Gönderen Konu: Geç Çalışma Sorunu  (Okunma sayısı 1167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Geç Çalışma Sorunu
« : Temmuz 16, 2023, 07:21:43 »
Herkese iyi günler. Aracımda dün akşam farkettiğim bir sorun meydana geldi. Önce, yol üzerinde aracı park edecekken stop etti ve "Motor durdu. Direksiyon gücü düşük" uyarısı verdi. Aküye yordum ama akümü daha mayıs ayında 55 amperlikle değiştirdim. Üst üste denemelerim neticesinde aracın marş alma ile ilgili sorunu olduğunu düşünmeye başladım.

Aracım 2019 model toyota corolla 1.6 vision paket. Brc platinium lpg sistemi mevcut ve bu sabah marşa bastığımda geç çalıştı, videosunun linkini paylaşıyorum. Sorun ne olabilir?

Toyota Club Türkiye

Geç Çalışma Sorunu
« : Temmuz 16, 2023, 07:21:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Geç Çalışma Sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2023, 14:53:42 »
Araçta yanma odasına LPG kaçağı var,ilk çalıştırma da benzin ile gaz birleşince geç çalışma yapar,depodan gaz vanasını kapatın öyle deneyin sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır,gaz regülatörü yada enjektörler de hata var stop ettikten sonra borularda kalan gazı yanma odasına kaçırıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2023, 16:08:06 »
Bilgilendirme için teşekkür ederim. LPG'li kullanım yaparken araç yolda motor arızası verdi bugün, benzine aldım, kontağı kapattım açtım vs. ama arıza ışığı sönmedi ben de akü kutup başlarını söküp taktım arıza lambası söndü. Daha sonra birkaç kez daha denedim. LPG'yi düğmeden kapatarak aracı çalıştırdığımda hiçbir sorun yok ama LPG açıkken çalıştırmak istediğimde yine bu durum karşıma çıkıyor. Arıza ile ilk karşılaştığımda park etmek üzereydim ki "Motor durdu, direksiyon gücü düşük" uyarısı verdi. Birkaç kez LPG'ye geçmeyi denedim, rolanti dalgalanıyor, araç durmak üzereyken devir çok düşüyor, stop noktasına geliyor hatta bir kavşakta stop etti. Benzine aldığım an ise bunların hiçbiri yok.

LPG montajını Candan Mühendislikte yaptırmıştım üstelik çok da yeni yapıldı işlem. Hatta bujilerimi de değiştirdiler, NGK buji takıldı. 2 gündür ise bu arıza nedeniyle yolda kalmanın eşiğine geliyorum. Yarın arayacağım orayı ya da bulunduğum yerde bir BRC servisine gideceğim. Bugün de arıza kodlarına bakmak için Ahmet abiyi bir ziyaret edeceğim.

Ekleme: Ahmet abiyi ziyaret ettim, enjektörlerden biri sorunlu, hafta içi halledeceğim. LPG'yi tanktan kapattı, dolaşımdaki gazı da bitirdik, düğmeden de kapattık, düzelene kadar benzinle kullanacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2023, 21:02:51 »
Geçmiş olsun,
Bujiler neden değiştirildi?
Aracın km'si nedir?
Eski bujileriniz duruyorsa saklayın aracınızın orijinal bujisi denso markadır ve iridyum bujidir değişim aralığı benzinde 100 bin LPG olunca 80 binde bir değişir,ngk da japon malıdır ama orjinali dediğim gibi densodur, enjektör değişimi sonrası tekrar afr ayarını kontrol etmenizde fayda vardır, Ahmet abi dediğiniz Ahmet güve bey ise zaten gerekenin en iyisini yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2023, 21:15:25 »
LPG montajı esnasında değişmesi gerektiğini, sorun olabileceğini söylediler, çıkan bujileri almadım. Aracın km'si şuan 57 bin civarı. Toyota araçların bazılarından NGK bazılarından Denso çıktığını, orijinal olduğunu söylediler ve NGK taktılar, olur değiştirin madem dedim, o an için uğraşmak istemedim.

Evet, Ahmet abi dediğim Ahmet Güve. Enjektör değişimi sonrası 60 bin bakımında bujileri de tekrar yetkili serviste Denso'ya çevirttireceğim, kendi şahsi tecrübeme dayanarak da AFR, LPG  ve Candan Mühendislik konusunu da bir daha yan yana getirmem. Sadece bu arıza noktasında yardımlarını isteyeceğim o kadar. Daha sonra kendime iyi bir LPG ustası bulacağım.