Bilgilendirme için teşekkür ederim. LPG'li kullanım yaparken araç yolda motor arızası verdi bugün, benzine aldım, kontağı kapattım açtım vs. ama arıza ışığı sönmedi ben de akü kutup başlarını söküp taktım arıza lambası söndü. Daha sonra birkaç kez daha denedim. LPG'yi düğmeden kapatarak aracı çalıştırdığımda hiçbir sorun yok ama LPG açıkken çalıştırmak istediğimde yine bu durum karşıma çıkıyor. Arıza ile ilk karşılaştığımda park etmek üzereydim ki "Motor durdu, direksiyon gücü düşük" uyarısı verdi. Birkaç kez LPG'ye geçmeyi denedim, rolanti dalgalanıyor, araç durmak üzereyken devir çok düşüyor, stop noktasına geliyor hatta bir kavşakta stop etti. Benzine aldığım an ise bunların hiçbiri yok.
LPG montajını Candan Mühendislikte yaptırmıştım üstelik çok da yeni yapıldı işlem. Hatta bujilerimi de değiştirdiler, NGK buji takıldı. 2 gündür ise bu arıza nedeniyle yolda kalmanın eşiğine geliyorum. Yarın arayacağım orayı ya da bulunduğum yerde bir BRC servisine gideceğim. Bugün de arıza kodlarına bakmak için Ahmet abiyi bir ziyaret edeceğim.
Ekleme: Ahmet abiyi ziyaret ettim, enjektörlerden biri sorunlu, hafta içi halledeceğim. LPG'yi tanktan kapattı, dolaşımdaki gazı da bitirdik, düğmeden de kapattık, düzelene kadar benzinle kullanacağım.