Gönderen Konu: Açık Soğutma Sistemi Hakkında  (Okunma sayısı 631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 320000
  • Model Yılı: '04
  • 10 kere teşekkür etti
Açık Soğutma Sistemi Hakkında
« : Temmuz 29, 2023, 01:21:01 »
Bu sistemde radyatör içindeki havayı kendisi tahliye edip çıkan havanın yerine yine tahliye deposundan su ekliyor mu yoksa radyatör kapağını soğukken açıp kendimiz mi eklemeliyiz ?

Toyota Club Türkiye

Açık Soğutma Sistemi Hakkında
« : Temmuz 29, 2023, 01:21:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Açık Soğutma Sistemi Hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2023, 08:38:14 »
Genleşme kabında yeterince soğutma sıvısı varsa takviye yapar ama eksik kalan yerini siz tamamlamanız lazım, seviye kontrolü sabah marş yapmadan önce yapılmalı illaki sabah şart değil 12 saatlik beklemenin sonunda sabah veya akşam fark etmez,eğer motor tamiri gibi ağır işlemler yapılmışsa 3 gün boyunca seviye kontrolü yapılmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2023, 11:13:01 »
Yaklaşık 1.5 ay önce üst kapak contası değişti ve sanayiden aldığımdan beri radyatör kapağını hiç açmadım. Genleşme kabında da 2 parmak eksilme var.

Not: Conta değişme hikayesi de önceki sahibi bizi kandırmış, usta kapağı sökünce anladık. Aracın daha önce contası değişmiş, üstelik orjinal conta takılmamış ve silmeden takmışlar, ondan dolayı hava yapıyormuş. Kalorifer peteklerinde de sıkıntı olduğunu ve kaloriferi iptal ettiğini söyledi. Şu an aracım normal çok şükür. Dediğim gibi araç tamir olduğundan beri radyatör kapağını hiç açmadım, eksilme olduysa genleşme kabından doldurur diye düşünüyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2023, 20:58:34 »
Demekki usta kontrol etmiş bide kalorifer radyatörü iptal olduğu için eksiltmiyor,eksik kalan kısmı tamamlayın ihtiyaç olursa çeker oradan.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2023, 23:34:34 »
Dün tüm soğutma sistemi parçaları yeni olmasına rağmen araç hararette ani yükselmeler yaptı. Hemen sanayiye gittim ve durumu anlattım, ustalar sökmeye başladılar ve sıkıntı termostatta çıktı, fark etmeseydim başa dönecektik. Orijinal sıfır parçada dahil sorun olabiliyormuş temkinli olmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2023, 00:07:12 »
Dün tüm soğutma sistemi parçaları yeni olmasına rağmen araç hararette ani yükselmeler yaptı. Hemen sanayiye gittim ve durumu anlattım, ustalar sökmeye başladılar ve sıkıntı termostatta çıktı, fark etmeseydim başa dönecektik. Orijinal sıfır parçada dahil sorun olabiliyormuş temkinli olmak lazım.
Termostat orjınal değildir orjınalse bile rafta fazla beklemiştir,termostat gibi önemli parçaları yetkili servisten alın çünkü termostadın içindeki civanın raf ömrü var uzun bekleyenlerde o civa kuruyor ve düzgün çalışmıyor sanayideki parçacı raf ömrüne dikkat etmiyor ama yetkili servislerde güncel parçalar olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2023, 12:07:25 »
Aynen, haklısınız.