Gönderen Konu: T27 Avensis 2013 Elegant Extra Cam Açma Düğmelerinde Sorun  (Okunma sayısı 1460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '13
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Herkese merhaba,

2013 Model T27 Avensis Elegant Extra SW aracımda akü 5 yaşını doldurdu ve geçen hafta araç çalışmamaya/zor çalışmaya başladı. Ben de akü siparişini verdim gelmesini bekliyorum. ancak bugün akşam üzeri yine marş basmadı 2-3 defa ve çalıştırma düğmesine bastıktan hemen sonra sıcak sebebiyle ön camları açmaya çalıştım, araç 2-3 denemede anca çalıştı ancak camlar açılırken elektriği birkaç kez kesince birşeyler oldu.

Cam açma düğmelerim şuan arka iki taraf için sorunsuz çalışıyor, hem otomatiği hem normal açılışı, ama ön camlarınki düzgün çalışmıyor. Mesela şoför tarafında sağ ön cam düğmesi hiç çalışmıyor, şoför camı düğmesinde ise otomatik tam açma kapama fonksiyonu çalışmıyor sadece diğer türlü çalışıyor.

Bu cam açma düğmelerinin sigortaları ile alakalı olabilir mi, her camın ve her fonksiyonun sigortası ayrı mı? Bilen varsa destek bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
2013 Toyota Avensis Station Wagon + Emmegas(Landirenzo) Lpg Sistemi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis 2013 Elegant Extra Cam Açma Düğmelerinde Sorun
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2023, 01:35:06 »
Enerji kesintisinde tek dokunuş ile otomatik açma kapama çalışmaz sizin açma ve kapatma tuşunu hiç bırakmadan birer defa indirip kaldırırsanız tek tuş ile otomatik çalışmaya başlar kısaca bu işlem ile bütün camlara sizin tanıtmanız lazım
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2023, 07:08:21 »
Enerji kesintisinde tek dokunuş ile otomatik açma kapama çalışmaz sizin açma ve kapatma tuşunu hiç bırakmadan birer defa indirip kaldırırsanız tek tuş ile otomatik çalışmaya başlar kısaca bu işlem ile bütün camlara sizin tanıtmanız lazım

Bendeki sorun bu değil işte, şoför tarafındaki düğmeden sağ ön cam hiç hareket etmiyor, düğme işlevsiz hale geldi yani, sol ön camın tek tuş otomatiği çalışmamaya başladı, arka camlarda hiç sorun yok, anlamadım şuan ne olduğunu, yine de cevabınız için sağolun, basılı tutarak açıp kapatmayı deneyeyim en azından şoför tarafınki böyle çözülebilir belki

Maalesef bu dediğinizi denedim benim sorunum düzelmedi, başka bir derdi var ama ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2023, 12:44:52 »
Bendeki sorun bu değil işte, şoför tarafındaki düğmeden sağ ön cam hiç hareket etmiyor, düğme işlevsiz hale geldi yani, sol ön camın tek tuş otomatiği çalışmamaya başladı, arka camlarda hiç sorun yok, anlamadım şuan ne olduğunu, yine de cevabınız için sağolun, basılı tutarak açıp kapatmayı deneyeyim en azından şoför tarafınki böyle çözülebilir belki

Maalesef bu dediğinizi denedim benim sorunum düzelmedi, başka bir derdi var ama ne?
Muhtemelen tuşun bacağı ezilmiştir yada oksitlenmiştir sökmeden belli olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2023, 17:16:22 »
Genellikle çalışmamasının sebebi tuşların içindeki parçanın kırılmasından kaynaklanıyor.Metal parça kırılınca cam ya inmiyor yada yukarı çıkmıyor gerçi siz hiç çalışmıyor demişsiniz.Resimlerini paylaştığım yeri elinizden geliyorsa söküp kontrol edebilirmisiniz.
Edit:camların siğortalarıda farklı imiş gösterğe panelinin altındaki siğortaları kontrol edebilirsiniz şöför tarafı atmış olabilir.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2023, 22:34:59 »
Gece aracı çalıştırdığımda farkettim, şoför tarafındaki düğmelerden 3 tanesinin(sağ ön, ve arkadaki 2 cam düğmesinin) led ışıkları 2 defa yanıp sönüyordu bir sn ara verip tekrar yanıp sönüyor bir çeşit arıza sinyali veriyorlar sanırım, sağ ön kapıdaki cam düğmesinin ledi de aynı şekilde yanıp sönüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2023, 23:56:34 »
Ledler yanıp sönüyorsa şahse kesiyor olabilir,iyi bir elektrikciye kontrol ettirin ben kendim bulmuştum sorunu,aynısını yaşadım ve dediğim gibi şahse sorunu çıktı canı isterse çalışıyordu şahse kablosu içten çürümüş 1 karış kablo ekleyince sorun düzeldi.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2023, 02:46:45 »
Aynı sorunun benzeri benim aracımda şu şekilde oluştu. Ön yolcu tarafı cam düğmesi ara ara çalışıp çalışmamaya başladı. Daha sonrasında temizlik yaptım ve 2 hafta kadar sorunsuz kullandım. Bu sürenin ardından ön yolcu cam düğmesi çalışmaz oldu.ön yolcu cam düğmesine basıp cam açamayan arkadaşım olursa şöför tarafından cama komut verirsem çalışmaya başlıyor ön yolcu cam düğmesi düzenli olarak çalışıyor. Her kontaktan sonra bu şekilde oluyor. Sigorta ve şase kontrolüne baktıracağım en kısa zamanda. Herhangi bir gelişme kaydedebilirsem paylaşacağım.  Cavit bey ve ümit beye teşekkür ederim bu bilgiler için.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2023, 15:57:25
Ledler yanıp sönüyorsa şahse kesiyor olabilir,iyi bir elektrikciye kontrol ettirin ben kendim bulmuştum sorunu,aynısını yaşadım ve dediğim gibi şahse sorunu çıktı canı isterse çalışıyordu şahse kablosu içten çürümüş 1 karış kablo ekleyince sorun düzeldi.
Ekleme yaptığınız kabloyu cam düğmesine giren kablolardan mı yapıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 08, 2023, 22:16:12 »
Peki arkadaşlar Ankara da bu işten anlayabilecek iyi bir elektronikçi tavsiyeniz var mı?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2023, 10:46:27
Benim problemim kalibrasyon ayarıyla çözüldü, daha önce yanlış yaptım muhtemelen şuan düzeldi hepsi. Konu ile ilgili yardımcı olan Cavit abiye, Ümit abiye ve Murat Köse ye çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2023, 02:06:08 »
Aynı sorunun benzeri benim aracımda şu şekilde oluştu. Ön yolcu tarafı cam düğmesi ara ara çalışıp çalışmamaya başladı. Daha sonrasında temizlik yaptım ve 2 hafta kadar sorunsuz kullandım. Bu sürenin ardından ön yolcu cam düğmesi çalışmaz oldu.ön yolcu cam düğmesine basıp cam açamayan arkadaşım olursa şöför tarafından cama komut verirsem çalışmaya başlıyor ön yolcu cam düğmesi düzenli olarak çalışıyor. Her kontaktan sonra bu şekilde oluyor. Sigorta ve şase kontrolüne baktıracağım en kısa zamanda. Herhangi bir gelişme kaydedebilirsem paylaşacağım.  Cavit bey ve ümit beye teşekkür ederim bu bilgiler için.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2023, 15:57:25
Ekleme yaptığınız kabloyu cam düğmesine giren kablolardan mı yapıyorsunuz?
Sol ayak dayama yerinin yanındaki tesisat kablolarından yaptık iki ayrı şase kablosu vardı sağlam olandan diğerine bağlantı yaptık herşey düzeldi.
TOYOTA CORONA 3S FE