Selamlar, öncelikle herkese sorunsuz sıkıntısız sürüşler dilerim, 2008 1.33 Sol Paket Yarisimde vites geçişlerinde ve kalkışta vurma sesi geliyor, birkaç yaris sahibine sordum bende de var kronik dediler ama tam anladıklarını sanmıyorum, bir de buraya sorayım dedim.
Eğer aracı uzun saatler kullanmadıysam, araç soğuksa çalıştırdıkdan sonra 10-15 sn içinde hemen hareket edersem ve bu hareket anarya ise bazen tak tak tak tak sanki diş sıyırıyor gibi bazen de sadece tek ses TAK diyor ama nasıl bir ses içerde baya baya duyuyorum şiddetli bir ses geliyor anarya hareket bitip ileri gittiğimde ise yine sanki araç tekliyor gibi kalkış problem oluyor, 200-300 metre sonra hiçbir sorun kalmıyor dur kalklar normale dönüyor ses gelmiyor. Eğer aracı biraz kullandım ve parkettim, 1 saat sonra çalıştırdım hareket ettim, hiç sorun çıkmıyor. Bu olay soğuk havalarda oluyor özellikle. Mesela çok sıcak havada araç güneş altındaysa bu sorunu yaşama ihtimalim %50 oluyor anlam veremedim, özel bi servise anlattım baktı etti ama sesi alamadı çünkü araba sıcaktı, benim de bırakmaya zamanım yoktu öyle kaldı. Ha, bir de baya eğimli bir yolda anarya kalkacak olursam offff için gidiyor taktaktaktak sıyırıyor gibi ses geliyor...
Buna benzer sorun yaşayan var mı? Sizce ne olabilir acaba.
Sabah ses kaydedebilirsem kaydedip atacağım.