisi arızalıysa o değişir (daha arıza yapanı görmedim) regülatörü prinç malzemedir çok çabuk ısınır ve yüksek ısılara dayanıklıdır,çabuk ısınması yakıt tasarrufu yönünden artıdır,x markalar daha iyi diyenlere hiç kulak asmayın Corona aracımda 60 bin km kullandım öncesinde 40 bin kullanılmıştı ben sattım 30 bin km'de arkadaşım kullandı hâlâ daha taş gibi hizmet ediyor kuzenimin 2018 Corolla sına taktırdım 70 bin km dir kullanıyor,benim şimdiki egeaya taktırdım 15 bin km oldu maşallah tık yok,gözü kapalı taktırabilirsiniz,zaten LPG takıldıktan sonra niye bunca senedir taktormadım diye düşünürsünüz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2023, 08:36:19 »
İyi bir işçilik ve doğru yol ayarı ile sorunsuz çalışır artısı çok fazla o yüzden önemsiz eksiyi yazmaya hiç lüzum yok,Atiker grand serisini taktırın iyide bir afr ayarı yaptırın mis gibi binin,grand serisi enjektörler tekli dir o yüzden benzin enjektörüne en yakın yerden düzgün açıyla montaj imkanı sunar arıza yaptığı zaman diğerleri gibi hepsini değiştirmek zorunda kalmazsınız hangisi arızalıysa o değişir (daha arıza yapanı görmedim) regülatörü prinç malzemedir çok çabuk ısınır ve yüksek ısılara dayanıklıdır,çabuk ısınması yakıt tasarrufu yönünden artıdır,x markalar daha iyi diyenlere hiç kulak asmayın Corona aracımda 60 bin km kullandım öncesinde 40 bin kullanılmıştı ben sattım 30 bin km'de arkadaşım kullandı hâlâ daha taş gibi hizmet ediyor kuzenimin 2018 Corolla sına taktırdım 70 bin km dir kullanıyor,benim şimdiki egeaya taktırdım 15 bin km oldu maşallah tık yok,gözü kapalı taktırabilirsiniz,zaten LPG takıldıktan sonra niye bunca senedir taktormadım diye düşünürsünüz.
Cevap için teşekkür ederim. LPG kaç yılda amorti edecek kendini. LPG tankını simit olsa stepne olmuyor silindir olsa bagajı öldürüyor. Ayrıca motora da verdiği zararlar benim en çok kafamı karıştıran şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2023, 11:09:05 »
Hurda olasıya kadar siz mi kullanacaksınız? Motoru yese bile çözümü var zaten ama bunu en az 200bin km den sonra yapacak ki benzinli motorda da çıkabilecek sorunlar bu km.lerden sonra çıkıyor.

10 senedir yaklaşık 25bin km.si yurtdışı 250bin km.dir araç sürerim stepneye hiç ihtiyaç duymadım şu güne kadar. Lastik tamir kiti ve kompresör her işimi çözdü şimdiye kadar.

lpg litre bazında %20 fazla yakacak. hesabı kendiniz yapabilirsiniz.
10 lt benzin yaksa 38 tl den km.de 3.8tl yakıyor demektir. lpg ile 12lt yakar 16 tl den 1.92 tl yakar %50 tasarruf. 3.8-1.92=1.88tl tasarruf oranı km.de. 10bin km.de 18800 TL yapar. senede 10bin km yapıyorsanız 1-1.5 senede, senede 20bin km yapıyorsanız da 6-9 ayda amorti edecektir.

Ankara'da Quattro Garage'ı öneririm işçilik de yol ayarı da çok iyidir gidin konuşun. Daha önce quattro garage deneyimleri paylaştığım yorumlarımı forumda aratarak bulabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2023, 14:02:53 »
Hurda olasıya kadar siz mi kullanacaksınız? Motoru yese bile çözümü var zaten ama bunu en az 200bin km den sonra yapacak ki benzinli motorda da çıkabilecek sorunlar bu km.lerden sonra çıkıyor.

10 senedir yaklaşık 25bin km.si yurtdışı 250bin km.dir araç sürerim stepneye hiç ihtiyaç duymadım şu güne kadar. Lastik tamir kiti ve kompresör her işimi çözdü şimdiye kadar.

lpg litre bazında %20 fazla yakacak. hesabı kendiniz yapabilirsiniz.
10 lt benzin yaksa 38 tl den km.de 3.8tl yakıyor demektir. lpg ile 12lt yakar 16 tl den 1.92 tl yakar %50 tasarruf. 3.8-1.92=1.88tl tasarruf oranı km.de. 10bin km.de 18800 TL yapar. senede 10bin km yapıyorsanız 1-1.5 senede, senede 20bin km yapıyorsanız da 6-9 ayda amorti edecektir.

Ankara'da Quattro Garage'ı öneririm işçilik de yol ayarı da çok iyidir gidin konuşun. Daha önce quattro garage deneyimleri paylaştığım yorumlarımı forumda aratarak bulabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim detaylı anlatım için Quattro garajı duydum bir görüşeyim. 3 yıl önce prins önermişlerdi Ümit bey Atiker grand serisi tavsiye etti fiyat farkı da çok heralde hangisini tercih edeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2023, 15:59:31 »
Çok teşekkür ederim detaylı anlatım için Quattro garajı duydum bir görüşeyim. 3 yıl önce prins önermişlerdi Ümit bey Atiker grand serisi tavsiye etti fiyat farkı da çok heralde hangisini tercih edeyim.

Quattro Atiker ve Prins takıyor. Konuşun Bekir beyle karar verin.
Ben ucuz taraftarıyım. Ekonomi için taktırılan kit için pahalısını seçmeye gerek yok. Yedek parça fiyatlarının uygunluğu da ayrıca önemli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2023, 20:52:05 »
Hocam prins çok iyi bir marka olabilir ama Toyotaya fazla gereksiz bir kit ve bakım maliyetleri çok fazla ayrıca kafanıza göre bakım yaptıramazsınız illaki prins bayisi olmak zorunda ayrıca yeni yazılımları kilitli herkes ulaşamıyor ve bakım zamanı dolunca mecburen yaptırmak zorundasınız sistemi kilitliyor ne gerek var böyle müşteri kasmalara,LPG bakımı altı üstü bir filtre onuda eli tornavida tutan herkes yapabilir,o yüzden yedek parça ve bakım maliyeti yönünden ben herzaman Atiker tercih ediyorum bütün araçlarında sorunsuz kullandım ve kullanmaya devam etmekteyim,motora verdiği zararlar konusunda müsterih olabilirsiniz düzgün afr ayarı ve rutin 10 bin bakımını yaparsanız motor yağında kaliteli marka tercih ederseniz kolayına arıza açmaz,yalnız sizin araçta tek aranan iyi bir yol ayarı,kısmet olursa kardeşime Corona alacaz niyetimiz deki araçtada LPG yok onada Atiker grand takacam.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2023, 22:19:55 »
Hocam prins çok iyi bir marka olabilir ama Toyotaya fazla gereksiz bir kit ve bakım maliyetleri çok fazla ayrıca kafanıza göre bakım yaptıramazsınız illaki prins bayisi olmak zorunda ayrıca yeni yazılımları kilitli herkes ulaşamıyor ve bakım zamanı dolunca mecburen yaptırmak zorundasınız sistemi kilitliyor ne gerek var böyle müşteri kasmalara,LPG bakımı altı üstü bir filtre onuda eli tornavida tutan herkes yapabilir,o yüzden yedek parça ve bakım maliyeti yönünden ben herzaman Atiker tercih ediyorum bütün araçlarında sorunsuz kullandım ve kullanmaya devam etmekteyim,motora verdiği zararlar konusunda müsterih olabilirsiniz düzgün afr ayarı ve rutin 10 bin bakımını yaparsanız motor yağında kaliteli marka tercih ederseniz kolayına arıza açmaz,yalnız sizin araçta tek aranan iyi bir yol ayarı,kısmet olursa kardeşime Corona alacaz niyetimiz deki araçtada LPG yok onada Atiker grand takacam.
Ümit bey yıllardır Honda gurubu BRC kullanıyor genel olarak japon gurubu uyumuda çok iyi diye biliyorum aradığım lpgciler ve sizde hiç BRC nin adını anmiyorsunuz. Bildiğim kadarıyla afr ayarı falanda istemiyor kendi otomatik ayar yapıyor. Comfort veya platinium kitleri hakkında ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2023, 23:55:14 »
Ümit bey yıllardır Honda gurubu BRC kullanıyor genel olarak japon gurubu uyumuda çok iyi diye biliyorum aradığım lpgciler ve sizde hiç BRC nin adını anmiyorsunuz. Bildiğim kadarıyla afr ayarı falanda istemiyor kendi otomatik ayar yapıyor. Comfort veya platinium kitleri hakkında ne dersiniz?
Kendi ayar yapabilen hiç bir kit yok hocam BRC bin fabrikasyon kitleri ne hazır liste geliyor o yükleniyor,yeni nesil kitler obd2 olarak adlandırılır o da sadece belirli düzeltmeyi yapar sınırın üzerine çıkan sapmalara cevap veremez zaten aşırı sapma varsa araç arıza lambası yakar,hocam bu işin püf noktası LPG enjektörlerinin benzin enjektörleri ne en yakın yerden montaj,regülatör yeri doğru seçimi ve afr ayarı bu üçünü bir araya doğru getiren araçta en kötü kit bile sorunsuz çalışır,mim gaz diye bir marka var isterseniz o bile sorunsuz çalışır herşey ustanın maharetine kalmış iş,yinede tercih sizindir sonuçta maddiyat herşeyi belirler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2023, 13:22:11 »
Kendi ayar yapabilen hiç bir kit yok hocam BRC bin fabrikasyon kitleri ne hazır liste geliyor o yükleniyor,yeni nesil kitler obd2 olarak adlandırılır o da sadece belirli düzeltmeyi yapar sınırın üzerine çıkan sapmalara cevap veremez zaten aşırı sapma varsa araç arıza lambası yakar,hocam bu işin püf noktası LPG enjektörlerinin benzin enjektörleri ne en yakın yerden montaj,regülatör yeri doğru seçimi ve afr ayarı bu üçünü bir araya doğru getiren araçta en kötü kit bile sorunsuz çalışır,mim gaz diye bir marka var isterseniz o bile sorunsuz çalışır herşey ustanın maharetine kalmış iş,yinede tercih sizindir sonuçta maddiyat herşeyi belirler.
Sağol Ümit bey değerli yorumlarınız için. Önümüzdeki hafta içi birkaç yer ile görüşüp birine karar vereceğim artık. Ben parasında değilim bin TL fazla olsun sonrasında başımı ağrımasın. Bir yerde okumuştum bizim arabalarda LPG montajından sonra el freni arızası veriyormuş. Bu da yine dediğiniz gibi usta ile doğrudan alakalı. İnşallah düzgün bir yere karar verir sıkıntısız yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 21, 2023, 00:06:06 »
Sağol Ümit bey değerli yorumlarınız için. Önümüzdeki hafta içi birkaç yer ile görüşüp birine karar vereceğim artık. Ben parasında değilim bin TL fazla olsun sonrasında başımı ağrımasın. Bir yerde okumuştum bizim arabalarda LPG montajından sonra el freni arızası veriyormuş. Bu da yine dediğiniz gibi usta ile doğrudan alakalı. İnşallah düzgün bir yere karar verir sıkıntısız yapılır.
Avensisler Corolla ya göre biraz daha elektronik olduğu için montaj sonrası afr ayarı kesinlikle çok önemli o yüzden ABS vsc lambaları nı yakabiliyor ama düzgün ayarla çözülüyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2023, 11:52:16 »
aynı araç bende var, nerdeyse km sine kadar aynı. ayda 300 - 400 km yapıyorum. yazın çok geziyorum sadece. bende lpg yok, özellikle lpg siz arayıp almıştım 4 sene önce. şuandaki benzin fiyatlarından bende düşünüyorum ara ara ama mantıksız. bi kere takılacak kit 18-20 binden aşağı olmaz, tahminim 20 bin km yapınca ancak kendini amörti edecek. yaptığımız km belli, 1,5 seneyi bulacak amörti etmesi, sonra kar etmeye başlıcaz. 1,5 sene içinde aracı satmayacağım ne malum. birde kullanım olayı var. benim işim evime yakın, hele kışın motor ısınıp gaza geçene kadar yolun çoğu bitmiş oluyor. gaza geçtiğine değmeyecek. evet gazlı araca göre fazla yakıyoruz ama kafam rahat. yarın öbürgün akü zayıflar mı, bujiler çabuk biter mi, bobinler arızalanır mı, lpg filtresi, afr ayarı, bagajım daraldı, kaza yapınca patlar mı, önden gaz kokusu mu geldi, gazlamak istediğimde isteksiz olur mu gibi dertlerim yok (yıllardır tüm araçlarını lpg li binmiş biri olarak yazıyorum).
hocam, %40 tasarruf var işin ucunda doğru, ancak tüm herşeyi hesaba katmak lazım, götürüsünü de bilmek ve göze almak lazım. yaz hariç ben hep kısa mesafe çalıştırıyorum, yıllık km düşük. lpg benim için mantıksız. yılda 20-25 binden az yapana dizel yada lpg tavsiye edilmez. nacizane görüşlerimi paylaştım, uzun yazdım, kusura bakmayın.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2023, 21:36:14 »
@Sercan Gülbay (22024) hocam aracınız için Atiker obd2 LPG kiti 15 bin TL,şuanda benzin 38 TL LPG lt si 16,80 %50 den fazla fark var LPG de %20 fazla yakar benzinde 8 lt yakan araç LPG'de 9.5 tüketir 9.5*17=161.5 TL eder benzinde 8*38=304 TL eder arada 143 TL fark var 100 km'de 10.000 km'de 14300 TL fark eder 1 yılda kit ücreti çıktı bile akaryakıta gelecek zamlar hariç,kaza anında benzinden daha güvenlidir LPG tankına çelik zırh başlıklı mermi harici etki etmez afr ayarı bir kez yapılır bozulmaz,bujiler iridyum olursa benzinde 100 bin LPG'de 80 bin km'de değişir ayar düzgün olursa motor yönünden de hiçbir sıkıntı yaşanmaz yıllardır yılda en aşağı 20 bin km olmak üzere LPG'li araç kullanırım hiçbir sıkıntı yaşamadım,ayrıca rahat rahat gazlama keyfi cabası.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2023, 22:38:04
LPG kiti üzerindeki kesici sensörler kazaanında araç stop ettiği anda kontak yarım açık olsa bile gaz akışını keser ve yangın tehlikesini bertaraf eder,benzinde ise kontak ACC konumunda olduğu anda pompa çalışmaya devam eder yakıt pompalar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2023, 10:28:53 »
Ümit hocam, açıklayıcı anlatımın için teşekkür ederim. şöyle izah edeyim benim için gereksizliğini. evden iş yerime iş yerime uzaklık 4 km. git gel günlük 8, haftada 40 km, ayda 180. hadi 1-2 yere gittik, olsun 250. ayda 250 km ve kısa mesafe. motor daha yeni ısınırken stop ediyor.  yılda uzun yolda dahil 10 bin km yapıyorum. bu kullanımda lpg takılır mı?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2023, 13:53:14 »
Ümit hocam, açıklayıcı anlatımın için teşekkür ederim. şöyle izah edeyim benim için gereksizliğini. evden iş yerime iş yerime uzaklık 4 km. git gel günlük 8, haftada 40 km, ayda 180. hadi 1-2 yere gittik, olsun 250. ayda 250 km ve kısa mesafe. motor daha yeni ısınırken stop ediyor.  yılda uzun yolda dahil 10 bin km yapıyorum. bu kullanımda lpg takılır mı?
Sercan hocam kısa mesafede kullansanız illaki kâr elde edersiniz,yılda 10 bin km yapıyorsanız benzinde ortalama 8 lt tüketim olsa LPG'de %20 fazlası olur 9.20 lt yapar,10 bin km'de benzinde 800 lt tüketim olurken 800*38=30.400 TL eder LPG'de ise 920 lt tüketim olur 920*17= 15.640 TL eder bunun ilk çalıştırma benzin sarfiyatınıda göz önüne alarak 10 bin km'de 1000 TL'de ona ekleyelim (yakmaz ama) 16.640 TL eder yine her halükarda benzine göre tasarruflu olur,kısa mesafede lpg'ye geçmez diye düşünmeyin sağlıklı bir motor düzgün ayarla en geç 1 km'de lpg'ye geçer yine 3 km kâr elde edersiniz,LPG ucuz olduğu için (benzine nazaran) rahat rahat gezmenin keyfine varırsınız tek yapmanız gereken işinde iyi lpg'ci bulmak gerisi teferruat,Atiker obd2 grand serisi aeacınız ile tam uyumlu ve çok başarılı iş çıkarıyor,LPG enjektörleri tekli olduğu için ustaya rahat hareket imkanı sunuyor ve benzin enjektörleri ne en yakın yerden montaj imkanı sunuyor montaj sonrası afr ayarı ile sorunsuz çalışır.
TOYOTA CORONA 3S FE