İyi günler.
Su püskürterek yolu temizleyen kamyondan dolayı araç ön tarafından yakın mesafeden toz aldı. Motor, havalandırma kanalları, polen filtresinin takıldığı kısım komple ince toz ile kaplandı. Polen filtresinden parçalanmış yaprak bile çıktı. Havalandırma mazgalının arkasına ışık tutarak baktım, kablolar ve zemin ince tozla kaplı. Polen filtresini değiştirdim ama ince tozdan dolayı havalandırmayı çalıştırdığımda havada toz oluyor. Toza karşı alerjim var ve 10 dk lık havalandırmayı çalıştırsam bile tüm gün boğazım ağrıyor. Bu tozu temizlemenin bir yolu var mı?
Şimdiden teşekkürler.
İşin uzmanı bir elektrikçi tarafından gerekli yerler sökülerek detaylı temizlik yapılmalı,yada klimayı açtığınızda fan seviyesini min.da tutmalısınız klimayı ilk açtığınızda ön camları açık tutarsanız tozun çoğuna yakını dışarı tahliye olacaktır.
bi lastikçiye gidip aracın camları kapıları açık iken klima fanını son hıza alıp çalılştırın sonrasında bahsettiğiniz motor bölümünde ki mazgal kısmından dışarıdan basınçlı hava tutun
Su püskürterek yolu temizleyen kamyondan dolayı araç ön tarafından yakın mesafeden toz aldı. Motor, havalandırma kanalları, polen filtresinin takıldığı kısım komple ince toz ile kaplandı. Polen filtresinden parçalanmış yaprak bile çıktı. Havalandırma mazgalının arkasına ışık tutarak baktım, kablolar ve zemin ince tozla kaplı. Polen filtresini değiştirdim ama ince tozdan dolayı havalandırmayı çalıştırdığımda havada toz oluyor. Toza karşı alerjim var ve 10 dk lık havalandırmayı çalıştırsam bile tüm gün boğazım ağrıyor. Bu tozu temizlemenin bir yolu var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Klima sistemini temizleyici hortumlu köpük spreyi kullanılabilir.
Temizlenecek yerler bu köpük ile doldurulur, üzerindeki talimata uygun süre beklenir, köpük tozları yakalayıp suya dönüşüp akıp gider sonra fan tam güç ile çalıştırılıp temizlik tamamlanır.
Merhaba, cevaplar için çok teşekkür ederim. kompresörle hava tutmayı deneyeceğim.
Klima temizleme spreylerini deneyen var mıdır? Toza karşı faydası olur mu?
Toza karsi etkinligi yok. Hatta ben bu spreylerle temizlik yaptim. Pek yararini goremedim..ya da ben yanlis uyguladim..