0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar 2007 model 1.6vvti benzin lpg 222xxxkm de avensis aracım var aracı alalı 10bin km yeni oldu olacak durumda bu zamana kadar hiç yağ su eksiltme yaptığını görmedim bu sebepten dolayı da bir rehavet yağ kontrolünü aklıma geldikçe yapıyordum. Bayramdan 1 hafta önce Kocaeli Ankara arası yolculuk yaptım ve Ankara’da da 1 hafta işe gidip geldim (yaklaşık 500km yol yapmışımdır toplamda) bu süre zarfında hiç yağ kontrolü yapmadım yola çıkarken seviyesi iyiydi. Arefe günü memlekete gidecektik yağına baktığımda yağ çubuğunda çok az nokta kadar yağ gösteriyordu bu durum beni aşırı şaşırttı aşırı bir yağ eksiltme durumu vardı çünkü ortada… içindeki mevcut yağ olan eneos 10w40 yağdan alıp 1.5litre kadar ekleme yaptım daha sonra yola çıktım bayram süresince ve geri dönüşten sonra hiçbir eksiltme olmadı(yaklaşık 1000km).Daha sonra arkadaşımın düğünü için tekrar yola çıkmam gerekti (650km)yağ seviyesi iyiydi düğün için cumartesi günü gittim ertesi gün sabah geri dönmek için yola çıkacaktım yağ kontrolü yaptığım zaman yine aynı manzarayla karşılaştım çok az nokta kadar yağ vardı 1litrede orda ekledim ve yola çıktım ve o zamandan bu yana yağ eksiltmesi olmadı şu aralar azar azar eksiltiyor onu da yağ değişimi yaklaştığı için yaptığını düşünüyorum ustaya götürmeye fırsatım olmadı henüz işten dolayı benzer durumla karşılaşan ya da bana bir akıl veren olursa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler 3bin km’de 2.5litre yağ eksiltme/yakma anormal bir durum olduğunu düşünüyorum