Gönderen Konu: LPG + 40 bin bakımı. Lütfen yardım kafam çok karışık  (Okunma sayısı 2215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar. Mart 2020 çıkışlı 1.6 corollam var.aracin garantisi 5 yıl. Fakat bunun ilk 2 yılı komple garanti 3 yılı sadece motor şanzıman garantisiymiş. Gelelim asıl konuya
Gelen bu son zamlardan sonra aracıma LPG taktırmak istiyorum. Servisi aradım 29 bin dediler. İşletme dahil ruhsata. Aracım 38 binde 40 bin bakımı için de ağır bir bakım olacağını ve 5950 TL olduğunu söyledi. Servis BRC platinium takıyor. Dışarda fiyatı 15 bin. Ben prins ecomax taktırmak istiyorum. 13500 lira. 400 lirada yakıt hediyesi var. Birde artık aracı servise götürmemin bir anlamı kalmıyor dışarda taktirirsam. Bu 40 bin bakımında servis ne yapıyorsa aynısını işinin ehli  güzel bir özel serviste yaptırmak istiyorum. 40 bin bakımında neler yapıldı yaptıran bir arkadaş yardımcı olabilir mi.Yer Kocaeli İzmit. Tüp konusunda, Garanti konusunda ve özel servis konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler 🙏
Rabbim herkese kazasız sürüşler nasip etsin

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '25
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG + 40 bin bakımı. Lütfen yardım kafam çok karışık
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2023, 20:38:45 »
Merhaba
Ben mayıs ayında 40 bin bakımı yaptırdım.
0-20 yağ, yağ filtresi ,hava filtresi, polen filtresi ve fren hidroliği değişti.
diğer sarf malzemeleri istemedim .3700 tl tuttu.
 Ben arabayı aldıktan 2 ay sonra atiker grand taktırdım 40 bin km 'yi geçti.
İyi bir yol ayarı yaptırırsan çok memnun kalırısın.
şehir içi 10 lt şehirler arası 7 lt lpg tüketimi oluyor

2011 citroen c3 1.4 i attraction (2011-2014)
2014 nissan note 1.2 tekna (2014-2019)
2019 toyota corolla 1.6 vision mds (2019-2025)
2025 Tesla Model Y SR (2025-....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2023, 21:05:49 »
Öncelikle çok teşekkür ederim. Aracı aldıktan sonra dışarda mı taktırdınız acaba. Bildiğim kadarıyla Toyota BRC ile anlaşmalı. Garanti durumunuz nasıl oldu. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim 🙏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '25
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2023, 22:05:12 »
Ben dışarda taktırdım. Garantinin bozulmasını göze aldım.
2011 citroen c3 1.4 i attraction (2011-2014)
2014 nissan note 1.2 tekna (2014-2019)
2019 toyota corolla 1.6 vision mds (2019-2025)
2025 Tesla Model Y SR (2025-....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2023, 23:55:30 »
Eyvallah çok teşekkür ederim 🙏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2023, 01:15:06 »
Lpg'yi nerede taktırırsanız taktırın garanti biter yetkili serviste taksa garanti biter,aynı kite yetkili servisin o kadar para istemesinin sebebi motor kaskosu yapıyorlar sorun olursa oradan karşılıyorlar,siz evrak işleriyle uğraşmıyorsunuz aynı işlemi dışarıda herhangi bir sigortacıya kendinizde yaptırabilirsin hemde çok daha uyguna LPG kiti olarak Atiker grand tavsiye ederim lpg'ye en uyumlu motora boş yere fazla para verip başka marka taktormaya gerek yok grand enjektörleri tekli olduğu için benzin enjektörleri ne en yakın yerden montaj yapma imkanı sunuyor buda size performans avantajı olarak geri dönüyor aynı zamanda pürüzsüze yakın işçilik çıkmış oluyor diğer yönden pirinç regülatör kullandığı için ısıyı çok iyi iletiyor,LPG'de en önemli iki unsur montaj ve yol ayarıdır gerisi teferruat bütün araçlarında Atiker veya aynı ürün adı farklı olan akl kullandım şuan ki aracımda egea 1.4 te yine akl marka kit var ve çok memnunum önceki Corona da (2.0 motor 136 hp) yine akl vardı,aracın 40 bin bakımına gelecek olursak,
Değişecekler;
Fren hidroliği,
Yağ ve filtreler,
Balataların kontrolü,
Yağ olarak liqui moly 0w20 kullanabilirsiniz özellikle moliygen serisini.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2023, 01:18:05
Bakım içinde size yakın mesafede form moderatörümüz @Ahmet Güve (8047) bey var,kendisi Toyota prof.dür gözü kapalı söylediklerine güvenebilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2023, 08:27:47 »
LPG konusunda bu zamana kadar taktırmamış olmanıza üzüleceksiniz. Bende de 2020 1.6 corolla var. Bin kmde aldım 7 bin kmde prins teknomaks taktırdım. Şuan 27bin kmde ve sıfır sıkıntı. Servisin garanti bozulmuyor dediğine bakmayın araçta LPG kaynaklı bir sorun olduğunda garanti devre dışı kalıyor. Ama diğer parçalarınız hala garanti süresi boyunca garanti kapsamında.

Taktıracağınız kit marka modelide önemli tabi ki ancak işçilik bu işin nirvanası. Servisin söylediği BRC platinium kit piyasanın en iyi kitlerinden ve fiyatı doğal olarak yüksek. Ancak bizim araçlarımız LPG konusunda sorunsuz oldukları için o kadar çok fark vermeye gerek yok. Geçen hafta LPG bakımı için gittiğimde güncel fiyatları sormuştum.

Prins teknomaks 16.500
BRC confort 16.500
Atiker Gold yada Grand 15.500 TL olduğunu söyledi. Fiyatlar böyleyken atikeri taktırmanın hiç bir mantığı yok dedi ustam. Prinste lpg bakımı diğer ürünlere göre 2 kat pahalı ama diğerleri 10binde bakıma girerken Prins 20bin kmde bakıma giriyor. Ve Diğer kitlerde yan sanayi filtre çokken prins karekod uygulamasıyla bu yan sanayi filtre olayına kesin çözüm koymuş ve orijinal ürün dışında ürün takılmıyor. Prinsin ecomax modeli en düşük model bizim araçlara çok tavsiye edilmiyor. O yüzden orta ayarda bir kit ve iyi işçilikle sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz.

Yıllık bakıma gelecek olursak; ben ilk 10bin bakımını serviste yaptırdım 20bini parçaları temin ederek kendim yaptırdım ve şuan yine bakım zamanı geldi yine parçaları temin edip dışarıda yaptıracağım. Servisin 3.5-4 bin lira söylediği bakımı ben 1500 liraya en kaliteli yağ ile yapabiliyorum. Üzerindeki motorun 20 yılı aşkın bir motor ve sorunsuzluğunu bildiğim için bakımını dışarıda yaptırmanın bir sakıncasını görmüyorum. Dediğim gibi diğer sarf malzemeler yine garanti altında. Yakın zamanda solan cam çıtalarını garantiden değiştirdim, bazı araçlarda yaşanan direksiyon kutusu sıkıntısının da bakımını dışarıda yaptırmalarına rağmen garanti kapsamında değiştirildiğini duydum..
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2023, 09:22:04 »
Selam Merhaba

40 bin km de bindiğiniz aracınızda bu kadar km dir bir sorun yaşamadıysanız bundan sonrada yaşama olasılığınız bence düşük .Servis demek bile bile  kandırılmak demek bana öyle geliyor .Dışarda  1500 - 2000 lik bakım serviste  5000 lira oluyor veya dışarda  15 binlik bir kit serviste  29 bin oluyor hani aradaki fark  1-2 lira olsa mantıklı gelebilir ama bence hem bakımı hem lpg yi dışarda yaptırmanızı tavsiye ederim . Lpg noktasında prins teknomax veya brc platium sizin aracınız için biçilmiş 2 kaftan İstanbul Candan mühendislik var sosyal medya üzerinden  takip ediyorum  güzel işler çıkartıyorlar ve memnuniyet seviyeleri hayli yüksek .Burayı düşünebilirsiniz bence lpg montajı için  .Yakıt noktasında çok rahatlayacağınızı hatta ilk zamanlar size hayli komik gelecek rakamlar bana öyle olmuştu şu an  1 depo benzin 1500 lira civarı iken 500 tl ye dolan bir lpg ciddi bir rahatlama hissi veriyor  :) .Hiç. düşünmeyin  bakımıda özel toyota servisine yaptırın .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2023, 16:26:17 »
Öncelikle değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. LPG için BRC comfort Toyota özel kit taktırmaya karar verdim. Kesme biçme delme lehimleme gibi durumları yokmuş. çogü tüpte karşılaşılan benzin ibresinde düşüş, gaz göstergesinin kafasına göre oynaması gibi durumlarda olmuyormuş. İşi bilen ustanın ayarlarını yapması 10 dk sürermiş.16500 lira. 2 yıl garanti. Bu iki yıla ekstra motor garantisi 2900 lira. 12 taksit yapıyorlar. Bakım içinde izmit te toysay diye bir yer var sahibi eski Toyota Kaya servis çalışanı. Sadece Toyota araçlara bakıyormuş. Fiyat yetkili servisten ortalama %60-%50 daha uygun olur dedi.
Tekrardan çok çok teşekkür ederim 🙏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2023, 08:20:20 »
Öncelikle değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. LPG için BRC comfort Toyota özel kit taktırmaya karar verdim. Kesme biçme delme lehimleme gibi durumları yokmuş. çogü tüpte karşılaşılan benzin ibresinde düşüş, gaz göstergesinin kafasına göre oynaması gibi durumlarda olmuyormuş. İşi bilen ustanın ayarlarını yapması 10 dk sürermiş.16500 lira. 2 yıl garanti. Bu iki yıla ekstra motor garantisi 2900 lira. 12 taksit yapıyorlar. Bakım içinde izmit te toysay diye bir yer var sahibi eski Toyota Kaya servis çalışanı. Sadece Toyota araçlara bakıyormuş. Fiyat yetkili servisten ortalama %60-%50 daha uygun olur dedi.
Tekrardan çok çok teşekkür ederim 🙏

Güzel bir tercih, hayırlı olsun. Şahsen ekstra 2 yıl garanti almazdım, aracınız 1.5 olsa evet olurdu ama 1.6 corolla için fuzuli masraf bana göre :) Tercihinize yinede saygı duyuyoruz. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2023, 14:07:02 »
Ben şanssız bir insanım garanti yaptırmam sıkıntı çıkar yaptırırım sıkıntı çıkmaz. Biliyorum %99 2900 lira boşa gidecek ama kafam rahat olsun dedim. Çok teşekkür ederim 🙏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2023, 05:19:21 »
Ben şanssız bir insanım garanti yaptırmam sıkıntı çıkar yaptırırım sıkıntı çıkmaz. Biliyorum %99 2900 lira boşa gidecek ama kafam rahat olsun dedim. Çok teşekkür ederim 🙏
Evet dediğiniz gibi 29 bin boşa gitmiş aynı sistemi dışarıda taktırıp kendi sigortacınızdanda limitini istediğiniz gibi belirleyeceğiniz motor kaskosu yaptırabilirdiniz,zaten serviste aynı işlemi yapıyor, lpg'yi kim takarsa taksın yetkili serviste buna dahil Toyota Türkiye garantisi biter.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2023, 15:56:21 »
Merhabalar lpg taktırmak çok avantajlı prince için düşünün derim şu anda princeler artık orjinal hollanda değil diye biliyorum atiker  en iyisi bu konuda net bilgi almak isterseniz kütahya otogaz tartarini bayi var ona danışabilirsiniz. Ben de tartarini var ama artık Türkiye de servis desteği kalmadı. parça değişmesi gerekiyorsa atiker taktırıp geçiyorum.