Gönderen Konu: TEKLEME SORUNU ÇEKİŞ SORUNU  (Okunma sayısı 1631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
TEKLEME SORUNU ÇEKİŞ SORUNU
« : Temmuz 18, 2023, 19:32:32 »
Merhaba,
2006 model 180 bin km 1.6  AT terra BENZİN&LPG aracım yokuşlarda bayılıyor gaz pedalına dip gaz yaptıgımda ancak çıkıyor benzin ve lpg de aynı sorun  var dip gaz ile yokuş çıktıgımda araç boguluyor ve durdugumda  tekleyip stop ediyor
bügün bir yokuş çıkarken dip gaz yapmadan gaza hiç basmadan aracın ateleti ile çıktım yokuş sonunda aracım yine tekleme yaptı egzoz kontrol edildi kamara ile sağlam siboplar kompresyon ile kontrol edildi sorun yok kartal sanayide toyota ustası var baktı ve dediki sibop ayarı bozuk olabilir muhtemelen sıkı oldugu için araç boguluyor dedi ben bi düşüneyim gelecem dedim sizce sibop ayarı yaptırmalımıyım 

Toyota Club Türkiye

TEKLEME SORUNU ÇEKİŞ SORUNU
« : Temmuz 18, 2023, 19:32:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: TEKLEME SORUNU ÇEKİŞ SORUNU
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2023, 23:43:00 »
Merhaba,
2006 model 180 bin km 1.6  AT terra BENZİN&LPG aracım yokuşlarda bayılıyor gaz pedalına dip gaz yaptıgımda ancak çıkıyor benzin ve lpg de aynı sorun  var dip gaz ile yokuş çıktıgımda araç boguluyor ve durdugumda  tekleyip stop ediyor
bügün bir yokuş çıkarken dip gaz yapmadan gaza hiç basmadan aracın ateleti ile çıktım yokuş sonunda aracım yine tekleme yaptı egzoz kontrol edildi kamara ile sağlam siboplar kompresyon ile kontrol edildi sorun yok kartal sanayide toyota ustası var baktı ve dediki sibop ayarı bozuk olabilir muhtemelen sıkı oldugu için araç boguluyor dedi ben bi düşüneyim gelecem dedim sizce sibop ayarı yaptırmalımıyım
Araç ilk çalıştırmada nasıl kolay çalışıyormu,ara hızlanmalarda ne durumda hiç afr ayrı yapıldı mı ve ne kadar zamandır sizde?
Sibobkarda sıkıntı olsa kompresyon testinde çıkardı (test verileri elinizdemi) bujiler en son ne zaman değişti?
Buradan yardımcı olmaya çalışırız ama net bilgiler canlı test sonucunda ustanın görmesiyle ortaya çıkar, İstanbul'da ikamet ediyorsanız Atatürk oto sanayi de tem servisi tavsiye ederim sadece Toyotaya hizmet verirler ve yetkili servisten bile bilgililer yalnız randevu alarak gitmeniz gerekiyor yedek parça hizmetleride var.
Tem servis TLF:(0212)2851093
Ufuk bey'e konuyu anlatın elinden gelenin en iyisini yapar kendileri çok değerli biridir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2023, 17:04:55 »
merhaba,
araç ilk çalıştırmada sorunsuz tek marş ile alıyor,araca afr ayarı yapıldı fakat benzindede aynı problem var,araç 4 yıldır bende, test yapan usta bana bar değerlerini gösterdi 210 çıktı sanırım hepsi,bujiler tem otodan aldım 6 bin km oldu değişeli (havaflitresi yag ffiltiresi yağ vs ) hepsi ustayla tekrar konuştum araç uzun süre lpg oldugu içi sübablar sıkma yapmıştır ayar yapmam gerekli ben günde aynı araçtan 3 4 tane yapıyorum dedi hiç biri sonradan geri gelmedi söyle oldu söyle oldu diye bazı yerler ayar yaparken fincaları bozuyorlarmış ama bunlar baya iyi gibi geldi dumankayadan ayrılma bi usta cuma akşamdan dükkanın önüne çekicem arabayı cumartesi sabah başlıcaz bakalım ne olcak bana görede sibob sıkması cünkü araç ani hızlanmalarda tepki vermiyor dip gazyapıyorum tepki 0 sonradan açılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2023, 10:50:10 »
merhaba arkadaşlar sorunum çözüldü,
aracın subap  ayarı yaptık hiç bir sorunu kalmadı bügüne kadar yaşadıgım bütün çekiş sorunu 120 km den sonra hızlanma sorunu vs hepsinin nedeni subap ayarıymış sadece dogru ustayı bulmak önemli
herkez VVTİ motor subap ayarı istemez diyor böyle birşey yokmuş çünkü araç kitapcığında bile yazıyor benim araçta emme tarafı sıkmış hepsinde araç bu km olmuş hiç yapılmamış aracım resmen değişti tanıyamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2023, 19:26:50 »
merhaba,
2. gün deneyimim ortalama 200 km yol yaptım arabadaki sarsıntılı çalışma ve ışıklarda hafiften titreme sorunu çözüldü
100 km üsütne çıkınca sanki arabanın rot bozuk gibi kasma ve titreme vardı o sorunda çözüldü
gözle gözükür şekilde yakıtta iyileşme var, Araba çalısır çalışmaz motor ısınıyotdu ve hemen fan açıyordu o sorunda çözüldü
yokuş performasnına ve çekişi 1.5 dci araçlar gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Coronaciyiz
  • Kilometre: 233000
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2023, 20:16:04 »
Merhaba supap ayarını kime yaptırdınız bende İstanbul'dayım dükkan ismi verebilirmisniz
🙂🙂🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🙂🙂

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2023, 20:20:18 »
merhaba,
Kartal otosanayi sitesinde Yıldırım toyota (erdogan usta) dediginizde direk gidebilirsiniz kendisi dumankaya toyotada emekli olup burda dükkan açmış nadir dürüs esnaflardan gereksiz hiçbir masraf çıkarmadan en uygun iş bitiren bir usta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Coronaciyiz
  • Kilometre: 233000
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2023, 20:21:59 »
Teşekkür ederim sağolun ...
🙂🙂🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🙂🙂

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2023, 23:06:42 »
Merhaba supap ayarını kime yaptırdınız bende İstanbul'dayım dükkan ismi verebilirmisniz
Senin arabanın sibob ayarı diğerlerine göre kolay ama hiç LPG görmediği için sorun olacağını zannetmiyorum,sadece devir gösteren yeterli olacaktır,devamlı şehir içinde kullanıldığı için belli zaman sonra sağırlaşıyor, özellikle eski model araçlarda çok karşılaşılan bir durum,bujilerde eski araçlarda max.20 bin km'de bir değişmesi gerekir ek olarak benzin deposuna uzun yola çıkacağım zaman 1 tane liqui moly sibob temizleyici atıp çıkman daha iyi olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2023, 09:58:41 »
Merhaba sorununuzun çözülmesine sevindim

ae101 var bendede yeni aldım dayımın aracıydı ama öyle sibop ayarı felan binmez yağ değişimine bile biri söyleyince gider. İlk çalışmayla alakalı bir sorun yok güzel ama motor ısınınca arabada böyle bir kasma oluyor sanki . Özellikle rampa çıkışlarından sonra normal düz yola çıksanız da kendini belli ediyor . Araba rahat gidemiyor . Araç öyleyken benzine çekiyorum benzinde de o istenilen gücü bulamıyorum . Birde şunu fark ettim aracın radyatörü yeni antifiriz karışımı yeni -45  çıkıyor olmasına ragmen motor ısınınca sık aralıklarla fan açıyor araç hani  5 dakika çalışıp açsa iyi derim de 1-2 dakika demeden tekrar açıp kapatıyor aliminyum radyatör ile değişmişler ondan mıdır bilmiyorum hararet ile alakalı bir sorun  yok çok şükür ama daha öncede efsane kullandık uzun yıllar fan açtığına çok fazla şahit olmuşluğum yoktur . Sibopların sıkı olmasından bende şüpheleniyorum  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 26, 2023, 13:21:33 »
Bu havalarda fan açması gayet normal, özellikle şehir içinde çok fazla fan açar, eskiden duyulmasının sebebi araç şimdikine göre daha yeniydi ve hava sıcaklıkları o dönemlerde bu kadar değildi.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 26, 2023, 14:55:02 »
Senin arabanın sibob ayarı diğerlerine göre kolay ama hiç LPG görmediği için sorun olacağını zannetmiyorum,sadece devir gösteren yeterli olacaktır,devamlı şehir içinde kullanıldığı için belli zaman sonra sağırlaşıyor, özellikle eski model araçlarda çok karşılaşılan bir durum,bujilerde eski araçlarda max.20 bin km'de bir değişmesi gerekir ek olarak benzin deposuna uzun yola çıkacağım zaman 1 tane liqui moly sibob temizleyici atıp çıkman daha iyi olur.

Bu urunu benzinli araclarda kullanmak getekir mi?
Veya ben 3-4 depoda bir wurth benzin katkisi kullaniyorum. Ayni mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2023, 05:26:24 »
Bu urunu benzinli araclarda kullanmak getekir mi?
Veya ben 3-4 depoda bir wurth benzin katkisi kullaniyorum. Ayni mi?
Benzin katkısı ayrı bir ürün,sibob temizleyiciler ayrı bişey bide boğaz kelebeğinden uygulanan sprey şeklinde çeşitleri var müthiş bir etki sağlıyor onlarda manifold temizleyici olarak geçiyor,hatta bir zamanlar video da atmıştım usta bile şok olmuştu müşterisi uygulamış usta önce inanmamıştı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2023, 06:10:24
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 27, 2023, 16:01:30 »
ben bügün usta ile konuştum benzin lpg fark etmeksizin sübab ayarı yapılması gerekli olan birşey dedi sadece lpg varsa 60 bin benzinde 100 bin km gibi ayarlar bozuluyor dedi ek olarak araç eskisi gibi ısınmıyor benim araçda yazın fan kapanmazdı sürekli açıktı şuan ne sadece ara ara açıyor.