Gönderen Konu: klimanın soğutma performansı  (Okunma sayısı 924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
klimanın soğutma performansı
« : Temmuz 31, 2023, 14:17:29 »
beyler 2013 model aracım güneş altında kalırsa eğer klimanın içeriye buz gibi üflemesi  uzun sürüyor 7-8-10 dk o sebepten iç sirkülasyonu açıp öyle gidiyorum içerden hava alınca hemen soğuyor,  benim araç 10 yaşında ve klima gazı hiç kontrol edilmemiş (servis kayıtlarından baktırdım) acaba gazımı eksiktir yoksa bu araç böylemidir  serviste bakım esnasında söylemiştim  onlar içerde gölgede deniyor ve kliman iyi soğutuyor gaz kontrolüne ihtiyacı yok dediler ve bakmadılar, sizce gaz zamanla eksilirmi bu konuda teknik bilgisi olan varmı olmadı bosch car servise gidip gaz eksikmi ona baktırayım,   sıcak bölgede yaşayan arkadaşlar soğutma performansının bu araçta nasıl olduğunu bilirler 

Toyota Club Türkiye

klimanın soğutma performansı
« : Temmuz 31, 2023, 14:17:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: klimanın soğutma performansı
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2023, 16:47:32 »
kullandığım tüm toyotalarda dediğiniz durum geçerli, gazda sorun bulunmuyor. normaldir.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2023, 16:57:07 »
Toyota nın klima performansı çok yüksek degil  wag gurubu veya ford grubu 1 kademe açınca bile kendini hissettirirken .Toyota honda hyundai kia gibi araçlarda benim genel gördügğüm klima ortamı rahatlatıyor ama üşütmüyor tabiri caizse .Ama şunu da deyim  efsana kasaların bile hala kliması faal çalışır iken . 10 yaşını geçmiş diger markalarda klima tam bir baş ağrısı oluyor . Ben   ısı ölçer avometre ile ölçtüm  4 dereceye kadar düşürüyor ve üflüyor zaten standart olan  2 - 7 derece arası diye biliyorum . Isı ölçer ile mazgallardan çıkan havayı ölçtürürsenin klimacılar ölçer  klimanızın performansını anlarsınız . Şunu da belirteyim  araç kullanıcısı ve ön koltukta oturanlar ön camdan dolayı daha çok güneşe maruk akldıkları için klima yetersiz geliyhor gibi görünsede arka koltuktakiler biz üşüdük diyebiliyorlar ben e12 kullanırken çocuklar ve hanım biz üşüdük derdi ben niye üşümüyorum derdim daha sonrada eşim ön koltuktayken bende üşümüyorum ama arabanın arkası buz gibi oluyor dedi ordan fark etmiştim. Ön cama renksiz plarize cam filmi çektirseniz bu dert te ortadan kalkar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2023, 20:04:48 »
İnternette klima gazının her yıl %10 eksildiğini okudum araç 10 yaşında olunca epey eksilmesi gerek  eksilmezmi yani klima gazı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2023, 20:34:38 »
Benim 2 arac da 16 yasinda ama klima ikisinde de sogutuyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2023, 21:28:34 »
beyler 2013 model aracım güneş altında kalırsa eğer klimanın içeriye buz gibi üflemesi  uzun sürüyor 7-8-10 dk o sebepten iç sirkülasyonu açıp öyle gidiyorum içerden hava alınca hemen soğuyor,  benim araç 10 yaşında ve klima gazı hiç kontrol edilmemiş (servis kayıtlarından baktırdım) acaba gazımı eksiktir yoksa bu araç böylemidir  serviste bakım esnasında söylemiştim  onlar içerde gölgede deniyor ve kliman iyi soğutuyor gaz kontrolüne ihtiyacı yok dediler ve bakmadılar, sizce gaz zamanla eksilirmi bu konuda teknik bilgisi olan varmı olmadı bosch car servise gidip gaz eksikmi ona baktırayım,   sıcak bölgede yaşayan arkadaşlar soğutma performansının bu araçta nasıl olduğunu bilirler
Eğer herhangi bir kaçak yoksa klima gazı eksilmez yalnız uzun yıllar kullanılmazsa içindeki yağ kuruma yapabilir valfler tam açmaz,eğer çok sıcak bir bölgede yaşıyorsanız ve araçta cam filmi yoksa soğutması geç olur,ayrıca polen filtresi tıkalı ise yine geç soğutur,japon araçlarında çok hızlı bir soğutma beklemeyin sanki soğutmuyormuş hissi verir ama kesinlikle üşütür birden verip hasta etmez,benim 93 model Corona üşütürdü içinde ki şuandaki sıfır egea da çok iyi soğutuyor ama güneş altında kalırsa biraz dürüyor çünkü ön göğüs ateş gibi oluyor orayı soğutması 5 dk yı geçiyor,dediğğm gibi araçta film yoksa kaliteli bir film çektirin ön camada UV şeffaf film çektirin sorun geçer.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2023, 09:55:01 »
cevaplar için teşekkürler, benim ford vardı (2013) kliması açınca 10 saniyede buz gibi ederdi sonra bu biraz garip geldi demekki bu arabalar böyle oluyor.  klima tamircileri her 2 yılda bir klima gazının kontrol edilmesi lazım sürekli azalır falan diyorlar dememekki asılsız hatta para almak için öyle yayıyorlar ortalığa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2023, 11:17:00 »
İnternette klima gazının her yıl %10 eksildiğini okudum araç 10 yaşında olunca epey eksilmesi gerek  eksilmezmi yani klima gazı ?

Ben kesinlikle katılmıyorum aracın herhangi bi kazası yoksa yani klima noktasında bir hasar yok ise borularında bir delinme veya kırık yırtık yok ise gaz kaçması veya bitmesi gibi  birşey söz konusu degil . 2006 corolla aracım var  2011 yılında aldım  2021 yılında sattım bu süre zarfından 1 kere bile klimaya müdehale ettirmedim düzenlide kullandım. Satın alan yakın bir tanıdığımız onunda müdehale ettirdiğini sanmıyorum  . Soğutması ile alakalıda bir sorun sıkıntı yaşamadım  . Zira babam  2007 model ford Connect aracı var deluxe paket bireysel kullanıcı .2008 yılında aldık babamın aracı genel olarak yatar haftada bir kere kullanır hadi  2 kere diyelim  geçen yaz bir işim için ödünç aldım kliamaısnı açtım daha  1 nci kademede arabayı buz gibi soguttu kapattık. Babam klimayı hiç açmaz tam tersi biz açıncada kapar kızar beni hasta ediyor diye yani senede  2 defa ancak çalışır çalışmaz oda klimacılar asparagaz kandırmaca  bilgilerinden öteye birşey degil bence 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2023, 14:15:21 »
Tamamdır, o kadar yıl gaz eklenmeden çalışıyorsa kesinlikle gazı eksilmez bi sorun yoksa hattında motorunda falan, bu bakım tablosundaki '' klima için gözle kabarcık kontrolü'' ne acaba serviste çalışan varmı sitede bize söylese nereye bakıyorlar gözle onu merak ettim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2023, 14:49:45 »

Araç nerede kalırsa kalsın soğuk üflemesi 10 dkyı bulmaması gerekir. Eğer aracınızı durduğu yerde klimasını çalıştırıp soğutmayı deniyorsanız o ayrı. Aracınız hareket halinde iken soğuk üflemesi en kısa sürede olur, aracınızın daha çabuk soğuması ve klima zehirlenmesi yaşamamak için klimayı açıp camların açık bir şekilde 1-2 dk hareket ettikten sonra camları kaparsanız hem daha çabuk soğuma yaşarsınız hem de daha sağlıklı olur.

Klimanın kullanım durumu da önemli, kışın bile arada klimanın çalıştırılması önerilir, daha önceki kullanıcı çok randımanlı kullanmadıysa Ümit beyin dediği durum olabilir.

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2023, 15:10:52 »
soğuk üflemesi 10 dk değilde, buz gibi el acıtacak kadar soğuk hale gelmesi o kadar sürüyor çok sıcakta yattı ise,    mesela güneş altında 2 saat durdu diyelim klimayı ilk açınca önce serin üflüyor sonra 2-3 dk araç yürürse aracı kurtaracak serinletecek serinliğe geliyor sürmeye devam edince tabi 7-8 dk sonra tam performans veriyor.   ama eğer araç gölgede ise dışarısı 35 derece bile olsa anında buz gibi üflüyor anladığım kadarı ile normal bir durum gaz eksikliği falan değil. ben ford focusu isterse akşama kadar güneşte kalsın klimayı açardım rolentide dahi  30 saniye sonra ellerimi tutamazdım üflediği yere ama bu aracın kliması onlara göre daha yavaş soğutuyor diğer arkadaşlarda normal olduğunu söylediler gazına baktırmaktan vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2023, 08:18:53 »
Durum öyleyse dediğiniz gibi sıkıntı yok. Soğutma sisteminde fordun hakkını vermek lazım, en düşük seviyede bile ciddi manada üşütür. Bende yakın zamanda Honda CR-V vardı. O kocaman geniş arabanın soğuması corolla gibi dar bir araçtan çok daha hızlıydı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2023, 19:29:22 »
Bilgiler verilmiş zaten. Klima yanında araç içine alınan Uv'de önemli.
Park halinde araç üstüne uygun kumaş da çok işe yarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2023, 11:52:31 »
Havalar aşırı sıcak gidiyor, bir de araç güneş altında kaldıysa klima ilk etapta soğuk vermez, 3-5 dakikaya normale döner. Gaz sorunu varsa hiç soğutmaz.
Kaçak olmadığı müddetçe gaz görevini yapar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2023, 12:28:11 »
Ben ön cam dahil butun camlarda  %99.9 uv filtreli llumar film var. Cok ise yariyor. Diger aracta yok bayagi farkediyorum.
Ayrica ustune pamuklu kumas ortuyorum. Arac tavanina da kumas ile tavan arasi acik kalsin diye deniz makarnalarindan koyuyorum. Direk tavana sicaklik vurmuyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007