Gönderen Konu: ABS ve motor arıza lambasi  (Okunma sayısı 2958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
ABS ve motor arıza lambasi
« : Ağustos 11, 2023, 21:10:15 »
Merhaba arkadaşlar;
Bugün 2004 model 2.0 benzinli avensisimle seyir halindeyken ABS ışığı yandı. Eve gelip aracı parkettim tekrar çalıştırdım ışık söndü. Yine akşam dışarı çıktım aracı çalıştırdım 200 metre gitmeden ABS ışığı tekrar yandı 500 metre sonra da araç stop etti ve motor arıza lambasi yandı. Bu durumu yaşayan var mı çözümlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

ABS ve motor arıza lambasi
« : Ağustos 11, 2023, 21:10:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS ve motor arıza lambasi
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2023, 10:05:56 »
Merhaba arkadaşlar;
Bugün 2004 model 2.0 benzinli avensisimle seyir halindeyken ABS ışığı yandı. Eve gelip aracı parkettim tekrar çalıştırdım ışık söndü. Yine akşam dışarı çıktım aracı çalıştırdım 200 metre gitmeden ABS ışığı tekrar yandı 500 metre sonra da araç stop etti ve motor arıza lambasi yandı. Bu durumu yaşayan var mı çözümlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Emre bey,
ABS ışığı, eğer sistemde ciddi bir arıza yoksa, zaman zaman yanar ve bu devre dışı olduğunu gösterir. Yani araç bildiğimiz eski tip frenleme yapar. Ani fren yapınca tıkırdama sesi gelmez ama aracın stop etmesine sebep olmaz. Motor arıza ışığının yanması bazen ben de de meydana gelmekte. En son geçen ay başıma geldi. Ustamda bilgisayara bağlattım sebep katalitik konvektör çıktı. Zaten aracın çekişi de düşmüştü biraz. Bunlarda temizleme pek olmuyor. Değişimi ise 2000 TL dediler. Ben de kalsın dedim ve o şekilde sürmeye devam ederken yolda bir hız kesici kasisten biraz hızlı geçtim son anda fark ettiğim için. Aracı park ettim ve yaklaşık 1 saat sonra tekrar çalıştırdığımda ışık söndü ve bir daha yanmadı. Ya ışık bozuldu yada katalitik sarsıntıdan temizlendi  :D. Sonucunda geçici de olsa ben karlı çıktım diyelim. Ama sonunda değişecek. Bir de motor ışığının yanması oksijen sensörlerinden kaynaklanmakta. Bildiğim dört adet var. Onlar ya temizlenecek yada değişecek. ABS arızası aracı stop ettirmez bildiğim kadarıyla.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2023, 15:06:17 »
Merhaba arkadaşlar;
Arıza kaydı bakmadan kimse bişey diyemez,ilk önce arıza kodları lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2023, 11:51:35 »
Merhaba arkadaşlar Az önce tem oto servise Serkan ustaya uğradım. Cihaz bağladılar ABS soketim arızalanmış. Motor arıza lambasiyla alakalı 1. Silindirdeki bobin arızası gösteriyor lakin onu iki hafta önce değiştirmiştim 1. İle 4. Bobinin yeri değiştirildi Serkan uta sağolsun baya ilgilendi. Şu an herhangi bir şey yok ancak tekrar en lamba yanarsa geri çağırdı. Şimdilik sorun çözüldü ama zaman neyi gösterir bilinmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2023, 22:32:17 »
Kısa süre sonra 4. Silindir de arıza lambası yakacak şuan tolere etmenin derdinde.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2023, 00:21:34 »
Evet bende farkındayım şuana kadar iki tanesini tem oto da değiştirdim gönül ister ki takım halinde değiştirmek ama.su ortamda fiyatlar malum geçen sene 800₺ ye degistirdigim bobini iki hafta önce 2000₺ ye değiştirdim yedek parça fiyatları can yakıyor bizde arıza verdikçe değiştirmeye çalışıyoruz.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2023, 00:30:06
Ayrıca motorun çalışma sesi de hoşuma gitmiyor. Bugün Serkan usta da aynısını söyledi muhtemelen senden önceki sahibi motoru actirmis mudahele etmişler ancak becerememisler dedi bende arabaya binme niyetinde olduğum için rektifiye yapsak nasıl olur diye sordum ancak aldığım cevap açıkçası üzdü yedek parça konusunda sıkıntı yaşayabiliriz dedi onun için tam net bişey soyleyemediler aklımdan geçen motoru adamakıllı rektifiye yaptırıp elektrik tesisatını yenileyip uzun yıllar binmekti ama artık acaba demeye başladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2023, 12:02:27 »
Merhaba arkadaşlar; daha önce bu konuyu açtığımdan ekleme yapmak istedim. Dün akşam seyir halinde araba çek işten düşüp arıza lambası yaktı. Bobin arızası olduğu belliydi. Bu sabah tem otoya gittim 1. Silindirde arıza gösteriyor daha önce ağustos ayında tekraren yapmıştı bu arızayı. 1. Silindirdeki bobini yeni değiştirmiştim ağustos ayında, kısa süre sonra yine arıza vermişti. O zaman 1. Ve 4. Silindirdeki bobinler yer değiştirilmiş arıza giderilmişti. Ancak bugün yine gittiğimde 1. Silindirdeki bobin arıza verdi olarak görünüyor. Ancak araçta tekleme yok bobin çalışıyor haliyle herhangi bir işlem yapılmadı. Tekrar takıldı şu an bir sıkıntı yok. Ustalar da şaşırdı. Bu durumla alaklı tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2023, 00:49:20 »
Bu ucu açık bir arıza ateşlemeden başlayıp yakıt ve valflere kadar gidebilen bir arıza, herhangi silindirde anlık ateşleme kaybı yada valfte açılmama yada kapanmama yani düzensiz yanma olması halinde arıza lambası yakma ihtimali var,ancak canlı data okuyarak sonuca varılabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2023, 23:59:59 »
Aslında usta kötü yakıttan da olabileceğini söyledi. Bu araçta bu zamana kadar hep aynı yerden yakıt aldım. Şu mavi logolu meşhur olan istasyondan. Bilemedim mazot pis olabiliyor ama benzinde de böyle bir durum var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2023, 02:59:06 »
Aslında usta kötü yakıttan da olabileceğini söyledi. Bu araçta bu zamana kadar hep aynı yerden yakıt aldım. Şu mavi logolu meşhur olan istasyondan. Bilemedim mazot pis olabiliyor ama benzinde de böyle bir durum var mı?
Yakıttan yapma ihtimali de var,ancak deneme yanılma yoluyla tecrübe edebilirsiniz,benimde 2.0 Corona da başıma gelmişti ,bende hep Shell den alırdım araç bariz teklemeye başladı buji ve ateşleme kabloları ngk olarak takım halinde yemi değişmişti hasbelkader po dan yakıt aldım ve herşey bir anda düzeldi o yakıt bitince tekrar Shell den aldım anında teklemeye başladı o günden sonra birdaha Shell den yakıt almadım,sizin araca dönecek olursak sizden önce LPG takılmış ve iptal edilmişse o araç düzen tutmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2023, 07:16:30 »
Hayır LPG geçmişi yok Allah'tan aracı alırken buna dikkat etmiştim. Bujiler kontrol edildi herhangi bir sıkıntk da yok. Şüphelenilen iki şey var şuanlık yakıt ve elektrik tesisatı. Ancak bende yakıtı değiştirerek başlayayım işe... Bu arada teşekkürler ümit bey vallahi ne sorsak hızır gibi yetişiyorsunuz :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2023, 10:33:23 »
Hayır LPG geçmişi yok Allah'tan aracı alırken buna dikkat etmiştim. Bujiler kontrol edildi herhangi bir sıkıntk da yok. Şüphelenilen iki şey var şuanlık yakıt ve elektrik tesisatı. Ancak bende yakıtı değiştirerek başlayayım işe... Bu arada teşekkürler ümit bey vallahi ne sorsak hızır gibi yetişiyorsunuz :alkis:

Hocam sat kurtul. ( Gerçi kimse yanaşmıyor almaya. 1 aydır ilanda  :wacko:)Benim aracım 40 gündür serviste yatmakta. Sol arka kapı bulmak için akla karayı seçtik. 20 günde zor buldular. Sadece kapı bu bir de motor veya şanzumanda arıza çıksa herhalde hurdacı paklar bizi. Fiyatı 400.000e çektim. Hatta biraz daha ineceğim ama nedense hala servisten çıkamadı araç. Hastayı yatırdık ama herhalde mefta olacak.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2023, 20:06:55 »
Hayırdır abi geçmiş olsun kaza mı geçirdiniz?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 24, 2023, 20:10:17
Açıksacı bu araba bağımlılık yaptı gerek konfor, gerek yol tutuşu ve bir çok sebepten dolayı. Daha önce Ford kullandım iki tane Ford aracım oldu ilki 2005 model ikincisi 2015 model bu araçtaki özellikler ve rahatlığı onlarda bulamadım. Bağımlılık yaptı diyebilirim. Heralde imkan olsa 1.8 2015 model yine avensis alırım gibime geliyor. Ama malum türkiye şartları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2023, 23:03:31 »

Mesaj Birleştirildi: Ekim 24, 2023, 20:10:17
Açıksacı bu araba bağımlılık yaptı gerek konfor, gerek yol tutuşu ve bir çok sebepten dolayı. Daha önce Ford kullandım iki tane Ford aracım oldu ilki 2005 model ikincisi 2015 model bu araçtaki özellikler ve rahatlığı onlarda bulamadım. Bağımlılık yaptı diyebilirim. Heralde imkan olsa 1.8 2015 model yine avensis alırım gibime geliyor. Ama malum türkiye şartları...
Önder bey latife yapıyor,aslında o da biliyor bu aracın konforunu 2.0 özellikle Toyota da bağımlılık yapar,kendimden biliyorum 93 model 2.0 Corona nın verdiği tadı hiçbir araç vermiyor, Avensis'in tek kusuru anlayan ustası zor bulunuyor, Toyota ya bir sefer binen yıllar geçsede yine bir Toyota alır bu bir gerçektir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2023, 09:56:55 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 24, 2023, 20:10:17[/time]
Açıksacı bu araba bağımlılık yaptı gerek konfor, gerek yol tutuşu ve bir çok sebepten dolayı. Daha önce Ford kullandım iki tane Ford aracım oldu ilki 2005 model ikincisi 2015 model bu araçtaki özellikler ve rahatlığı onlarda bulamadım. Bağımlılık yaptı diyebilirim. Heralde imkan olsa 1.8 2015 model yine Avensis alırım gibime geliyor. Ama malum Türkiye şartları...

Bana çarptılar. 15 Eylül de. Bayan sürücünün birisi yol kesişiminde yavaşlamak yerine heyecana gelip gaza basınca benim araca 50-60 km ile  sol arka kapıdan çarptı. Eşimde sağ önde park etmiş araca çarpmamak için sola kırınca bizde soldaki kaldırıma çıkıp apartman demirine çarptık. %100 karşı tarafa verdiler kusuru ama neye yarar. Direklerde veya airbaglerde hasar yok ama Eksper bizim kapının değişmesine karar vermiş. Aslında iyi bir kaporta ustası ile sadece saç değişimi yoluyla kurtulurdu. Nitekim kapı yaklaşık 20 günde bulundu ve işlemler başladı. 40 gündür ikame araç kullanıyorum. Şikayetim yok. Önceki Opel Corsa idi şimdiki Hyundai İ20. Ama 1.86 cm ve 98 kilo birisi için içine girip çıkmak biraz zor oluyor haliyle.
Açıkcası Avensis teknolojisinden dolayı bende pek bağımlılık yapacak bir araç değil. Belki model yılından dolayıdır. 2015-16 modellerde herşey vardır eminim ama oda çok para. Daha önce de bahsetmiştim. 2005 Renault Scenic Priviledge aracım vardı. Elektrikli direksiyondan, elektrikli el frenine, anahtarsız giriş ve çalıştırmasına, komple cam tavanına kadar herşey mevcuttu. Scenic Renonun orta sınıf arabasıdır. Artık gerisini siz düşünün. Toyota bağımlılığı isteyen arkadaşlar varsa aracım bu hafta sonuna çıkacak inşallah. İlgileneni üzmem.  :)
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2024, 14:51:20 »
Merhaba arkadaşlar; konuyu tekraren hortlatıyorum. Üzerine konuştuğumuz için tekrar yeni konu açmak istemedim. Aracımın üzerinde iki tane denso iki tane de kavo marka bobin var kavo markalarını tem serviste taktırmıştım. Kavo lardan biri iki ay sonra tekrar hata vermişti 1. Bobindeyken 4. Bobinle yeri değişti tekrar hata vermişti. Üstelik değişeli 2 at kadar filan olmuştu. Bundan kısa süre sonra tekrar arıza lambası yaktı o bobin yüzünden tekrar servise gittim detaylıca baktılar arızanın bobinden olduğu aşikar belliydi. Ancak araç bir anda bir silkele yapıyor arıza lambası yakıyor sonra yoluna devam ediyordu. Bobin tam verimli çalışmıyor. Sorun bobinde. O zamanlar denso taktırayım demiştim ama fiyatı 4 bin küsürdü. Bu arıza bugün tekrar başıma geldi ve artık bobini değiştirmeye karar verdim ancak denso fiyatları malum bende daha önce lpg de kullanılmış bir avensisten sökülmüş üç tane denso bobin buldum çalışır vaziyette lakin lpg de kullanılması beni düşündürüyor... Sizce bu bobinleri alsam yararlı olurmu? Bana lazım olan sadece bir tane ama üç tanesi 1300 lira gibi bir rakam. Açıkcası kararsızım ve sizlerin bilgi ve tecrübelerini almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2024, 23:22:50 »
1300 tl bu günlerde çok değil,eğer mümkün ise 3 bobini de ayrı ayrı takıp deneyin,eğer hiç birinde sorun yok ise alın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2024, 15:28:24 »
Tokay abi tavsiyeler uydum aldım ne yalan söyleyeyim almayı da kafama koymuştum :D denedim bir sıkıntı görünmüyor. Aracın üzerinde iki tane denso iki tane de yec flamma marka bobşn vardı flamma lardan biri arızalıydı zaten onun yerine denso taktım şimdilik bir sıkıntı görünmüyor artık zaman gösterecek ama ne de olsa ikinci el olsa bile orjinal denso taktık bakalım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 10, 2024, 21:14:08 »
Merhaba arkadaşlar hayırlı bayramlar.
Bu konu üzerine baya yorum yaptım ama bendeki bu ateşleme sorunu bir türlü çözülemedi. Öyle zamanlarda bu arızayı veriyor ki hiç gidip baktırma vaktim olmuyor mesele bu bayram günü... Seyir halinde bugün araç ciddi manada siklemeyen başladı arıza lambası yandı bobinleri söktüm hepsi ateşleme yapıyor. Araç gürültülü çalışıyor biraz da çekiş düşüklüğü var artık ne yapacağımı şaşırdım. Burada yorumları okuyoruz insanlar artık soğudum diyor arabadan sürekli bir arıza olunca galiba bende artık o kıvama geliyorum gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 10, 2024, 22:24:24 »
Şuanda lpg varmı?