0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kendime q klavyeyi yasakladığım için gündüz cevap yazamadım....vites geçişlerindeki sarsıntının artmasının nedeni baskı-balatada aşınma olmasıdır. dolasıyla araç gaz kesme ile baskı balata ayırma zamanını eşleştiremiyor. bunun çözümü kalibrasyon yapılmasıdır....bence sarsıntı çok fazla değilse biraz daha artmasını bekleyin ve servise başvurun...birde sonradan dikkat ettim, aracınız e konumunda iken boşa mı geçiyor eğer öyle ise servise başvurun, garantiden değişecek parçalar olabilir. hatırladığım kadarıyla 2008 öncesinde bu sorun vardı ve yerini iyileştirilmiş parçalar takılıyordu, eğer sizin sorunda bu ise şanslısınız...bu arada, zamanla şanzıman seçme konusunda fikrim değişti, bu sarsıntılı vites geçişlerine rağmen otomatik alacaksam multimode alırım, çünkü benim için yakıt tüketimi çok önemli....
İsmail Bey toyota pert oldu. şimdi corsa aldım dizel otomatik.
daha çok kaydırıyor , lakin motor freni gibi ozellikleri daha iyi yokuş aşağı giderken.
yokuş yukarı çıkarken manuel kullanmanız gerekiyor mu?
o sorunların bi kısmıyla bende karşılaşıyorum.hatta bu konuda bi başlıkta acmıştım kimseden böyle bi şikayet gelmedi diye 'bana öyle geliyor' demiştim..kimi zaman arac sarsılıyor vites geçişinde kimi zamansa gayet seri geçiyor..fakat boşa gecme durumuyla karşılaşmadım cok şükür.daha 38 bin km de baskı balata tükenmesi gibi bi durum ne kadar dogru bilemiyorum.
Çıkışlarda vites değişimi sırasında devir düşükken vites değiştiğinde yığılma oluyor daha sonra toparlanması zor oluyor bu nedenle yokuşun dikliğine ve arabanın yüküne göre ES modunu ya da manuel modu kullanmanı tavsiye ederim.
anlıyorum tamam ama benim aracım yokuş yukarı çıkarken gazdan hafif ayağımı çekeyim ve biraz hızlı olayım 4. vitese bile atıyor