Gönderen Konu: 2014 model Corolla 1.4 d4d yağ yakma problemi olan varmı ?  (Okunma sayısı 4556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür etti
2014 d4d 5000 km de yağ lambası yakiyor sarı lamba aynı sorunu yaşayan varsa yoruma gelebilir mi arkadaşlar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 model Corolla 1.4 d4d yağ yakma problemi olan varmı ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2023, 16:14:17 »
Merhaba 1.4 d4d motorların hepsi az da olsa her zaman yağ eksiltir. 1000 1500 km de bir çubuktan kontrol edin gerekirse ekleme yapın. 5000 km ye kadar eksilme olur fakat yağ lambası yakacak kadar azalması düşündürücü. Farklı bir durum olabilir damlatma vs. 2011, 2015 Corolla araçlarımda yaşadığım bir durumdu kronik sayılan bir olay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2023, 14:07:32 »
5 bin km den sonra eksiltmiyormuydu sizinki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2023, 09:44:42 »
benim aracın yağ seviyesi 2 çizginin  tam ortasında dün baktım,servis bakımından sonra 5000 km geçti   (2013 d4d 1.4)  bakımdan hemen sonra hiç seviyeye bakmamıştım yetkili servisler bakım yaptığında seviye tam nerede olur onu merak ettim eğer 3,9 litre koyuyolarsa filtreye dolanla beraber iki çizginin ortasında oluyor ama aracı çalıştırıp filtreye yağı emdirip sonra tekrar ekleme yapıyorlarmı onu bilmiyorum bu konuda bilgisi olanvarmı acaba eksiltipmi yarıya geldi yoksa zaten bu seviyedemiydi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2023, 23:10:04 »
10 bin km ye gelmeden ilk noktanın biraz altında ya da minumum da olabilir çok dert etmeyin minimum altına iniyorsa lamba yakar alın castrol edge 5.30 şişesi (ya da kullandığınız yağ markası ne ise) üstten ekleyin aşırı azalma varsa takip edin.  Yarım litre eksiklik olabilir. 1 litre üstü sorun teşkil eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2023, 23:53:55 »
Benim 3800 km oldu Max ve min çizgisinin arasından biraz daha aşağıda minimuma yaklaşık
Bakalım takip edeceğim fakat bir usta dpf iptal ettirdiysen insanda olur dedi sizce ne kadar doğru bu dpf Şi iptal edilen araç yağ azaltirmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2023, 10:50:14 »
Benim 3800 km oldu Max ve min çizgisinin arasından biraz daha aşağıda minimuma yaklaşık
Bakalım takip edeceğim fakat bir usta dpf iptal ettirdiysen insanda olur dedi sizce ne kadar doğru bu dpf Şi iptal edilen araç yağ azaltirmi ?

Senin Araç kaç KM de,  birde sen DPF yi iptalmi ettirdin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2023, 12:41:42 »
Evet dpf ve egr iptal oldu araç 98 binde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2023, 13:00:03 »
Dpf ve egr iptali emisyonu arttırdığı için bir sebep olabilir. Zaten bu araçlarda ikisi takılı iken de eksiltme oluyor bence etkiliyordur. Ayrıca kalkışlarda vs. gaza oturduğunuzda araç duman atıyordur sebebi neydi ki iptal ettirmenizin onu anlamadım performans için falan mı ? Öyle ise 1.4 d4d ler gerçekten o işlere göre verim sağlayan bir motor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2023, 16:51:05 »
Evet dpf ve egr iptal oldu araç 98 binde

hocam keşke araştırsaydın biraz zaten 100.000 kmde bi aracın dpf çöp oldu ise çok yanlış kullanılmış demektir ve ayrıca aracın tüm mühendislik iç basınç  hesapları, verim hesapları o parçalar var iken çalışacak şekilde dizayn edilir sen bakma sanayide adamlar her şeyi yapar bişey olmaz der , teknik bilgiye sahip uzman bir kişiye sorduğunda sana aracın motorunu mahvedeceğini anlatırlar, ben iptal ettirdim bişey olmuyor diyenlere ve iptal işlemi yapanlara sakın danışma ,  hemen araban dağılmaz ama yavaş yavaş ölmeye başlayacak motor ve turbo

( en basit anlatım ile mesut abi anlatmış

''DİZEL PARTİKÜL FİLTRESİ (DPF EGR OFF) İPTALİ ZARARI HAKKINDA LÜTFEN OKUYUN!.. 
  DPF iptali durumunda filtreniz boşaltılarak motor beyninden silinir ve fabrikasyon orjinal yazılımın dışına çıkılarak aracınıza büyük zararlar verebilirsiniz.Başlıca zarar gören parçalar;

TURBO,

EGR VALFİ,

ENJEKTÖRLER,

Ve Sırasıyla Motor Aksamları.

DPF Filtre boş olduğunda, turbo basıncınız fabrikasyon değerde olmayacak ve ileride turbo şarj problemleri yaşayabileceksiniz.

Egr Valfi çalışmadığında veya iptal bypass olduğunda aracınızın çekişi performansı değişecek ve siyah duman atma, stop etme , motorda tekleme gibi problemleri yaşayabileceksiniz.

Enjektör ise filtreler boş olduğunda basınç değerleri değişecek zamalanla enjektörler bozulacak ,beyaz (mavi) duman,siyah duman , rolantide bozukluk , fazla yakıt sarfiyatı gibi problemler yaşayabileceksiniz.

Bu motor parçalarının hepsi yakıt tertibatında olduğu için iptali durumundaki problemlerin başlıcaları,

ÇEKİŞ DÜŞÜKLÜĞÜ,

YAKIT SARFİYATI

TEKLEME TİTREME ,

YANMAMIŞ EGZOZ KOKUSU,

GİBİ PROBLEMLER YAŞAYABİLECEKSİNİZ.

Oldukça yanlış bir inanış gereği önemli parçanın sökülerek iptal edildiği bilinmektedir. Yanlış inanışa göre aracın dizel partikül filtresi Sökülerek hız ve güç bakımından yüksek performans elde edilmeye çalışılması tamamen yanlış bir düşüncedir. Gücün ve performansın yükseltilmesi parçanın sökülmesinin ardından ile bir miktar artıyor gibi gözükse de orta ve uzun vadede motorun ömrünün kısalmasına yol açtığı uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Üstelik yeni nesil araçlarda beyin üzerinden sağlanan sinyallerin kesilmesi ile birlikte motorun uyarı sinyali göndermesi ile birlikte beyin arızalarına sebep olabileceği de unutulmamalıdır.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 34 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2023, 00:04:56 »
Merhaba, benim aracım da 2014 model dizel otomatik.
2017 yılında 40.000 de aldım. Aldığım kişi bir iki defa yağ eksiltiyor diye servise götürmüş. Takip edelim demişler.
Ben aldığımdan beri her 10.000 km'de 3 litreye yakın yağ eksiltiyor.
4-5 binde bir 1 litre ekliyorum. 8-9 binde bir yağ bakımı yapıyorum. 6 senedir böyle. artma ya da azalma yok.
Yakıt tüketimi 5.5 - 5.6 litre. çekişi ve performansı iyi
70 binde dpf tıkandı. rejenerasyon yapıldı
80 binde yine tıkandı ve yine rejernasyon yapıldı
90 binde yine tıkanınca dpf sökülüp temizlenip tekrar takıldı. Kesme sökme ve kaynak gereken masraflı bir iş yapıldı.
Ben de dpf iptalini sordum. ancak ustam önermedi. bir yeri düzeltirsin, başka bir yer bozulur tavsiye etmem dedi.
Ama yağ eksiltmenin dpfnin tıkanmasında rolü olduğunu söyledi.
arabayı bu şekilde kullanıyorum. ustam böyle gider masraf açmaz dert etme dedi.
olmasa daha iyiydi ama ne yapalım. genel olarak arabadan çok memnunum. yeni arabalarda sorun olmayacağının garantisi yok
Tavsiyem sık sık yağı kontrol edin ve kenarda 1 lt yedek yağ bulundurun. muhtemelen siz de sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2023, 16:39:19 »
kardeş o araçtan kurtul sen ciddi söylüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 30, 2023, 12:38:03 »
O araçların yağ eksiltmesinin ana nedeni sekman boşlukları diğer etki eden nedenlerden ikisi karter havalandırma valf arızası ve hava filtresi,karter havalandırma tıkanınca emiş yapmaya başlıyor ve yağı emmeye verip ordan yakıt ile birlikte yakıyor,diğer neden hava filtresi kaliteli olmazsa geçirgenliği kötü olursa düzgün hava çekemeyen sistem yine karter havalandırma ya yükleniyor aynı zamanda yakıtı fazla çektiriyor olaylar silsilesi birbirini takip ediyor, herşeyden önce dizel araç tam bir fiyaskodur sözde az yakıyor lt bazında fazla km yapıyor gibi gözüküyor ama günün sonunda açtığı masraflar can yakıyor bide o kadar masrafa rağmen düzen tutmuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2023, 09:19:33 »
hocam genel anlamda dizel araç fiyaskodur demek bence doğru değil , burada benim tanıdığım onlarca taksici sıfır dizel araç alıyor 300000-400000 km şehir içi yollarında hayvana biner gibi biniyor yok marşa basınca beklemekmiş yok stop etmeden beklemekmiş umurlarında bile değil tek dikkat ettiikleri 10.000 km de bir oda serviste falan değil ha sanayide yağ değiştirmek zaten ayda bir 10000 km dolduğu için her ay kesin değişiyor başkada bişeye dikkat etmezler sadece benim samimi olduğum duraktaki yaklaşık 30 soför böyle yapıyor. araçlar genelde renoult 1.5dci yada fiat multijet 1.3   sonra bu arabaları satıyorlar ve yenisini alıyorlar ben öyle enjektör sorunu yağ yakma sorunu turbo sorunu konuşan çok nadir duydum (ikinci el leş araç alanlardan duydum onuda)  bence dizel güzel motor fakat ya hatalı üretim yada hatalı kullanımdan bela olabiliyor yoksa halen taksicilerin vazgeçilmezi olmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2023, 14:01:23 »
Tamam işte taksici de ömrü dolunca satıyor yenisini alıyor,yoksa sorunlarıyla baş edemeyecek ama benzinli motor öylemi en kötü ihtimalle bir motor yapılır 400 bin km nin üstüne bir 400 daha gider dizelde benzinli gibi kolay çözüme ulaşma imkanı yok malesef öyle motor rektefiye ile bitmiyor birçok kalem aynı anda bakılması lazım turbosu,enjektörü,pompası,dpf,katalizör,bazı modellerde adblue vs vs bunların hepsi işinde uzman kişilerce elden geçmesi revizyon görmesi gerekiyor küçük araçta dizel makina yürütme maliyeti her yönden pahalıdır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2023, 09:25:22 »
dizel araç yüksek km almak evet tam bir baş belası olabilir , tabi bu bizim gelir düzeyimizle alakalı bir durum yoksa sıfır alsan 10 sene binsen değiştirsen arabayı hiç bir derdin olmaz ama bizde bakıyorum ilanlarda 150000 km araç bile düşük km yorulmamış araç diye satılıyor fakirliğin gözü kör olsun , şöyle söylemek lazım benzinli araç bizim gibi fakir ülkelerde daha mantıklı