Gönderen Konu: 2006 corolla hb üst kapak tamiri sonrası çözülemeyen sorun  (Okunma sayısı 813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhaba aracımda rölanti dalgalanması ve aşırı titreme sorunu vardı  bir kaç yere götürdüm herkes subapların yandığını söyledi ve üst kapak açıldı subaplar çelikle değişti conta takımı değişti daha sonrasında araçtaki titreme yüksek oranda düzeldi tüm viteslerde araçta herhangi bir şey açık değilken far klima sinyal silecek cam vb. Rölanti dede çok sorun yok ama birşey çalıştırdığımda rölanti çok fazla oynuyor ve titreme aşırı artıyor. Forumda bir çok konu okudum benzer şeylerin neredeyse hepsine baktım ama çözüm bulamadım. Elektirikçide 3 4 gün kaldı herşeyine baktıklarını söylüyorlar. Diğer usta subaplarda üst kapakta sorun olmadığını soyuluyor ne yapacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

2006 corolla hb otomatik vites 184 bin kmde LPG 93binde takıldı benzindede aynı şeyi yapıyor kendi çekmiş olduğum videoyu ekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla hb üst kapak tamiri sonrası çözülemeyen sorun
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2023, 09:02:56 »
Bu sorun yeni mi başladı bilmiyorum ancak bu kasalarda vvti motorlarda devir dalgalanması çoğu corollada var. Ciddi bir problem olmamakla birlikte kafaya takan için araba sattıracak bir problem. Çünkü dediğiniz gibi çözümü yok. Ama dediğim gibi aracın gidişine çekişine etki eden bir problem değil. Kurum bilgisayarından videoya bakamadım dışarı çıktığımda bakacağım. Aşırı bir oynama yoksa can sıkmaya gerek yok.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2023, 09:17:34 »
olağandan fazla diye düşünüyorum .bir sürü para harcadıktan sonra düzelmeyince satacak kıvama geldim dediğiniz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2023, 18:09:05 »
Aracınızı satmanıza gerek yok,araçta şase sorunu var elektrik tesisatında ana şase kablosunu kontrol edin,düzelmezse şarj dinamosu diyot tablası veya dinamonun kendisi tadilat görmeli,sorun ap açık ortada elektrik sisteminde yük çeken birşey açıldığı zaman anlık dalgalanma oluşuyor hepsi bu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2023, 18:17:25 »
Yanıt için teşekkürler dün  elektirikçiye gittim akünün ve şarj dinamosunun sorunu olmadığını soylediler ama şase olayıyla ilgili şüphelenmediler bile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2023, 18:51:32 »
benim de rölantide ara ara oluyordu. inip çıkmalar. hava filtresinden gelen boruyu cıkarıp 2000 devir cıvarındayken kelebeğin oraya valf temizleyici kullanmıştım. büyük oranda düzelmişti.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2023, 19:52:00 »
Gaz kelebeği temizlendi  bobinler kontrol edildi  bujiler değişti aküyle ilgili bişey yok dediler şimdi tekrar gittim ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2023, 14:05:25 »
tekrar merhaba başka bir elektrikçiye gittim kontroller yapıldı her şeyi kontrol ettiğini sorunun gaz kelebeğinde olabileceği söyleniyor. olduğum ilde bunu deneme şansımda yok sizce gaz kelebeği bozulmuş olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2023, 14:09:30 »
başka bir gaz kelebeği ile denedik durum aynı. gaz kelebeği adaptasyonu bu durumu etkiler mi ?

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum sanayide usta gezmekten bıktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2023, 21:42:17 »
başka bir gaz kelebeği ile denedik durum aynı. gaz kelebeği adaptasyonu bu durumu etkiler mi ?

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum sanayide usta gezmekten bıktım.
Japon araçlarında adaptasyon gerekmez zaten öyle bir işlemde yok,Kasım bey videoyu tekrardan izledim araç size ap açık ifade ediyor bende elektrik sorunu var diyor sizin ustalar hâlâ niye arızayı bulamıyor anlamış değilim,yapacakları işlem çok basit tüm şase bağlantılarını kontrol edecekler gerekirse kablo papuçlarını değişecekler,eğer araçta bu devir dalgalanması oluşurken (yok denecek kadar az ama) motorun sesinde değişiklik olmuyorsa gösterge şasesi zayıflamış tır,basit bir müdahale ile düzelir o durum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.