Aracım 2015 model, 1.6, benzin+lpg, otomatik vites Corolla Advance. Aracımı sabahları (soğukken) çalıştırdığımda pır pır ederek çalışıyor, D moduna aldığımda rölanti sıfılla bir arasına (yanı 500, 600 devirlere düşüyor) geliyor ve teklemeli çalışıyor. tekrardan N konumuna alıyorum tekleme ortadan kalkıyor D aldığımda tekrar tekliyor. 5 km kadar gittiğimde yani araç ısındığında tüm bu problemler ortadan kalkıyor. arıza ışığını yaktığında verdiği hatalar şunlar.
1. P0302 Silindir 2 ateşleme kesici tanındı
2. P16604 motor başlatma fonksiyon kesintisi
3. P1605 Rölanti ayarı: Durumu nominal aralık dışında
Bu hata kotlarını verdiğinden bobin ve buji sıkıntısını test etmek için silindir ikinin buji ve bobinlerini üç numaralı silindirin bobini ve bujisi ile yer değiştirdik. Problem devam etti ve yine arıza ışığı yaktı ve verdiği hatalar aynı, yani silindir iki ateşleme kesici tanındı... Bu aşamadan sonra yaklaşık 100000 km LPG li kullanılan aracıma subap yakmasından şüphelenerek silindir pasınc testi yapıldı. Test sonucuna göre;
1. silindir 175
2. silindir 55
3. silindir 175
4. silindir 175 geldiğinden subap tamiri için usta üst kapağı sökerek kapakçıya gönderdi ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra aracı tamirciden iki gün sonra aldım. Hemen ertesi sabah arabamı çalıştırdığımda aynı problemin devam ettiğini gördüm. Bu arada bujilerimde değişti, LPG kapatılarak arca 4 gün benzinde bindim. Problem olduğu gibi duruyor. Yani sabahları ilk çalıştığında henüz araç soğukken D oduna aldığımda rölanti 1000 devirden 500-600 devirlere düşüyor tekliyor sanki sönecekmiş gibi olup tekrar toparlamaya çalışıyor, gaza bastığımda gaz yemesinde hiç problem yok. 5 km kadar gidince motor ısındığı zaman problem ortadan kalkıyor. Araç soğuyup tekrar çalıştırınca aynı problem var. sorun nedir aceba başından böyle bir şey geçen var mı. (Bazı yerlerde valfmatik, bazı yerlerde vuruntu sensörü olabilir gibi yorumlar var).
Tecrübelerinize ihtiyacım var...