Gönderen Konu: Frene basınca fren pedalı geri tepmesi  (Okunma sayısı 2729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332227
  • Model Yılı: '90
Frene basınca fren pedalı geri tepmesi
« : Ağustos 12, 2023, 01:15:59 »
Merhaba, aracımın ön frenlerinin aynasını Bosch, balatalari TRW ile değiştim. Aklınıza gelebilecek bütün ön takimi yaptırdım. AKS(Anka)dan tutun ki rot mili, rot başı, rotil, salıncaklar her şeyi sıfırladım. Arabam ae92 corolla, arka kampana baltaları TRW ile kampana dişini Blueprint ile değiştim. Değişme sebebim frenler iyi olsun diye yaptım ama taktığım ilk andan beri arabanın freni ayağıma vuruyor. Fren bir turup bırakıyor gibi fren tutmada sıkıntı yok araba iyi duruyor ama bu tepme olayı canımı sıkmaya basladi. 4 adet sıfır jant ve lastik aldım. Sorun ne olabilir acaba? Aracım da ABS yok. Fren yaptığımda direksiyonda titreme olmuyor. Sadece pedal geri tepiyor.

Toyota Club Türkiye

Frene basınca fren pedalı geri tepmesi
« : Ağustos 12, 2023, 01:15:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Frene basınca fren pedalı geri tepmesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2023, 11:40:01 »
Selam disklerini atık olabilir . Fren kaleper merkezlerinde sorun varsa düzgün çalışmıyor ise tam sıkıştımadan basınç kaçırıyor  dönen diskte fren pedalına size tepme olarak geri dönüyordur .Diren fren işi ile uğraşan bir yere fren kaliper merkezlerini baktırın tamir takımları değişiyor birde hortumlarınıza baktırın tıkanıklık olabilir  veya deformasyon olabilir  .Ana fren merkezide büyük etken ona baktırın derim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332227
  • Model Yılı: '90
Ynt: Frene basınca fren pedalı geri tepmesi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2023, 11:47:43 »
Kaldığım şehirde öyle bir yer maalesef yok durum çok rahatsız edici, Kayseri gideceğim artık teşekkür ederim.